Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » STYLEFÓRUMZ :) » Reggae

SKA

létrehozva: 2005. 01. 15.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

master234 2024. 02. 09. 13:08
https://pillenlabor.com/
https://pillenlabor.com/mdma-kaufen
rasztafári 2011. 10. 27. 20:58
PASO a király, főleg ha Lisztet remixeli! utánozhatatlan, leírhatatlan, ezt meg kell hallgatnotok! A többi se rossz azé' , de PASO a király!
rasztafári 2011. 10. 19. 21:30
PASO rajongó tesók, néhány napot kell csak aludni, és már ránthatjuk is le, 22-étől letölthető a Paso leújabb feldolgozása, keresetek rá: Liszt remix!
rasztafári 2011. 10. 19. 21:26
áj lájk ska!
Vendég 2011. 01. 17. 21:48
Sziasztok!

Budapesti ska-reggae zenekar keresi fúvósait(szaxofon, trombita, harsona)
Billentyűsöket is várunk :)
Jelenleg 7en vagyunk, 18-30 évesek, mindenki kedves, jó a hangulat :)

Ha érdekel, írj az -ra
rudeboy 2010. 09. 07. 9:59
A budapesti Skaballeros ska-punk zenekar énekest keres. Lehetőleg komoly hozzáállású, sztárallűröktől mentes, belevaló, színpadérzékeny egyént várunk sok szeretettel. A műfaj sajátosságából adódóan nem kell kiénekelni a magas cét, de a hamis hangokat nem szeretjük. :D
Honlap, ahol meg lehet kukkantani a dalokat:
http://www.skaballeros.hu
kontakt:
Endrész Előd

06-30-275-2224
zolika 2010. 08. 20. 11:43
Sziasztok!

Elindult az első Magyar Közösségi Reggae Portál, a Reggae Soul, ahol mindent megtalálsz egy helyen ami a reggae-vel kapcsolatos, például hírek,koncertek, albumok, leírások, előadók.Fórumonkon pedig megbeszélhetitek a reggae-vel kapcsolatos kérdéseiteket, sőt ti is részt vehettek az oldal fejlesztésében.
Ha szereted a Reggae-t itt a helyed, gyere és regisztrálj ingyen és legyél állandó tagunk!

http://www.reggaesoul.hu

Reggae Soul - Ha szívedben egész nap a Reggae szól!
Rencsi Pappa 2010. 08. 10. 2:18
Produceri referencia munkáimhoz keresek TEHETSÉGES, NEM KEZDŐ zenekarokat! Stúdióköltségek 40 %-át a kiadó állja. Demókat, próbatermi felvételeket elbírálásra, a címre küldhetitek biográfiával és zenekari fotóval, valamint telefonon érdeklődhettek a részletekről.
Koncertmeghívás, próbaprezentáció is szóba jöhet.
Saját zenekarom:
http://www.youtube.com/watch?v=lpYMX3SnjrA&feature=channel

Köszönöm,

Renátó
06 30 420 87 27
http://vorosrenato.com/
Eszti 2010. 04. 20. 10:49
Ska-,reggae-,dancehall zenekarba keresünk billentyűst Budapesten.Raszták előnyben! :D



Érd.:
Szűcs Eszter

tel.:06-20-595-5473

e-mail:
iriezion 2010. 03. 25. 20:49
Irie Zion a magyar reggae programportál.
http://iriezion.hu
A Reggae napos oldala.
Vendég 2010. 02. 26. 9:45
Halihó!

2010. március 26-án lesz kereken 80 éve, hogy megszületett Sandra Day O'Connor amerikai bírónő, aki az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának első női bírója volt. Ennél talán fontosabb számunkra, hogy ezen a napon a Tűzraktérbe várunk minden olyan embert, aki az egész heti mókuskerék fáradalmait egy kellemes ska est keretein belül kívánja kipihenni/levezetni. Elsősorban olyanok jöjjenek, akik nem egy kávé mellett, fotelben üldögélve kívánják végezni a fenti tevékenységet, hanem akik maradék energiájukat latba vetve fékezhetetlen bugira vágynak. Négy zenekar is beveti a stílus legjavát, hogy mindenkiből előtörjön Rongyláb Jani és Duci Juci a táncparketten.

