Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » DÜHÖNGŐ » Beszótá'? Ne szójjá' be!

Bin Laden magyarországon?

létrehozva: 2005. 07. 09.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2008. 08. 28. 21:38
láttátok a mai részt?
VACC
Vendég 2008. 08. 28. 21:37
EZENTÚL ÁTNEVEZZÜK KÖZÖS MEGEGGYEZÉS ALAPJÁN:H A L A TORTÁN
FÓRUMRA
Vendég 2008. 08. 28. 21:34
PFHÚ ÉN TÉNYLEG LÁTTAM A BLAHÁN,CSÖVESNEK ÁLCÁZTA MAGÁT!
Nikolai Ceausescu 2005. 07. 17. 22:47
Lukács! magadat adtad!
Faszagyerek 2005. 07. 09. 22:45
BLIKK
Babyboy 2005. 07. 09. 22:39
Kakimaki!!!
Mi ez a baromság??
Thyrane 2005. 07. 09. 21:16
Béna.
kakimaki 2005. 07. 09. 18:26
"Jelenleg feltehetően Afganisztánban tartózkodik. "
Vagy Magyarországon?
kakimaki 2005. 07. 09. 18:25
A Bin Ladin családnak magyar érdekeltsége van
Tiszennégy éve működik Budapesten a cég.
Budapesti képviseletet tart fenn a világ legkeresettebb terroristájának családja. A szaúd-arábiai Bin Ladin család egyik tagja, Tarik Mohamed Bin Ladin cége évek óta képviseletet működtet Magyarországon.



A Tarik Mohamed Bin Ladin Organization SA (TMBLO) székhelye Szaúd-Arábia második legnagyobb városában, Dzsiddában van, a magyar képviseletet 1991-ben alapították és 1992-ben jegyezték be. A társaság névadója nem más, mint a világ legkeresettebb terroristájának, Oszama bin Ladinnek egyik fivére. A képviselet egyetlen tevékenysége a „máshova be nem sorolt gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás”. A Napi Gazdaság megkereste a Németvölgyi úti székhelyű képviseletet is, ott azonban nem találtak mást, csak a képviseletvezető nevét, aki azonban sem telefonon, sem személyesen nem volt elérhető.
Ötven bin Ladin fivér

Az anyacég központja Szaúd-Arábia második legnagyobb városában, Dzsiddában van. A napilapnak nem sikerült felvennie a kapcsolatot a TMBLO központjával, azonban megtalálták a cég egyik alvállalkozását, amely építőipari alapanyagokkal foglalkozik. Itt megerősítették, hogy Tarik az egyik fivére Oszama bin Ladinnek.

A bin Ladinek elég sokan vannak: a dinasztia alapító Mohamed Avad, Szaúd-Arábia egyik leggazdagabb embere tíz feleségétől 50 – egyes hírek szerint 53, vagy 57 – utódot és egy vállalatbirodalmat hagyott maga után. A bin Ladin fivérek egyik nagy vállalkozása a Saudi bin Ladin Group (SBG), amelyet Oszama és Tarik több testvére vezet. Az SBG azonban nem áll kapcsolatban a TMBLO-val, és nem rendelkezik magyarországi képviselettel – tudta meg a Napi Gazdaság.

A világ lekeresettebb terroristája

Az Egyesült Államok külképviseletei elleni támadással, az amerikai Cole tengeralattjáró elleni merénylettel, a nemzetközi terrorizmus támogatásával vádolt bin Ladin 1957-ben született Rijádban, Szaúd-Arábiában. Menedzsmentet és közgazdaságtant tanult az Abdul Aziz Király Egyetemen, házas, több gyermek apja. A gazdag családból származó Oszama 1973-ban lépett kapcsolatba szélsőséges iszlám csoportokkal.

A ’80-as évek elején bekapcsolódott az afganisztáni mudzsahedínek harcába a szovjetek ellen és Dél-Jemenben a kommunisták ellen. Afganisztánban kiképzőközpontot alapított a mudzsahedínek számára és 1986-ban és ’89-ben részt vett a legnagyobb, dzsalalabadi harcokban. 1991-ben hagyta el az Arab-félszigetet. A szaúdi kormány felszólította, hogy térjen haza, és miután ezt megtagadta, megfosztották állampolgárságától.

A muzulmán hívőket felszólította, hogy indítsanak szent háborút a zsidó-keresztény szövetség ellen, amely hatalma alatt tartja Palesztinát és az Arab-félszigetet. Neve a csecsenföldi háborúk kapcsán is felmerült, egyes források szerint szerepe volt/van a csecsen harcosok fegyver-utánpótlásának biztosításában. Az FBI terrorcselekmények szervezése miatt a tíz legfontosabb körözött személy között tartja számon. Jelenleg feltehetően Afganisztánban tartózkodik.

Fórum » DÜHÖNGŐ » Beszótá'? Ne szójjá' be!