Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » STYLEFÓRUMZ :) » Jazz, Blues, Klasszikusok

Ez Mo.

létrehozva: 2004. 11. 18.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2004. 11. 25. 19:27
szia jutka. én volnék a téma alapítója.
hát, persze hogy nem blues és szerintem műfajukban sem a világszínvonalt képviselik de sírnék örömömben ha amit ők nyújtanak az lenne az átlag a magyar zenei felhozatalban.

mert kellemes, dallamos hangszeres zene, amiben élet szeretet és alázat van. Ha nem is jó énekesek (szerintem, hangsúlyozom) nagyon örülök hogy neked ez a kedvenced. Gratulálok hozzá, a CCS-nek meg sok sikert!
Jutk@ 2004. 11. 20. 15:40
Mit gondoltok a Cotton Club Singersről? Tudom,hogy nem épp blues,de kíváncsi vagyok,hogy igényesnek gondoljátok-e? Én nagyon szeretem őket, a kedvenceim!!
Vendég 2004. 11. 20. 10:21
Szia AMD 65
ezt pontosan tudom, csakhogy hidd el az elmúlt 2-3 lvben elég sok helyét végig jártam BP-nek ami blues kocsmaként volt feltüntetve és mégis hogy a picsába lehet az hogy egyet nem találtam volna ami legalább 70 %-g kielégített volna???!!!
AMD 65 2004. 11. 18. 21:19
Egy szebb világba???Talán az álomvilágba:) A Mo nak is meg vannak a jó és a rossz oldalai is hidd el nyugaton sem olyan szép az élet mint amit a magyar elképzel h milyen lehet ott
Vendég 2004. 11. 18. 16:51
Szerintem elviselhetetlen, undor amiben a baromira kedvelt (!) tanyánk amit egyesek Mo.-nak becéznek úszik, blues, rock és fusion music terén.

Az egy dolog hogy szökőévente se látogat semmilyen blues egyöttes hazánkban ami valóban jó zenét hozna, (kivéve talán az eddig 2x ittjárt Robben Ford-ot, BB Kinget, John Mayall-t) de még a haza felhozatal is kimerül 2 zenekarban:
Magyar Atom, Meeting Point. Ebből fogadok h még a zene körökben mozgók fele sem ismeri...
Hogy lehet h Mo.-n nincs igény az igényes zenére? Egyszerű: Igénytelenek vagyunk, mi magyarok. Erre lehetne mondani hogy dehát amerikában is csak azért él ez a zene mert ott van a hazája, stb. Erre a válasz: igaz így van, bár Chicagoba születtem volna (ajánlom olvasásra a Chicagoi Blues Expedíciót Fekete Kálmántól) de hogy a francba van hogy mégis Finno-ban van minden évben az egyik legnagyobb Európai blues-fest???

Szóval siralmas ahol ez az ország tart zeneileg, és ez nem csak a popra igaz, mert az mindenhol a béka segge alatt rohad (hiába elmúltak a 60-70-es évek:))
de hogy zeneileg a laikus, dilettáns barmok által igényesnek tartott zenék is mekkora vödör szarok, az már elkeserítő.

Szóval hogy is van ez?
Keresem az embereket aki emigrálnának velem egy szebb világba ebből a zenei mételyből...

Fórum » STYLEFÓRUMZ :) » Jazz, Blues, Klasszikusok