Elsőként a Láma Dalai lép fel Kiskunfélegyházáról, ők nemrég megjelent nagylemezüket mutatják be a nagyérdeműnek. Zenéjük ska, rock, jazz és egyéb jegyeket visel magán. Őket követi a budapesti ska-punk zenekar, a Skaballeros. Harmadik fellépő a szintén budapesti főhadiszállású Last Minute, akik saját bevallásuk szerint a street ska és az oi zene hatásait ötvözik. És végül az est talán legjobban várt együttese a cseh Fast Food Orchestra, akiket régi ismerősként üdvözölhet a magyar közönség, hiszen többször is jártak már hazánkban. Egy egész regimentet felsorakoztató szomszédaink 1998 óta húzzák az igát, öt lemezzel és több száz koncerttel a hátuk mögött igazi veteránoknak számítanak, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy zenéjük ne lenne tel energiával és ne perdítene táncra azonnal minden fiatalt és aggastyánt. Minden zenekar tehát a jamaicai ska-t ülteti át modern hangzással vegyítve a saját zenei világába, ami garantáltan fergeteges estét ígér minden lelátogatónak. Ja és O'Connor asszonyt 1981-ben nevezte ki Ronald Reagan elnök.

Időpont: 2010. március 26.
Kezdés: 19:00
Helyszín: Tűzraktér (Budapest VI. kerület, Hegedű u. 3.)
Fellépők Láma Dalai
Skaballeros
Last Minute
Fast Food Orchestra
Belépő: 1300,-Ft
Vendég 2010. 02. 19. 21:03
GITÁR ÉS BASSZUSGITÁR LECKE
TEL:06 20-537 41-94
TEXASBÓL USA

Amerikai és a Karib szigeteken turnézó szólógitáros és stúdió zenész:

Jelenleg Magyarországon tartózkódó és beugró munkákat vállaló zenész
gitárleckéket ad kezdőtől-haladóig

(Szóló es ritmikus)

Sok stílusban való jártasság:

Rock, Metal, Punk, Blues, Funk, Country, Bluegrass, Soca, Reggae Rockabilly, Ragtime, stb.

Tapasztalt és jártas még alternatív,economy,hibrid,pengetési stílus Travis és lapos pengetés

Központba helyezve a fül tréningeket és a megfelelő gyakorlási technikát.


Ugyanitt elérhető vagyok beugró és hagyományos projektekre is

Referenciáim közül:
#1
Évekkel ezelőtt basszusgitároztam és egy kisebb együttesben próbáltam szerencsét majd abbahagytam a zenélést. Nemrégen haveri noszogatásra kezdtem el ismét a basszusgitározást és találkoztam David-el. David minden porcikája zenéből és az érzésekből tevődik össze melyből minden egyes alkalommal megpróbál egy-egy szeletet átadni. Rendkivüli türelemmel mutatja meg és mutatja be az ujjrendet, az ujjal való pengetés trükkjeit a hangokat melyet le kell fogni, a ghost hangokat melyeket érzékeltetni kell. Mivel minden futamot, skálát, rövidebb- hosszabb riffet teljes szívvel és magas technikai tudással mutat meg ezért ezek tanulása könnyebben megy vagy könnyebbnek tünik. Valamennyi stílusban - legyen az blues, country, rock, heavy-metal, punk, funky, groove és a többiek - otthonosan mozog és ezt át is tudja adni, meg is tudja értetni és meg is tudja tanítani. David egy igazi jó ember, állandóan gyakorló és játszó zenész, s tanárként - mester és elmondhatom habár ez már inkább sze
mélyes dolog, hogy nekem igazi barátom, bratyóm lett.

