Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » MUSIC.HU » Music.hu Aktuális!

eMusic - Vásárolj dalokat a Net-en!

létrehozva: 2004. 04. 29.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VENDÉG 2013. 11. 03. 15:57
SZUPI!
Vendég! 2013. 11. 03. 15:57
mp3skull.com/mp3/how_you_remind_me.html
Vendég 2005. 11. 15. 12:47
Csősztök! Gyors segély Kéne!!! Hol lehet letölteni Nickelback: How You Remind Me-t?
Vendég 2005. 04. 21. 17:26
Vagy ide írhatsz neki:
Vendég 2005. 04. 21. 17:18
Lukács Attilát ezen a számon érheted el: 06 70 255 5236.
Vendég 2005. 04. 17. 15:17
Üdv, Lukács Attilát hol lehet elérni?
Mobiltelefonos tartalomszolgáltató céghez keresünk partnert, munkatársat, beszállítót, bármit.
Üdv,

Boronkai Károly
2004. 10. 06. 0:00
Ha valakit érdekel: újabb írásokkal a Heti Kelet Plussz
weboldalán jelentkezem majd. Látogassatok el oda is:
http://www.tatta.fw.hu. Lehetőség lesz arra is, hogy bárki reklámozza saját zenekarát, produkcióját, stb. egy smsben elküldött üzenetben. De a Békés megyeiek figyelmét felhívom arra, hogy bármilyen jellegű apróhirdetést elhelyezünk a weboldalon, ha rózsaszín postautalványon befizetnek 200 ft-ot és a nevükkel beazonosított üzenetet elküldik smsben. (alapdíjas!)
Vendég 2004. 09. 20. 0:00
SPACE MONKEEZ koncertek:
2004.10.09. - Budapest, LivingRoom (New Life Depeche Mode Club)
2004.10.15. - Kaposvár, Pogo Center
2004.10.30. - Győr, ToRock
2004.10.31. - Budapest, Gyáripari Romantika (Halloween Party)
2004.11.12. - Sárvár, AZK
info: http://www.spacemonkeez.com
2004. 09. 09. 0:00
Ma Magyarországon a zenészek és előadók többsége nem a lemezeladásokból, hanem a fellépésekből él meg.
Ha csak a lemezeladások lennének, a legtöbben éhen vesznének. Nemhogy uszodákra, de még minimális megélhetésre sem futná nekik - hála a méregdrága lemezáraknak és persze a "nem-fizetek-én-semmiféle-zenéért" mentalitásnak...
Vendég 2004. 09. 08. 0:00
Én inkább ingyen töltöm le belőlem ne vegyék a nyolcadik medencéjüket meg a huszadik kocsijukat
2004. 09. 07. 0:00
2004 szeptember 1-jén Nagy-Britanniában elindult az első hivatalos letöltési lista. A lista első helyére a Westlife nevű fiúcsapat "Flying Without Wings" című dala került. A 3. helyen áll a Maroon5 ujdonsága, a She Will Be Loved, amely már listavezető a Billboardon (Hot Digital Tracks) és ugyancsak első helyre kapaszkodott a Napster brit letöltési listáján is. Nagy Britanniában augusztus hónapban már 500,000 zeneszámot töltöttek le pénzért és az adatok szerint ez a szám szeptemberben még nagyobb lesz.
2004. 09. 06. 0:00
Az európai fizetős zeneletöltés alaposan belendült: a mai napig Európában több mint 6 millió zeneszámot töltöttek le pénzért a rajongók. Egyedül az iTunes európai változata tíz hét alatt 5 millió zeneszámot értékesített. Egyes merész jóslatok szerint az évtized végére Európában a fizetős zeneletöltés éves szinten 3,5 milliárd eurós üzletté fog válni. Ide kapcsolódik az a hír is, hogy Japánban egy mobiltelefonos zeneszolgáltató bejelentette: szolgáltatásán keresztül több mint 100 millió (!) zeneletöltést regisztráltak - szintén pénzért. Még mondja valaki. hogy a fizetős zeneletöltésben nincs fantázia...
2004. 08. 31. 0:00
A múltkor szörfözgettem a neten és emeltdíjas smssel kapcsolatos infókat kerestem. A tapasztalatom lesújtó: drága hazánk polgárai elsősorban ostoba, értelmetlen fizetős játékokra és gagyi szexoldalakra szórják el az sms-eiket. Amerikában viszont szextartalmú oldalakhoz nem engedett emeltdíjas sms-szolgáltatást hozzárendelni. Nem semmi, mi? Lehet, hogy tudnak valamit... Vagy ezen a téren nem olyan hülyék, mint mi magyarok... Apropó, tudtátok, hogy 2001-ben a norvégok 60 millió (nem elírás!) emeltdíjas sms-t küldtek el?
