Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A huszonhetesek klubja (Jegyzet)

Amy Winehouse - A huszonhetesek klubja (Jegyzet)

Több honlapon lehetett tippelni arra, hogy mikor hal meg. Morbid dolog ez. Az viszont tény, hogy Amy Winehouse annyi segítséget kapott az elmúlt években, mint senki az alkohol- és drogproblémákkal küszködők közül. Hiába. Óriási rajongótáborának aggodalma pedig mindvégig hidegen hagyta.

Miután kiderült, kit szerződtettek a szigetesek a pótlására, nagyon elegem lett az Amy Winehouse-jelenségből! Az újságírók többsége az írását úgy építette fel, hogy a főszereplő (Thirty Seconds to Mars) mellékszereplővé vált, s akinek mellékszereplőként kellett volna megjelennie (Amy Winehouse), a prímet vitte. Magukat igényesnek tartó lapok, hírportálok is a bulvárszerkesztést követték, cikküket a botrányhalmozóval próbálták eladni. Pedig az embereknek már elegük volt Amyből! Unalmassá vált. Ahelyett, hogy a zenéjével került volna a középpontba, az elmúlt években egészségi problémáival, rendőrségi ügyeivel, válásba torkolló viharos házasságával, botrányos koncertjeivel és kudarcba fulladó visszatérési kísérleteivel szerepelt a címlapokon és a zenei híradások élén.

Amy Winehouse - A huszonhetesek klubja (Jegyzet)

Én sokáig tűrtem. Már csak abból eredően sem ítélem el a problémásabb zenészeket, mert rengeteg jó dalt és nagylemezt köszönhetünk a szenvedélybetegségeknek, depressziónak, kilátástalanságnak. Amy 2006-os Back to Black című második stúdióalbumát is. Nagyritkán hallani olyat! Ellentmondásosan kiváló. A hangja úgy szól, mint a legnagyobb afroamerikai sztároké, pedig angol zsidó. „Szexisen énekel”, de mint nő, a fantáziámat nem mozgatta meg. Fiatal kora ellenére a dalai öregesek. Kifinomultan énekel, ám trágáran fogalmaz. A CD tömör, mégis olyan, mintha időtlen időkig szólna.

A Back to Black sikere tekintélyt parancsoló, az elmúlt fél évtized legnépszerűbb hanghordozója. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, átestünk a ló másik oldalára: Amyt divatindítónak semmiképpen sem nevezném. Még annak tudatában sem, hogy sok hasonló, de jóval visszafogottabb dalszerző-énekesnő előtt nyitott utat. Nem lépett szűz területre, csak szélesített a kitaposott úton.

A Sziget Fesztivál szervezői örömmel jelentették be, hogy az idei rendezvényen Amy lesz a szenzáció, bár bizonyára tudták, korántsem biztos, az ő esetében hatványozottan érvényesült, hogy a napot csak nyugtával szabad dicsérni. Miután hősnőnk kijött a sokadik elvonókúrájáról, júniusban Belgrádban megkezdte európai turnéját. Ahogy az gyakran előfordult, részegen lépett a közönség elé, és csapnivaló koncertet produkált, aminek hatására le is mondta az összes többi fellépését.

Szombaton következett be az elkerülhetetlen: Amy Winehouse-t holtan találták londoni lakásában. Belépett A huszonhetesek klubjába. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison és Kurt Cobain után. Mindannyian huszonhét évesen távoztak. (Új Szó)

Puha József

2011. 07. 26. 10:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 07. 26. 17:08
azért szobrot ne emeljünk ám ennek az amy csajnak, meg a sok hülye felelőtlen senkiházi kis sz@r alakból azért mert halálra piálták és drogozták magukat. Mind a jól megérdemelt "jutalmát" kapta. Úgy kell nekik!
Vendég 2011. 07. 27. 12:38
ne is haragudjatok, de ti sekélyes antiszemita gyökerek vagytok..
Vendég 2011. 07. 27. 19:18
amy a leggyökérebb, rá is cseszett :PPP
Vendég 2011. 07. 29. 8:35
Ennyi volt belőle, most gyorsan adjuk el a lemezeit így kereshetünk is a halálán. Szomorú, de már az angolok bedőltek ennek a kampánynak. 38%-al megnőttek az album eladásai.
Vendég 2011. 07. 29. 9:47
ilyen gyökér sz@r albumait megveszik? pffffffffff hányok!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A huszonhetesek klubja (Jegyzet) cikk képei
Amy Winehouse - A huszonhetesek klubja (Jegyzet)Amy Winehouse - A huszonhetesek klubja (Jegyzet)