Karácsonyi István (Kari)


#2
””Hey guys, my name ist Attila from Hamburg, Germany. I am owner of !yahyah media production and I toured and worked with The Scorpions, Herman Rarebell, Stevie Salas and other pretty interesting bands and musicians. Currently I am producing some new tracks with Public Val and since I met David Driftwood 2 years ago he's my first call to get some slammin' guitar tracks for our songs. As he's not only a great guitar player, but also a great guy with his heart at the right place I would recommend anyone who's interested in playing guitar to pick him for learning how get the right tone out of that instrument. If you have any more questions please don't hesitate to get in touch with me at http://www.myspace.com/yahyahmedia - Cheers! Attila””
Vendég 2009. 10. 06. 16:44
Sziasztok, van egy jó kis feltörekvő magyar ska banda, a Skaballeros.
Figyeljetek oda rájuk. :D
http://www.myspace.com/skaballeros
http://www.skaballeros.hu
SimpleKarcsi 2009. 09. 29. 16:15
szar volt a sziget, megbántam, hogy lementem.... fúj de fos!
Évi 2009. 04. 25. 10:11
GYERTEK A SZIGETRE FÉLÁRON!!!

SZiasztok!!

Gondoltam jó ha szólok, hogy lehet Szigetre jegyet venni féláron is. Dióhéjban ennyi:

- minden 17. életévét betöltött, nappali tagozatos, Magyarországon kiállított diákkal rendelkező jelentkezhet az akcióra


46 - 75 fő között

csapatkedvezmény: 50%*

2009.05.31-ig érvényes

*A kedvezmények csak heti fesztiválbérletekre ("ottalvós" és "hazamenős") vonatkoznak.

- Az ottalvós és hazamenős jegyek már a normálárra vonatkoznak, szóval nem az eleve akciós árból jön még le, de így is mindenképpen megéri.



Az ottalvós: 22.500,-



A hazamenős: 18.750,- (ha sikerül összeszedni 46 főt! Szóval mindenki jöjjön a SZIGET-re!!!!)



HA esetleg érdekel a dolog, kérlek minél előbb jelezz vissza nekem az e-mail címen! Írd meg az adataidat nekem (teljes név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, diákigazolvány szám, születési dátum, melyik suliba jársz, és milyen bérletet szeretnél-ottalvósat, vagy hazamenőset), vagy regisztrálj a sziget.meex.hu-n. Keresd meg csapatunkat, aminek
neve: Occsó, oszt jó!
Kódja pedig: KHVFF4

őőőööö! Azt hiszem most ennyi!!!!!

Írjatok sokan, hogy legyen occsó jegyünk...

És mindenki hozzon magával még egy embert, vagy sokat, vagy még többet! :)

Hali!
Peace
Vendég 2008. 10. 07. 13:23
sziasztok!

Tapasztalt dobos reggae zenekart alapítani ha játszól vmi hangszeren esetleg nyomod a raggát vagy bakelitet pörgetsz jelentkezz most!!!

Jah!
rudeboy 2008. 09. 15. 23:05
Üdvözlet az univerzum legrejtettebb zugaiban kedves fúvósok!!!

Hónapok óta keresi budapesti, jelenleg négy tagú (dob, 2 gitár, basszusgitár), de remélhetőleg hamarosan hat tagú (az előbbiek kiegészülve tangóharmónikával, kongával) ska-punk formáció ígéretes tehetségű fúvósszekcióját. Képtelenség, hogy nincsenek olyan kalandozni vágyó konzisok, vagy komolyzenészek, akik kiruccannának egy kicsit ebbe a műfajba is. Szóval tessék jelentkezni!!! A zenekar amatőrnek már nem mondható, de a haladó kategóriát még alulról súrolja, egyszóval annyira nem hallgathatatlan a produkció. Heti 2-3 alkalommal lennének próbák, Budapesten. Jelentkezni a:

, illetve a

e-mail címeken lehet.