2004. 08. 18. 0:00
Na kitaláltam megint valamit: bárkinek küldöm e-mail címre és s,ms-ben a saját kis írásaimat, cikkeimet, ha igényli. Havi 500 ft-ért. Akit érdekel a dolog, jelezze telefonon (sms-ben)a 06 70 255 5236 számon. Mellesleg egy érdekes telefonbeszélgetést folytattam a Voxline Kft. munkatársával arról, hogy ki léphet be a szolgáltatásukba, amelynek lényege, hogy egy weboldal tartalmát ill. annak egy részét elküldhetik sms-ben egy felhasználó mobiljára. Felvetettem neki, hogy a Music. hu is igen olvasott weboldal és vizsgálják meg, hogy ez a weboldal alkalmas lenne-e egy ilyen szolgáltatásba való bevonásra. Nos, a hölgy közölte. hogy nem, mivel a munkatársai szerint nem elég vonzó erre. Szerintem ez baromság. Egyre inkább az az érzésem, hogy az átlagos weboldal tulajdonosokat és készítőket minden lehetséges módon kirekesztik a jövedelmező szolgáltatásokból, hogy csak a tűz közelében levők érezhessék magukat győztesnek, akár értékes tartalmakat, akár ócska szemetet árulnak. A Vodafone-nak is felajánlottam egy zenei hírszolgáltatást, de nagyívben leszarta, hiszen nem a pénzzabáló siserehad járt volna jól vele. Minez akkor, amikor tudom, hogy a cikkeim olvassottsága még a legszigorúbb összevetések szerint is imponáló. Tudom persze, hogy másé is ...
2004. 08. 17. 0:00
Úgy néz ki, mégiscsak a Swift.hu-n keresztül lesz elérhető a weboldalam- cirka 150 ft-os emeltdíjas smsért. Egyébként néhány napja pakoltam fel egy cikket a The Postal Service nevű amerikai technobandáról. Most az jutott eszembe , hogy szkennelt anyagokat is felpakolok: például a Napi Gazdaság régebben létezett Pihenő nevű rovatába írt cikkeimet. Elsőként valószínűleg média-és könyvpiaci anyagot rakok fel, mert olyan még nincs fent. Apropó, ki olvassa a kommentárjaimat???
Vendég 2004. 08. 10. 0:00
Vajon mennyire sikeres az elektronikus popzene Amerikában? Erről kívánok most cikket írni, amelyben olyan előadókról lesz szó mint a Kraftwerk, Basement Jaxx vagy a The Postal Service. De kitérek az amerikai diszkólistán szereplő néhány előadóra is.
2004. 08. 06. 0:00
Úgy döntöttem, hogy a weboldalamra látogatóknak azt is közlöm, hogy hány emeltdíjas sms-t kaptam. (Persze csak a belépőknek!)
2004. 08. 05. 0:00
Na végre! Összepakoltam úgy ahogy a weboldalt, most már csak a tartalmat kell bővítenem. Nincs semmi látványos grafika, de legalább most már elindulhatok vele. Jelenleg zenei híreket olvashattok rajta és ha valaki ellátogat rá (mindjárt közlöm, hogyan teheti meg), olvashat a mikrofizetős piacról is. Hangsúlyozom: az oldal kezdeti stádiumban van, de igyekszem a tartalmat és olvasnivalót bővíteni. Szóval a belépésről:
Az oldal címe: http://www.smsweb.hu/horizont1. A főoldal kéri a loginnevet és a jelszót. Ezt bárki megkaphatja, ha +36 90 624 205 telefonszámra elküldi ezt a szöveges üzenetet: smsweb horizont1 . Válasz smsben kap loginnevet és jelszót amivel be tud lépni a weboldalra. Minden jószándékú véleményt szívesen fogadok és már most elindítom a speciális "kívánságműsoromat", azaz, ha valaki e-mail-címemre, vagy ide megírja, hogy a zenei előadók közül kiről szeretne többet olvasni a weblapomon, ígérem utánajárok az előadónak és minden érdekes dolgot összedek róla. Üdv és remélem lesz aki támogat...
2004. 08. 03. 0:00
Most pakoltam fel egy cikkemet arról, hogy hogyan alakul a mikrofizetős piac Amerikában. De arról is olvashatnak az érdeklődők, hogy hogyan léphetünk be mi magyarok is az amerikai mikrofizetős piacra - 3 dollár befektetéssel! Nem kell megijedni, ez nem kamu, bárki kipróbálhatja - csak először olvassa el az ezzel foglalkozó hírt. Most azt tervezem, hogy a weboldalamra felpakolom az európai kislemezlistát is.
