Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » MUSIC.HU » Music.hu Aktuális!

Együtt a zenéért

létrehozva: 2005. 09. 16.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2007. 12. 05. 15:08
"Delta" zenekar
Vendég 2006. 01. 13. 23:37
Engem is érdekel az előző hozzászólásra a válasz..Köcee
Vendég 2005. 11. 17. 13:47
Má bocsi a szép beszédért de milyen előadó énekli ezt:Mit iszunk mit iszunk ba**zunk be! ki énekli mi az előadó neve? ha elmondjátok kösziii
Vendég 2005. 11. 12. 12:42
A nox is benne volt a kampányban?
Vendég 2005. 10. 18. 10:56
Amikor elolvastam a felhívásukat nem tudtam sírjak vagy nevessek. A sok befuttatott tinisztár most azon aggódik, hogy nem tudnak megélni a lemezeik eladásából! Az a megdöbbentő, hogy miután egymás között leosztották a magyar zenepiacot, annyira elhitették magukkal is, hogy ez állandó marad, hogy teljesen kétségbeesnek, ha megdőlni látszik a betonbiztosnak hitt pozíciójuk. Ha bárkinek is a megélhetése azon múlik, hogy mennyi lemezt ad el, de mégsem vált be, el kell gondolkodnia azon, hogy talán mégsem ezzel kellene foglalkoznia, vagy legalábbis nem ilyen formában. Ha a lemezmásolások és fájlcserélő programok miatt ellehetetlenül a hivatásos zenészek megélhetése, akkor majd kikopnak a köztudatból és átveszik a helyüket a kedvtelésből zenélő fanatikusok. Ők most is léteznek és keményen dolgoznak az érvényesülésükért, úgyhogy van zene a sztárgyáron túl is.

Úgyhogy tedd fel a fáljcserélőt a gépedre és oszd meg a kedvenc zenéidet másokkal is!

P2P RULEZ!
Vendég 2005. 10. 07. 10:47
Kíváncsi lennék, hogy milyen zenészről is van itt szó.....
egy lemezkiadó...
Vendég 2005. 10. 06. 20:12
Én egyetértek ezel az összefogásal, mert ha belegondoltok ők ebből élnek! Ha mindenki átmásolja az eredeti Cd-ket akkor nekik is más munka után kell nézni! És szerintem ha valamelyikőtök nagyon odavan a kedvencéért, akkor egyáltalán nem örülne ha nem zenélnének többet!
Ez persze csak az én véleményem!
Vendég 2005. 10. 06. 15:17
hELLO

ZENÉSZ VAGYOK, EGY CD ELADÁSÁBÓL KB.200 FT KAPOK EGY LEJÁTSZOTT BULIN A GÁZSI 20.000.- MÁSOLJÁTOK AZ ANYAGOKAT NYUGODTAN AZ CSAK A MULTIKNAK ROSSZ A ZENÉSZNEK NEM MERT ÍGY MEGISMERIK, MEGHÍVJÁK ÉS TÖBB FELLÉPÉSHEZ JUT. A CD UGYANÚGY A MÚLT JÁTÉKA MINT A BAKELIT, CSAK AZ ÚJ TERJEDÉSHEZ NEM KELL MÁR KIADÓ ÉS EZÉRT RINYÁLNAK ÉS EGY KÉT ZENÉSZT MAGUK MELLÉ TUDNAK ÁLLÍTANI AZZAL , HOGY TUDJÁK ÖNMAGUKAT MENEDZSELNI KÉPTELEN EMBEREK ÍGY RÁNGATHATJÁK ŐKET DRÓTON. EZ VAN BUKJANAK A KIADÓK GAME OVER!
Vendég 2005. 09. 25. 20:50
egyetértek, teljes mértékben mind2 hosszan kinyilvánított véleménnyel :)
Vendég 2005. 09. 22. 12:35
Őszíntén szólva: ha valaki jó, és érdemes arra, hogy megismerjék, még jót is tesz neki az, ha a számai gyorsan szárnyrakelnek és a nagyközönség előtt hamar ismertté válnak.
Aztán ha csinál egy-két turnét, meggazdagodhat belőle.
Aki nincs ilyen szinten, vagy rosszul menedzselik az pedig ne akarjon szimplán a zenéből megélni! Csak egy példát hozok: Hobo Blues Band anno..