Minden fúvós ragadjon gyorsan billentyűzetet és irány a világhírnév!!!
z 2008. 06. 08. 22:43
Haller!
klikk:
http://www.myspace.com/ochomacho
Nem rég bukkantam rájuk...
rudeboy 2007. 08. 24. 10:59
Budapesti zenekar keres gitárost és basszusgitárost punk-rock, reggae, ska és metál elemeket ötvöző muzsikához. Saját dalok vannak szöveg és alapdallam szinten, ezt kellene majd kicsit "árnyalni".
Érdeklődni Endrész Elődnél lehet a 06-30-275-2224-es számon, vagy a e-mail címen.
T 2007. 04. 18. 18:28
Van benne valami. Épp ezért nem hallgatok szar SKA-t (biza, még szerintem is van olyan :), csak olyat, ahol a szöveg nem arról szól, hogy "neháborúzzneszegregáljnecsinájjásemmit...". Tuképpen én az élet élvezetéről és a nőkről szóló SKA számokat szeressem (+ aminek korrekt mondanivalója van egyéb témában, nem olyan gyök alatti, mint az előbb említetteknek - pl.: Goldfinger).
Destroyer 2007. 04. 07. 23:39
Én csak olyan zenét tudok egymás után többször is meghallgatni aminek a modanivalója és a zenéje tökéletes összhangot alkot... Lehet hogy a zenei aláfestés zsírpöpec, de ha a szöveg nem tetszik akkor felejtős...
T 2007. 04. 07. 15:23
No gond, végülis van abban is igazság, amit mondasz, de én nem a mondanivalója és a közönsége miatt hallgatom, hanem mert maga a zene tetszik.
Destroyer 2007. 04. 07. 15:03
Sorry, én ezt vettem észre a legtöbb emberen x)
T 2007. 04. 07. 14:09
Ahhoz, hogy az ember szeresse a SKA zenét, nem kell feltétlenül pacifistának lenni. Én vagyok rá az egyik példa.
Destroyer 2007. 04. 05. 1:53
A Ska a pacifista gyökerek zenéje...
rudeboy 2006. 11. 03. 15:42
halihó mindenkinek! gitáros és basszusgitáros keres budapesten dobost, fúvósokat + egy jó hangú énekes leányt, akik hajlandóak és tudnak a ska műfajban alkotni. Az irányvonal 2., 3. hullámos ska, vegyítve egy kis punkkal, meg talán csipetnyi hip-hoppal. Elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akik tudják, hogy miről van szó (tehát, hogy mi is az a ska :-p) és _ elsősorban a dobosnál- tudja is produkálni a stílus meghatározó jegyeit. Saját dalokkal szeretnénk operálni, nagyjából rancid, sublime, specials, madness irányban. érdeklődni lehet: endrész elődnél, e-mail:
Stog601 2006. 09. 27. 16:42
Áááá a Voodoo Glow Skulls...derég halottam. Mekkora idióta zene nagyonnagy sztárok.yeah!
Plank 2006. 08. 21. 22:46
Gili!
Azért a Magyarok is tudnak, a PASO szerintem nem véletlenül van a Megalith Records-nál ;)
Persze ők nem igazán ska/punkot játszanak, és nem is 2tone-t.

Catch 22,Reel Big Fish,SKA-P, Sublime - őket ismerem és bírom is.
Na meg a Voodoo Glow Skulls-t is :)

Nekem bejön az elsőhullámos ska is, Skatalites, Laurel Aitken, Desmond Dekker, Jackie Mittoo, Soul Brothers..
De szeretem a 2tone is, és a Ska/Punkot is.
szikrázókisizécsináló 2006. 08. 16. 21:31
Attólfügg a Skanak melyik időszakáról beszélünk én az lső időszakot nem szeretem majd amikor punkosodni kezdett és megszületett a skapunk a the Clashel meg az OMD Soft Cell United balls dolgokkal onnantól a második időszak bejön a harmadik is tűrhető Mustard Plug, voodoo glow skull az is megy sztem mondjuk ezeknek nincs nagyon közük (a trombita háttéren kívül) az eredeti Ska zenéhez ez Ska punk!
gili 2006. 08. 15. 1:56
én sok magyar ska bandát nem ismerek,de amiket igen azok nagyon nem jönnek be,úgyhogy inkább külföld ha skara kerül a sor ... :D
streetlight manifesto,MU330,Link 80,Catch 22,Reel Big Fish,SKA-P,
Team Spider,Arrogant sons of bitches.Bár ezek nagyrésze inkább ska/punk...ja meg amit nagyon bírok az a Sublime,de az inkább reggae/hip-hop néhol ska/punk beütéssel,de nagyon állat egy keveréket ad ki ez a sok stílus
phlox 2006. 08. 02. 16:37
Shanti zenekar játszik Pesten,Augusztus 9.-én a tűzraktérben,este 7-8körül,ska és reggae stílusban,belépő: vagy ingyenes lesz vagy minimális összeg,szeretettel várnak mindenkit,én biztos ott leszek!
Vendég 2006. 01. 24. 19:20
syastok!
ha már mindenki ilyen nagy ska lázban ég...akkor engedjétek meg...h meghívjalak titeket febr. 14.-én egy jonak ígérkező koncertre...
ez az ESCAPE zenekar..egy fiatal székesfehérvári csapat, de én már hallottam őket..és egész jók(reggea-ska-punk)...
szal. aki gondolja és megnézné őket:
2006. 02.14. Blue River Állóhajó- kb. asszem 500Ft a beugró szal nem vészes...
és ha még jol tom akkor olyan 20:00 körül kezdenek...
pusyka
Vendég 2005. 12. 04. 16:15
http://www.eskabbe.atw.hu