2004. 07. 30. 0:00
Voltak gondjaim a swift.hu-s dologgal kapcsolatban, így valószínűleg nem tőlük lesz elérhető a weboldalom. Amúgy csinálgatom, már van két link rajta, így lehet olvasni zenei híreket és a mikrofizetős piac híreit is. Most két új hírt pakoltam fel a weboldalamra: az egyik az Angel City feat. Lara McAllen diszkóformációról szól, a másik pedig arról, hogyan fejlődik egy tanulmány szerint a fizetős online tartalmak piaca Amerikában. Ma akarom felpakolni a zenés DVD-k piacának bővüléséről szóló híranyagomat a Zenei hírek nevű oldalra. Amúgy azt tervezem, hogy kérésre is szállítok majd hírt előadókról. Apropó, máris összegyűlt egy kis cikkre elegendő anyagom a Narcotic Thrustról és gondolkodom egy átfogó cikk megírásán Gigi D'Agostinoról. Aztán érdekes lehet részletesebb cikket közölni arról, hogy hogyan alakul az elektronikus diszkózenék népszerűsége és kereskedelmi sikere Amerikában. Na egyelőre ennyit.
2004. 07. 26. 0:00
Na, úgy döntöttem, véget vetek az eddigi módszernek és próbálok valamelyest magamra is gondolni. Ennek érdekében elkezdtem készítgetni a weboldalamat, amely azonban csak a http://www.swift.hu oldaláról lesz elérhető és emeltdíjas sms elküldésével vagy bankkártyás fizetéssel lesz olvasható - de olcsón és egy fizetés 3 napig teszi hozzáférhetővé az oldalamat. Minden eddigi anyagomat felpakolom rá és igyekszem folyamatosan frissíteni, hogy az oldalra belépő elégedett legyen a kínált tartalommal. A zenei és zenepiaci hírek mellett foglalkozom például az internetes/mobiltelefonos tartalomszolgáltatás piaci fejleményeivel, azzal , hogy mekkora üzlet világszerte az emeltdíjas sms, könyv-és filmpiac, stb.
Vendég 2004. 07. 21. 0:00
Az európai diszkólista /European Dance Traxx/ élére került a California Dreamin című techno-house sikerszám. Az új diszkósiker előadója a német Royal Gigolos nevű diszkóformáció, amelynek vezetője DJ Mike Moore és DJ Tyson. A The Mamas and the Papas 60-as évekbeli sikerének általuk készített új változata 10 hétig vezette a német diszkólistát és sikerült felkapaszkodnia a francia eladási lista 2. helyére. És a dance szám nem csupán a diszkókba járók körében népszerű: a kislemezből ezidáig több mint 150,000 példányt adtak el. A lista második helyén a a brit Shapeshifters tartózkodik a "Lola's Theme'-mel. Miközben az európai kislemezeladási listát vezeti, ezen a listán a 3. helyezett az O-Zone "Dragostea Din Tei" című dalával. Ezt követi Kelis "Trick Me"-je és a Junior Jack-féle "Stupidisco" amely a múlt héten csak az európai kislemezeladási lista alsó régióját járta meg. 6. helyen áll a svéd Alcazar különös, de megkapó feldolgozásával, amelynek eredetije a Genesis-féle "Land of Confusion". Már hetek óta népszerű a diszkórajongók körében Danzel előadásában a "Pump It Up". A belga diszkóelőadó, akinek az eredeti neve Johan Waem, a "Pump it Up" cimű sláger feldolgozását Jaco Van Rijswijk producer segítségével készítette el. Danzel bemutatkozó kislemezéből Európában több mint 170,000 példány fogyott. A felvétel 7. a listán. A top 10-ben szerepel még a kanadai Tiga "Pleasure from The Bass" és német Florida Inc. "F..k It" című felvétele. George Michael "Flawless" című dala a 18. helyről lépett a 10. helyre.

