Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/29

Listamustra - Listamustra 2011/29

A román előadók olyan szerepet kezdenek betölteni a világ zeneiparában, mint a nyolcvanas évek legvégén és a kilencvenes években a svédek. Az összehasonlítás annyiban sántít, hogy az utóbbiak többsége az észak-amerikai piacot is maga alá gyűrte, olyannyira, hogy az Atlanti-óceánon túl még népszerűbbek voltak, mint a mi kontinensünkön. Románia új csillaga az 1989. június 10-én született Alexandra Stan.

Ami nem sikerült Innának vagy az Edward Maya és Vika Jigulina párosnak, az neki összejött: listavezető kontinensünk második legfontosabb piacán, a németen, második hete uralja a mezőnyt a Mr. Saxobeat című dalával. A szerzeménynek a brit listán a harmadik hely volt a csúcspozíciója, jelenleg a magyar rádióállomások legtöbbet sugárzott zeneszáma, és Észak-Amerikában is sikerre számíthat, Kanadában már egyre népszerűbb. Az Edward Maya és Vika Jigulina duó Stereo Love című slágere az amerikaiakat is meghódította, a Billboard magazin Hot 100 listáján a 16. helyig jutott.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock: Party Rock Anthem
Egyesült Királyság – The Wanted: Glad You Came
Németország – Alexandra Stan: Mr. Saxobeat
Magyarország – Ákos: Utazó

Fiúcsapat debütált a brit csúcson
Az amerikai lista tízes mezőnyében ugyanazok a felvételek szerepelnek, mint a múlt héten, ráadásul az első hat helyen nem történt változás. A Redfoo és SkyBlu alkotta Los Angeles-i LMFAO Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem című dala második hete vezeti a rangsort – a brit listát négy, a németet két hétig uralta. Az Egyesült Királyságban a TOP 10 egyetlen új belépője, a The Wanted felvétele, a Glad You Came az összesítés élére iratkozott fel. Ez az angol és ír fiúk alkotta öttagú csapat novemberre tervezett második stúdiólemezének második beharangozója – az első, a Gold Forever márciusban a harmadik helyig jutott. A The Wanted egyszer már megjárta a brit lista csúcsát, az első, All Time Low című dalával tavaly augusztusban egy hétig vezetett.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Beyoncé: 4
Egyesült Királyság – Adele: 21
Németország – Limp Bizkit: Gold Cobra
Magyarország – Budapest Bár: Volume 4 – Hoppá!

Újdonságszegény élmezőnyök
Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében – hasonlóan a dalok rangsorához – alig történt változás. Második hete Beyoncé értékesíti a legtöbb hanghordozót a 4 című nagylemezéből, ezúttal 115 ezer kelt el belőle. A legjobban kezdő újdonságot, Lloyd New Orleans-i r&b-énekes King of Hearts című CD-jét a tizedik helyen találjuk 26 ezer példánnyal. A következő új belépő, a Pop Evil michigani rockzenekar War of Angels című stúdióalbuma a 43. helyen szerepel. Az Egyesült Királyságban visszatért a lista élére Adele korongja, a 21 – 43 556 darabot vásároltak belőle. A londoni énekesnő korábban egy hét megszakítással tizenhat hétig, január 30-tól május 28-ig uralta az albummal az eladási rangsort. Arra az egy hétre, április 17-én a Foo Fighters nagylemeze, a Wasting Light foglalta el a csúcsot. A szigetországban a legmagasabban kezdő újdonságra, a The Horrors hazai együttes Skying című harmadik stúdióalbumára az ötödik helyen lelünk. A következő új belépő, a négytagú, Los Angeles-i Big Time Rush fiúcsapat első, B.T.R. című nagylemeze a 14. helyen kezdett. Németországban második hete a floridai Limp Bizkit albuma, a Gold Cobra a legkelendőbb – a hanghordozó iránt a német nyelvterületen van a legnagyobb kereslet. Magyarországon ezúttal is a Budapest Bár negyedik CD-jéből adták el a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben két újdonság található: a 25. helyen a Bódi Guszti és a Fekete Szemek Fájdalom nélkül című korongja, a 39. pozícióban Pitbull hatodik, Planet Pit című stúdiólemeze nyitott. (Új Szó)

Puha József

2011. 07. 19. 22:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/29 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/29