csak pár szám vann fönn de naon jóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!

SZERINTEM!!!
Vendég 2005. 12. 04. 16:14
Miért nem raknak fel a SKA-P-ról pár cuccot!!
mert nincs fenn semmi:((((
Vendég 2005. 05. 28. 10:25
hi!
valaki tudna mondani egy két olyan helyet dc-n kívűl ahol jó ska zenéket tudok letölteni?
Carmen 2005. 03. 10. 12:39
Tiszta jó!
Vendég 2005. 02. 24. 18:21
honeyball nem oszlott fel?
Rocco 2005. 02. 22. 1:05
Február 25. Péntek
Kultiplex (Bp, IX Kinizsi u 28)

Honeyball (ska-punk)
Bankrupt (punk rock)
JAN feat UdSSR (A)(ska-punk)
Jegy: 1000 Ft, Kezdés: 20:00
http://www.honeyball.hu
http://www.bankrupt.at.hu
http://www.janfeatudssr.com
Vendég 2005. 02. 06. 14:35
Yo buli!

http://www.afa.ini.hu

!

Skini vagyok.
Vendég 2005. 02. 05. 18:48
Kurva jó buli volt, mindenki bánhatja ki nem jött
Vendég 2005. 02. 03. 15:21
menjek veled? :)
Vendég 2005. 02. 02. 16:15
Mennék, csak nincs kivel... :(
Vendég 2005. 02. 02. 15:21
február 4, Boogie Mamma, SKA-Hecc, PASO, Tigris, MalacSKA és Tahó koncert lesz, 1800ft a beugró, eddigi legnagyobb SKA-buli ki ne hagyjátok
Vendég 2005. 01. 31. 14:41
Voltam, eltoltam egy meghalós cigit, aztán elkezdtem lökdösődni.. Majdnem kidobtak. PannóniaÓlsztárszSzkaOrkesztráóó nem volt rossz, de SKAmbulance nem tetszett. Legközelebb SKA-Hecc lesz. Jössz? Ismered őket?
Vendég 2005. 01. 25. 12:56
S voltál, mert én igen..nagyon sokan voltak..de azért jó volt, mert megismerkedtem vkivel:)))..naganicska
Vendég 2005. 01. 20. 12:11
én jövök tuti, lesz SKAmbulance is szal rám számíthattok fekete-fehér ruhában, bakancsban leszek
Vendég 2005. 01. 20. 9:54
Imádom a Pannonia Allstars SKA Orchestra-t s gyertek holnap Kultiplexbe, lemezbemutató koncertre..800 Ft. este 20h-tól!!! Puszi naganicska
Vendég 2005. 01. 19. 21:56
bocs de ez a taposnivaló NS zenekar hogy jön a topikba?
Vendég 2005. 01. 19. 21:40
http://www.magicseri.hu
Vendég 2005. 01. 18. 21:18
meg ugye a Catch 22 - Keasbey Nights albumról az összes szám...
Vendég 2005. 01. 18. 21:13
gusztustalan? inkább poén... magyarok közül még a Skambulance úgy ahogy elmegy. most a kedvenc számok
SkaDaddyZ - RudeBoyz
Mighty Mighty Bosstones - You Gotta Go