Techno-house hit "California Dreamin" has reached the top of the European dance chart /European Dance Traxx/ . The new floor-filler is performed by Royal Gigolos, a German dance act lead by DJ Mike Moore and DJ Tyson. Their remake of 60's hit "California Dreamin" by The Papas and the Mamas topped the German dance chart for 10 weeks and managed to climbed to No. 2 on the French commercial chart. And the dance track is popular not only with clubheads: the single has sold more than 150,000 copies so far. Great Britain's Shapeshifters have captured the second position on the chart with "Lola's Theme". While topping the European singles sales chart, O-Zone is No.3 on this chart. "Dragostea Din Tei" is followed by Kelis's "Trick Me" and Junior Jack's "Stupidisco" which only saww the lower section of the European singles sales chart last week. Sweden's Alcazar is at No.6 with a strange but catchy remake of "Land of Confusion" by Genesis titled "This Is The World We Live In". Danzel's "Pump It Up" has been popular with dance fans for weeks now. The Belgian dance artist whose real name is Johan Waem has made the cover version of the song "Pump It Up" with the help of producer Jaco Van Rijswijk. Danzel's debut single has sold over 170,000 copies in Europe. The track is at No.7 on the chart. Top 10 tunes include "Pleasure From The Bass" by Canadian artist Tiga and "F..k It" by Florida Inc. from Germany. George Michael's song "Flawless" moves 18-10 on the chart.
Vendég 2004. 07. 16. 0:00
A csengőhang-üzlet csak most kezd beindulni az Egyesült Államokban. íAz amerikai mobilfelhasználóknak csupán 5%-a töltött le csengőhangot- legyen az 99 centes monofonikus csilingelés vagy 2-3 dolláros mestercsengő. Érdemes megjegyezni, hogy a japán felhasználóknál ez az arány 70%-os. 2003-ban a nemzetközi csengőhang-eladások 3,5 milliárd dollárt tettek ki. Az USA csengőhang-piaca mintegy 200 millió dolláros iparág és a Yankee Group nevű kutatócég úgy becsüli, hogy 2008-ra 1 milliárdos lesz. Tavaly júliusban a Baby Boy" és a "Crazy In Love" című Beyonce-dalok mestercsengői - vagyis az eredeti felvételek 30 másodperces részletei - letölthetővé váltak. 2004 januárjára a két dalrészletet félmillió példányban töltötték le és ez 1,25 millió dollár bevételt eredményezett. Magyarországon a csengőhang-piac többszáz millió forint értékű.

The ringtone business is just getting going in the United States. Only 5% of U.S. cell phone users have downloaded a ringtone - whether it's a 99 cent monophonic jingle or a $ 2- $3 master clip. It is noteworthy that this compares with 70% for Japanese cell phone users. Worldwide ringtone sales totaled $3.5 billion in 2003. The U.S. ringtone market is an industry worth about $200 million and research firm Yankee Group predicts that U.S. business will grow to $ 1 billion by 2008. Last July, the master ringtones - which are 30 second samples of original works - of Beyonce's "Baby Boy" and "Crazy In Love" became available for download. By January 2004, the two clips had sold half a million units, generating $ 1.25 million in revenue.
The Hungarian ringtone market is worth hundreds of millions of forints.
2004. 07. 13. 0:00
Az Egyesült Államokban a heti dalletöltések száma 2,1 és 2.6 millió körül alakul. Az iTunes nevű online zenebolt eladásai már meghaladták a 100 milliót. A heti letöltési rekorddal Usher 'Yeah' című száma dicsekedhet: 27,000
letöltést produkált két hete, ami elegendő volt, hogy két hete a Hoobastank 'The Reason'-ját a második helyre lökje le. Mellesleg a letöltési listán a legjobbak között szerepel Mase új száma és figyelemre méltó. hogy a brit Franz Ferdinand első slágere az iTunes 100-as letöltési listáján az első tízbe került. Amerikában már hónapok óta több digitális számot adnak el, mint CD-kislemezt. Magyarországon az egyetlen online zenebolt már két hónapja működik, de még semmilyen eladási adatot nem közölt.


Weekly song download sales in the U.S. are between 2.1 million and 2.6 million. Online music store iTunes has surpassed the 100 million sales mark recently. Usher's 'Yeah' holds the record for the largest one week download total: 27,000 units which was enough to bump Hoobastank's 'The Reason' down to second two weeks ago. By the way, top downloaded tracks include one by Mase and it is noteworthy that the first hit of British act Franz Ferdinand has entered the top 10 of iTunes Top 100 download chart. In America, digital songs have outsold physical singles for months. In Hungary, the only online music store has been operating for 2 months but it hasn't reported any sales figures yet.