Sőt, mondok mégjobbat: az abszolút rajongók biztos hogy eredetiben is meg akarják venni a zenét. Ebben biztos vagyok!

Aztán: sokan nem fognak kiadni több ezer forintot egy olyan CD-ért, amin csak egyetlen, számukra tetszetős zeneszám van.

Megmégaztán: Az internet ezeket a cseréket, letöltéseket csak meggyorsítja, de ha visszagondolunk egy kicsit a múltra:
ki nem vette fel a rádió kívánságműsorait, vagy ki nem másolta le a kazettákat, sőt, bakelit lemezeket (pl kazira)??

Nem csak vásárlással lehet támogatni zenészeket..
Példul: fellépési lehetőség kisebb-nagyobb rendezvényeken, lehetőséget adni neki a médiában, híres emberekkel hozni össze őket (Lásd Station zenekar és Görög Zitus), film és reklámfilmzenék-re felkérni őket. Ezekben mindigis nagy pénzek forogtak.
Jobb utazási feltételeket biztosítani nekik, egy-egy fellépésre. (lásd. a playback kialakulásának okait..)
Rajongói weboldalak, klubbok. Állandó fellépési lehetőség valahol. Ha ez utóbbi megvan, akkor egy idő után rögződik: oldmanussörbár=élőzene (TTDBB, vagy Cotton Club Singers...)
Arról nem is beszélve, hogy a valamelyik nagyvárosban lehetne egy olyan utcát csinálni, ahol egy egyenlőség-alapú rendszer alapján különböző zenészek jelentkezhetnének be. Ezért pénzt nem fizetnének de felfedezhetik őket. (lásd Bourbon str.) Még az idegenforgalomnak is jót tenne, hiszen nézzünk meg egy-egy olyan alkalmat, amkor a Váci utcába kiáll egy kórus és elénekel 5 már lerágott csont számot: hányan állnak meg, hányan éneklik velük..
Ezzel kapcsolatban van saját élmény is. Egy nyári tábor alkalmával egy gitáros csákóval, néhányan elmentünk Keszthelyre. Leültünk a főutcán egy padra, elénekeltünk 2 számot, majd odajött egy külföldi fazon, és bedobott a kalapba 2000 forintot.. És ami ebben baromi jó érzés volt: nem az, hogy kaptunk 2000 ftot, hanem az, hogy valaki végighalgatta azt amit mi, néhány fiatal előadtunk, mindenféle showelemek felhasználása nélkül :)

Visszatérve a témához: mennyivel jobban néz ki egy üveges cdtartó polc, vagy szekrény, amelyet sok-sok nagyon jó, eredeti audio-cd díszít!

A menedzselésről: ha a megvásárolható CD mellé adnak valami extrát (PC-s játékoknál bevált), akár egy nagyméretű posztert, vagy egy pólót.. vagy egyszerűen csak díszdobozban jelenik meg a kiadvány, már dobnak az eladásokon, sőt, az előadó "imidzsén" is ;)

És ki az az ember, aki például ajándékba karácsonyra egy másolt CD-t ad a kishuginak, vagy a nagyapjának??

Biztos, hogy sokan máshogy látják, de nekem ez a véleményem..

Üdv:
EL Tebe

u.i.: bocs, hogy ilyen hosszúra nyújtottam, de kijött.. :)))
Vendég 2005. 09. 22. 11:22
csatlakozom
Vendég 2005. 09. 21. 10:03
Szép szép. de mit tettek a zenészek azért, hogy az életképes megoldásokat (pl. fizetős letöltés) látványosan népszerűsítsék? Szinte semmit. A primitív siránkozás pedig az átlagembert hidegen hagyja. És mi a helyzet az irreális lemezárakkal vagy a 350 ft-os - nevetségesen magas - letöltési díjakkal? Ha a zeneipar megtanul tisztességes árakat kérni, akkor a zenerajongók is másképp fognak hozzáállni a dologhoz. Addig marad a hazudozás, csúsztatás és a nagyközönséget gátlástalanul fosztogatni vágyó rendszer.
fkriszta 2005. 09. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Fórum » MUSIC.HU » Music.hu Aktuális!