de még komálom a Sublime-től a Saw Redet is
Vendég 2005. 01. 18. 20:32
Hát nekem meg pont ez a Kókler nem jön be, a szövege sem valami nagy durranás. Csak úgy ellötyög az egész szám. Lapos. Nekem legalábbis. (És gusztustalan amiröl szól szerintem.) Namindegy, bocsi.
Vendég 2005. 01. 18. 19:35
amúgy most kerestem rá DC++-ra, kijött vagy 8 számuk tőle.. szal annyira nincsenek eldugva
Vendég 2005. 01. 18. 19:34
budapesten van a lázár utcába 7-be, nemtom melyik kerület, a Selektra Shop. ott van minden SKA és reggae cd
Vendég 2005. 01. 18. 18:54
hahoooo.nem tudja vki véletlenül hogy honnan lehet SKARFACE-t letölteni, vagy venni?uuugy szeretem őket, de sehol se találok tőlük CDt.
Vendég 2005. 01. 18. 15:56
hát elég gyér minőségben van. nem akarlak megbántani, de a számok elég igénytelenek, és a szövegük a béna. de ez az én véleményem!

inkább ezt töltsétek le!!! -> http://punkportal.hu/downloads/kokler/03_a_kokler_-_dal_a_haromlabu_norol.mp3

ez szerintem a legkirályabb magyar SKA szám, Kókler RIP
Vendég 2005. 01. 18. 14:59
Könyi hallgassátok meg a Boogie Mammát! Kíváncsi vagyok, hogy tetszik-e! Lejjebb írtam, hogy hol lehet letölteni. Február 4-én játszanak amúgy a Gödörben, 4-én és 5-én amúgy itt Ska-fesztivál lesz!
Vendég 2005. 01. 17. 20:47
A Catch 22 a király:D De még néha Sublime-ot is nyomatok
Vendég 2005. 01. 17. 19:28
A PASO-t én is hallottam már, de nekem nem jönnek be a pacifista szövegek (pl. ami a PASO-ban van). (Bár még mindig jobb, mintha az ellenkezöjéröl énekelnének, az igaz.) De a zene az egész jó. No Doubt-ot régen imádtam, de persze az egy kicsit más.
Vendég 2005. 01. 17. 14:23
én ismerem a CsizmáSKAndúrtól elkezdve a MalacSKA és Tahónig mindenkit de valahogy a magyarok nem igazán tetszenek... a külföldiek igényesebbek. azért egy pár elődadó:

PASO (PASO, Babylon, Bemegyek a városba)
Kókler (Dal a háromlábú Nőről)
Skafunderz pár szám

Bár MO-n kb 2 éve van jelen a SKA ezért annyira atom zenekarokat nem lehet várni. külföldi ska-core rulzz
Vendég 2005. 01. 17. 9:29
Sziasztok!
A magyorok közül a Boogie Mamma a legpoénabb szerintem! Bár gondolom ez sem az a "legtisztább" SKA. De nagyon jó! Hallgassatok bele! http://www.huc.hu/d_muz.html (A legjobbak a Hosszú hasmenés után, a Kakaóscsiga és a Reklám.)
Vendég 2005. 01. 16. 17:58
Amúgy a no doubt egyáltalán nem tiszta ska, inkább wannabe ska-punknak nevezném.
Vendég 2005. 01. 16. 13:34
A No doubt-ot ismerem,a többit sajna nem...
Vendég 2005. 01. 15. 21:54
Van itt valaki aki szereti a SKA zenét? Én a Tradicinoális ska-tól kezdve (Skatalites) a 2tone ska-n (Toasters) át egészen a SKA-coreig (Catch 22, BossTones) mindent szeretek. Még a poposabb ska elemeket használó bandákat is (reel big fish, no doubt)

Ti?

Fórum » STYLEFÓRUMZ :) » Reggae