2004. 07. 08. 0:00
Az európai kislemez-eladási listát egy román popsláger és angolszász előadók jólismert dalai uralják. Két új belépő van a top 20-ban, és összesen 8 a top 40-ben. Usher "Yeah" című dala 41,000 eladott példánnyal a 9. helyre csúszott. A Maroon 5 "This Love"-ja 42,000 példánnyal a 8. helyre kapaszkodott fel. Britney Spears "Everytime".ja - bár lassú ballada - 91,000 eladott példánnyal felrepült a 2. helyre. Már hetek óta nyerő a román O-Zone nevű fiúcsapat "Dragostea Din Tei" című kislemeze, amelyből az adott héten 100,000 darabot adtak el és így a lista élén tudott maradni. A kislemez-eladások a héten csökkentek, ami betudható az erős fizetős letöltéseknek három európai országban (Nagy-Britannia, Németország, Franciaország.)

The European singles sales chart is dominated by a Romanian pop song and well-known songs by Anglo-Saxon artists. There are two new entries in the top 20 and altogether 8 entries in the top 40. Usher's 'Yeah' has slipped to No. 9 with 41,000 copies sold. Maroon 5 's 'This Love' has climbed to No. 8 with about 42,000 copies. Although a slow ballad, Britney Spears' 'Everytime" has rocketed to No. 2 with 91,000 units sold. Romanian pop song 'Dragostea Din Tei' has been the winner for weeks now. The song performed by Romanian boy band O-Zone sold 100,000 singles during the week and managed to stay at the top of the chart. Singles sales decreased during the week that can be attributed to strong music download sales in three European countries (Great Britain, Gremany, France).
2004. 07. 05. 0:00
2004. július 4-én Hódmezővásárhelyen lépett fel a Kárpátia nevű rockzenekar. Előadták legismertebb slágereiket (Bujdosó székely, Csatadal, Az én apám, stb.) és két új dalt is eljátszottak a várhatóan szeptemberben megjelenő új albumukról (az első már első hallásra is slágergyanús). A fiúk a koncert után egy baráti beszélgetés során közölték, hogy eddig két dalhoz készítettek videoklippet (Bujdosó székely, Csatadal) ám ezek sugárzását a "magyar" Viva TV
nem engedélyezte. Kérdés: miért bűn az, ha valaki például Erdélyországról énekel? Bárcsak ne lenne ilyen fertőzött a hazai szórakoztató média... Azért bízunk benne, hogy a Kárpátia zenekar előbb-utóbb mégiscsak eléri azt a népszerűséget, amit teljesítménye alapján megérdemel.
2004. 07. 03. 0:00
Az Amerikai Hangrögzítőipari Szövetség (RIAA) nemrég bejelentette, hogy a fizetős zeneletöltések után is jár majd arany-ill. platinaelismerés. Az elképzelés szerint 100,000 letöltés után arany, 200,000 letöltés után pedig platinaelismerést adnának. Az ötlet nagyon is jó, hiszen Amerikában az idei első félévben 54 millió fizetős zeneszám-letöltést regisztráltak és szinte bizonyos, hogy ez a szám év végéig meghaladja a 100 milliót. Az első platinaletöltéssel az Outkast együttes dicsekedhet majd, hiszen a "Hey Ya" című dalukból 321,000 digitális példány fogyott. Ezt nagy valószínűséggel a Maroon5 "This Love"-ja követi, majd a a Hoobastank "The Reason"-je. Érdemes még azt is megemlíteni, hogy Ausztráliában is lassan kezd belendülni a digitális zeneipar, hiszen a BigPond Music nevű szolgáltató indulása óta (6 hónap) 100,000 fizetős letöltést regisztrált és a növekedés hónapról hónapra folyamatos. A legnépszerűbb digitális felvétel június első hetében Anastacia "Left Outside Alone"-ja volt.
2004. 07. 02. 0:00
Ha valaki mobiltelefonos tartalomszolgáltatással foglalkozikés szívesen közöltetné egy ilyen médiában is az irományaimat, kérem hívjon fel: 06 70 255 5236.
2004. 07. 02. 0:00
2004 júniusának utolsó előtti hetében a Beastie Boys visszatért az amerikai albumlista élére. A srácok "To The 5 Boroughs" című új albumából a vonatkozó héten több mint 380,000 példányt adtak el, ami biztosította az első helyre kerülést, miközben a "Che-che-check it out" című számuk felkerült az amerikai fizetős letöltési toplistára is. Az LP-lista előkelő második helyét Usher kaparintotta meg a "Confessions" LP-vel, amelyből már több miliió fogyott az USÁ-ban. Igaz, az említett héten "csak" 171,000 eladást tudott felmutatni. A 6. helyről tudott az 5. helyre lépni a Hoobastank amely banda albumából a héten 72,600 példányt értékesítettek. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a "The Reason" című daluk már hónapok óta vezeti az amerikai letöltési toplistát, de Kanadában is felkerült ugyanezen lista élére. Christina Milian "It's About Time" című albuma a 9. helyen nyitott 58,000 eladással. Ugyancsak újdonság a lista 13. helyén Celine Dion koncertanyaga (New Day: Live In Las Vegas). A Magyarországon is egyre ismertebb Slipknot "Vol.3" címmel ellátott aktuális albuma viszont a 8. helyről csúszott vissza a 14. helyre, miután "csak" 49,600 eladást produkált. Bár a megelőző hetivel együtt már 101,000 eladott példánnyal dicsekedhetnek a fiúk. Érdemes még említéstt tenni egy európai bandáról: a Franz Ferdinand azonos című albuma a 42. helyről lépett a 28. helyre köszönhetően a 37,400 eladott példánynak.
