Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » STYLEFÓRUMZ :) » Rock, Alternatív, Heavy Metal

Billy Idol

létrehozva: 2004. 12. 11.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Timmancs 2006. 07. 18. 11:08
A koncert szuper volt, kár, hogy nem adtak le belőle részleteket egyik kereskedelmi csatornán sem. Pedig igazán megérdemelte volna, hogy többet foglalkozzon vele a média. És mivel nem lehetett bevinni fényképezőgépet, jó lett volna a TV-ben látni újra. Nem tudom mennyit kell újra várni rá, de remélem jövőre eljön és újra dübörög nálunk.
Idolmaniac 2005. 07. 08. 19:34
Hehe! Ezt most egy baromi jó viccnek szántad vagy komolyan kérdezed? :)
Captain Benjamin L. Willard 2005. 07. 07. 23:08
Kill Your Idols zenekart ismeritek ?
Idolmaniac 2005. 07. 07. 22:59
Billy mindig is Isten marad! Erről aztán nincs mit vitatkozni. Túl jó ahhoz, hogy eltűnjön a süllyesztőbe. Hajrá Billysek, hajrá Billy!
Vendég 2004. 12. 16. 20:10
Eleg jo volt , de nem annyira mint a mi canadai Billy Klippert unk !!!!!!!!!!! Tekla Ui; Itt sokan ugy nevezik a mi Billynket; BILLY THE IDOL vagyis BILLY AZ IDOL!!!!!!!!!
Vendég 2004. 12. 15. 22:48
LUDDITÁK=BÉTÓVEN
Idol 2004. 12. 15. 11:02
Úgy legyen! :))
Vendég 2004. 12. 15. 0:58
Rájuk még200év mulva is emlékezni fognak.Olyanok ŐK mit bétoven
Idol 2004. 12. 14. 17:50
Nem hiszem, hogy ezeknek a nevére akár 20-30 év múlva is fognak emlékezni. Bár még azt sem tudom, kicsodák, de mindenesetre bizakodva várom a bizonyítást.
:)
Vendég 2004. 12. 14. 16:54
A Bátaszéki Ludditák jobbak mint ezek.Adjatok nekik idöt és bizonyitanak
Idol 2004. 12. 14. 10:20
Hát kedves Barátom, gratulálok. legalább értelmesen hozzá tudtál szólni. kevés az ilyen. A Cyberpunkról megoszlanak a vélemények. Lehet, hogy nem a legjobb volt, nekem az egyik kedvencem. Kinek a pap... Ha már a Metallicáról is lehet fórumot nyitni, billyről miért ne lehetne? Én például azt nem hallgatnám rongyosra. :)))))
Oswaldo 2004. 12. 12. 0:23
:-)
Oswaldo 2004. 12. 12. 0:22
Tőlem nagyon távol áll a zenéje de ha beírod a keresőbe akkor erre lelsz és nem kell topicot nyitni:-))))):

Billy Idol, aki a hetvenes években a Generation X nevű banda énekese volt. Rájuk talán nem is emlékeznénk, ha Billy a kilépés után nem lett volna ilyen sikeres. Az 1981-es feloszlást követően a hidrogénszőke srácot Bill Aucoin menedzser vette a hóna alá, aki többek között a Kisst is befuttatta. Egy kis fazonigazítás, és máris kész a siker.
A recept: egy kicsit tarts meg a punkból, adja hozzá nagy adag könnyű rock- és popzenét, találj ki egy jó imidzset, fűszerezd néhány botránnyal. De a legfontosabbak az ütős slágerek.
Az 1982-ben megjelent, Billy Idol c. lemezről a White Wedding lett igazán nagy sláger, máig beválik a házibulikon. Ennél nagyobbat csak a második album szólt, a Rebel Yell, lásd a címadó slágert. Még két hasonló album, majd 1993-ban egy csúnya bukás: a Cyberpunk című lemezen a punk-pop-rockot technóval próbálta meg elegyíteni hősünk, de ezt sem a közönség, sem a kritika nem díjazta. Azóta nagylemezzel nem, csak három kislemez-slágerrel jelentkezett.
Most pedig itt egy jó kis Best of.
Hallhatjuk a legnagyobb slágereket, a fentebb már említetteken kívül például a Sweet Sixteen, az Eyes Without a Face, L. A. Woman, Shock To he System, satöbbi. Eltalált, énekelhető és "enyhén lázadó" dallamok Billy jellegzetes hangján, gitáros-dobos hangszerelés, ami rendesen darál, de teljességgel emészthető a közönség számára. Főleg a monoton dobritmusok és a megszólalás a nyolcvanas éveket idézi, de ez inkább dicséret: ebből az évtizedből kevés előadót lehet még ma is meghallgatni, de a mi Bálvány-fiúnk köztük van.
Ha Best of, akkor azért kell néhány újdonság is: egy új nóta, egy feldolgozás, valamint a Rebel Yell unplugged verziója.
És visszatért az énekes mellé Steve Stevens is, aki legjobb korszakában szólógitározott neki. Hogy lesz-e ebből valami új, érdekes dolog? Valószínű, de addig is hallgassátok ezt a lemezt, otthon, no meg házibulikban.
A világhírű rockénekesről az utóbbi években nem igazán lehetett hallani, de a legfrissebb információk szerint 10 évnyi szünet után jövő márciusban végre a boltokba kerül a soron következő stúdiólemeze.
Billy Idol-nak a korábbi lemezkiadójával voltak vitás jogi kérdései, és amíg ezeket nem sikerült rendezni, nem tudott zenét kiadni a sztár. Szerencsére ezek az ügyek elsimultak, és a Devil’s Playground névre hallgató anyag a Sanctuary Records gondozásában néhány hónapon belül a boltokba kerül. A lemez az első hírek szerint magán viseli a klasszikus Idol-os hangzás jegyeit, ami nem is csoda, hiszen a felvételek során ismét az egykori gitárosával,
Steve Stevens-el dolgozott együtt az énekes. Az első kislemezen szerepelő Scream című dalt például Billy Idol egyik legnagyobb, Rebel Yell című slágeréhez hasonlítják. Az albumra felkerülő dalok teljesen frissek, hiszen még idén áprilisban elkezdett dolgozni egy anyagon a zenész, de végül a már említett jogi viták miatt sutba kellett dobnia a terveit. Az akkor elkészült és már szinte teljesen befejezett lemez feltehetően soha nem fog megjelenni.
Idol 2004. 12. 11. 14:18
Ne felejtsük már el ezt a hatalmas bálványt barátaim!
Aki Vele kapcsolatban tud bármilyen cikkről, újdonságról, kűldjön nekem mail-t legyen oly kedves! Nekem spec. sokat jelentene.
Van rajtam kívül itt Billy-s???

Fórum » STYLEFÓRUMZ :) » Rock, Alternatív, Heavy Metal