2004. 07. 01. 0:00
Lehet, hogy a Sugababes befut Amerikában?
A brit leánytrió 2001-ben a London kiadónál volt és az "Overload" c. dallal próbált először betörni az amerikai piacra, ám az említett nótájuk megbukott az ottani rádióspiacon. A "One Touch" című albumukból pedig kevesebb mint 1,000 példány fogyott az USÁ-ban. 2003-ban az Universal kiadó újra próbálkozott a "Round Round"-dal, de minden siker nélkül. Ugyanez ismétlődött az Európában sikerdallá lett "Freak Like Me" kapcsán. Most mégis fordulhat a kocka, hiszen a "Hole in the Head" végre pozitív visszajelzéseket kapott: április egyik hetében például mintegy 2 millió hallgatói impresszióval dicsekedhetett. Lehet, hogy Amerikában is beindul a Sugababes sikersorozata?
2004. 06. 25. 0:00
Egy kérdés: miért nem reklámozza magát jobban az Origo internetes zeneboltja? Számomra teljesen érthetetlen, hogy például a VIVA TV-n semmit nem hallottam róla. Vajon az előadók miért viselkednek ilyen defenzíven? Ők miért nem közlik, hogy a dalaikat legálisan is le lehet tölteni? A hanglemezkiadók ezt miért nem követelik meg tőlük? Számomra teljességgel érthetetlen ez a mulya hozzáállás. Most értesültem róla a Neten, hogy az amerikai iTunes európai zeneletöltési vállalkozása látványosan startolt három európai országban (Nagy-Britannia, Németország és Franciaország): már az első héten több mint 800,000 (!) fizetős zeneszám-letöltést regisztráltak, amivel az iTunes maga mögé utasította heti letöltési szinten a Peter Gabriel nevével fémjelzett OD2-t. Az külön érdekes, hogy a zenék több mint felét Nagy-Britanniában töltötték le ! Ez egyértelműen mutatja, hogy a fizetős letöltés Amerika után Európában is tarolni kezd. De miért nem kezdték el már 1 évvel ezelőtt?
2004. 06. 17. 0:00
Kanadában létezik egy rockzenekar, amelynek aktuális dalát félmillió (!) alkalommal próbálták letölteni illegálisan. Az 1983-ban alakult Tragically Hipről van szó és a "Vaccination Scar" című dalról, amelyet a kanadai zenerajongók és zenetolvajok próbáltak lenyúlni a Netről. Az Universal Music azt közölte, hogy a Tragically Hip online felvételeit összesen mintegy 2,8 millió alkalommal próbálták leszedni illegálisan. Ez azért elképesztő, mert ugyanezen időszak alatt - március 30-tól május 7-ig - a "Vaccination Scar" című számnak csak kevesebb mint 1,000 fizetős letöltését regisztrálták. Amúgy a szám feljutott a Puretracks nevű szolgáltató letöltési listájának élére is. A kanadai pop-és rockzenészek közül többen is felháborodottan kommentálták a történteket és felhívták a figyelmet az internetes zenelopás súlyos következményeire. Kanadában mellesleg a Puretracks működésének 4 hónapja alatt 1 millió fizetős dalletöltést regisztrált. Az észak-amerikai országban égető szükség van a zeneeladások bármilyen formában történő növelésére, hiszen például a hagyományos CD-kislemezek eladásai az idei év első három hónapjában nem érték el a 100,000 darabot. Ma Kanadában néhány száz eladott kislemezzel lazán a lista élére lehet kerülni, ami igencsak vicces egy 33 milliós, jó életszínvonallal rendelkező ország esetében.
2004. 06. 04. 0:00
A május végi európai diszkólistán 10. helyen áll a Benassi fivérek és Dhany közös dala, a Hit My Heart. A nóta Európában két hét alatt mintegy 28,000 eladást produkált, ami nem is rossz teljesítmény, bár nyilván nem fogja elérni a "Satisfaction" kirobbanó sikerét, amelyből több, mint 800,000 (!) példányt adtak el tavaly. Az említett lista 9. helyén a román fiúcsapat, az O-Zone áll, amely a "Dragostea Din Tei" című dallal tarol az európai piacon több mint 360,000 eladott példánnyal. 8. helyen a The Age Of Love azonos című számával: ha nem tévedek, ez a szám mmár a 90-es években is siker volt. Az európai diszkólista 7. helyén az Olaszországban befutott román előadó Haiducii áll, az O-Zone említett slágerével. Őt követi a 6. helyen Armand van Helden "Hear My Name"-je, az ötödik helyen pedig Martin Solveig "Rocking Music" című száma. 4. helyen Usher (Yeah) és a 3. helyen az általam már többször emlegetett LMC vs U2 a jólismert "Take Me To The Clouds Above"-val. A diszkólista 2. helyén a Royal Gigilos tartózkodik a "California Dreamin"-nel, amelyből néhány hét leforgása alatt mintegy 100,000 példányt adtak el az európai piacon (bár a diszkólistán elért pontszámainak többsége játszottságból származik).Az első helyen a holland DJ Tiesto áll az amerikai BT-vel közösen elkövetett "Love Comes Again" című eurotrance sítusú zeneszámmal. DJ Tiestoról még érdemes elmondanom, hogy Paul van Dykkel egyetemben sokat tett a Motorcycle nevű csapat "As The Rush Comes" című dalának befuttatásáért az európai zenepacon, miután rendszeresen műsorára tűzte az amerikai trance számot.
2004. 06. 01. 0:00
Az európai kislemezlistán május utolsó előtti hetében Eamon volt a listavezető a "F...k it (Don't Want You Back) című koronggal, amiből több mint 470,000 példányt adtak el addig. Az LMC vs U2 nevű diszkózenei vállalkozás "Take Me To The Stars Above" című dalának eladásai már meghaladják a 300,000 példányt. Új dallal nyomul Jay Z és éppen leesőben van a Nightwish "Nemo"-ja. A román O-Zone nevű fiúcsapat "Dragostea Din Tei" című nótája már a második helyet birtokolja és maga mögé utasította Ushert a "Yeah" című kislemezzel, amiből már több mint 830,000 példányt alált gazdára Európában. Kérdés, hogy lesz-e olyan kislemez az idén, amely felülmúlja Eminem "Lose Yourself"-jét, amely tavaly 2,2 milliós eladással vezette az éves összesítést.
2004. 05. 28. 0:00
Már 12 hete szerepel az amerikai letöltési listán a Hoobastank "The Reason" (Az ok) című számával. Amúgy a srácok már platinalemezesek Amerikában. Az Eminem nevével fémjelzett D12 rekorddal is büszkélkedhetet: a "My Band" című számok nemrég egy hét alatt 20,000 fizetős letöltést kapott, amivel saját korábbi csúcsukat (16,500 fizetős letöltés egy héten) döntötték meg. Érdekesség, hogy az európai letöltési listán a Boogie Pimps "Somebody To Love" című száma bekerült az első 30-ba, az első eurodisco felvételként. Az LMC vs U2 "Take Me To The Clouds Above" című zeneszáma nem került fel ugyan a letöltési top 30-ba, de kislemezen azért nagy sikert ért el, hiszen négy hét alatt mintegy 200,000 példányt adtak el belőle az európai piacon. A Maroon 5 "This Love" című kislemeze már jóval 60,000 eladás fölött jár Európában és ehhez csak gratulálni tudunk. Anastacia viszont a letöltési és eladási listán egyaránt nyomul Európában: a "Left Outside Alone" című dalból már több, mint 300,000 példányt adtak el! És még egy érdekesség: Sarah Connor "Bounce" című száma felkerült a kanadai letöltési listára (Puretracks Top 100).
2004. 05. 21. 0:00
Átvette a vezetést az európai letöltési toplistán a Maroon 5. Az amerikai csapat "This Love" című kellemes nótája mellesleg kislemez formájában is sikeres hiszen az első héten több, mint 38,000 példányban fogyott az európai piacon, azóta pedig már 50,000 fölötti eladást produkált. Amerikában szintén vezette a digitális eladási listát és csak az Eminem-féle D-12 tudta leszorítani az első helyről 16,500 fizetős letöltéssel. Az európai letöltési lista 3. helyére kapaszkodott a The Rasmus "In The Shadows" című dalával. A dal kislemezváltozata hatalmas siker lett Európában, hiszen a mai napig több, mint 1,1 millió példányt adtak el belőle.
2004. 05. 17. 0:00
Amerikában jelenleg a négytagú Hoobastank nevű banda áll a letöltési lista élén. Érdekes, hogy az Outkast 'Hey Ya című száma visszakapaszkodott a top 10-be, ahol hónapokig volt éllovas, illetve az élbolyban. A Hey Ya lett Amerikában a legsikeresebb digitális szám 2003-ban: több mint 110,000 fizetős letöltést kapott az említett évben. Egyébként az USÁ-ban a Billboard Hot 100 listára csak olyan számok kerülhetnek fel, amelyeket az ottani rádiók játszanak és/vagy megjelentek kislemezen is. A fizetős zeneletöltések abszurd módon egymagukban nem elegendőek a nagylistára kerüléshez, bár külön rangsorolják őket a Hot Digital Tracks nevű listán.
Vendég 2004. 05. 13. 0:00
Egész jó!
2004. 05. 12. 0:00
Egyre nehezebb lesz ingyen letöltögetni a zenéket és ez így van rendjén. Miért hiszi bárki, hogy a zenekészítés ingyen van és a dalszerzőnek és előadónak nem jár semmi? A boltban az élelmiszert ingyen adják? A könyvesboltban is ingyen osztogatják a könyveket? A zenekészítés szellemi munka és ugyanúgy illő megfizetni, mint más terméket vagy szolgáltatást. A hagyományos CD-kiadás vergődik Magyarországon és a gyatra kínálat meg is látszik az eladási mutatókon. Remélhetőleg a fizetős zeneletöltés a befutott és amatőr zenészek, előadók számára több lehetőséget teremt majd , mint a jelenlegi vergődés a semmi közepén. Észak-Amerikában hetente több, mint 3 millió zeneszámot töltenek le pénzért és Európában is beindult ez az üzletág. Reméljük, hogy Magyarországon is ugyanez fog lezajlódni.
Vendég 2004. 05. 09. 0:00
Én meg amondó vagyok, hogy aki eddig sem vette meg a CD-ket, és netről tölti le a dolgokat, az ezután is az ingyenes letöltéseket fogja majd keresni. Függetlenül attól, hogy az legális vagy illegális. Aki meg eddig is megvette CD-ket, az ezután is meg fogja majd venni. -Egy másik Kriszta:)-
2004. 05. 07. 0:00
A fizetős zeneletöltés világszerte kezd beindulni. Kanadában a Puretracks négy hónap alatt 1 millió
digitális felvételt adott el, az az ITunes pedig a mai napig
több mint 70 milliót! Európában 2004 első három
hónapjában szintén több mint 1 millió zeneszámot adtak el és az európai piac háromhavonta megduplázódik. Azok a hanglemezkiadói főnökök, akik ezt nem tartják fontos fejleménynek, jobb ha más állás után néznek, mert szakmailag alkalmatlanok a munkakörük betöltésére. Éljen a legális, fizetős zeneletöltés és tünjenek el azok az emberek a zeneiparból végre, akik ennek csak akadályozói.
Pet 2004. 05. 06. 0:00
Csak a kiadókon múlik, milyen zenét lesznek hajlandóak Internetes forgalmazásra átadni. Ők úgy tűnik, egyenlőre nem tartják jó piacnak a netet.
Az árakról csak annyit, hogy amíg usa-ban a letöltések után szinte 0 jogdíjat kell fizetni, nálunk ez brutálisan magas, így ha valaki legálisan szeretne zenét árulnia, akkor fizetnie kell :(
Emiatt is van az, hogy innen nem is lehet vásárolni pl. egy usa áruházban.
Vendég 2004. 05. 01. 0:00
Csak annyi kérdés a webáruházban csak könnyűzene lesz elérhető, vagy várható komolyzene is?
Vendég 2004. 04. 30. 0:00
Mindenképp jo az ötlet csak ne legyen drága.Pl jo lesz a diszkosoknak lehet jogtiszta zenéjük jo minőségben.Csak tartok töle hogy jo magyar szokás szerint majd olcsobb lesz az usa vagy nyugat europai oldalakrol tölteni,hogy miért?Mert itt ez a szokás:)
2004. 04. 30. 0:00
Végre! Csak gratulálni tudok a dologhoz. Már itt volt az ideje. Drukkolok, hogy a zeneletöltési szolgáltatás sikeres legyen.
fkriszta 2004. 04. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Fórum » MUSIC.HU » Music.hu Aktuális!