Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/30

Listamustra - Listamustra 2011/30

Amerikai zenekar nagylemeze a német nyelvterületen sikeres, a brit és az amerikai piacon viszont bukás – ilyenre ritkán van példa. A floridai Limp Bizkit stúdióalbuma, a Gold Cobra Németországban két hét vezetés után a hatodik helyre hátrált, Ausztriában és Svájcban a második helyig jutott.

Az Egyesült Királyságban a harmincadik helyen kezdett, onnan a 72. helyre esett vissza, s már második hete nem szerepel a hetvenötös mezőnyben. Az Amerikai Egyesült Államokban a 16. pozícióból harminc helyet, majd újabb ötvenet rontott, így a héten a 106. helyen található. Az együttes 2009 tavaszán a klasszikus felállásban, Wes Borland gitárossal alakult újjá. Sokan az előző két hanghordozó, a 2003-as, mérsékelt sikerű Results May Vary korong és a 2005-ös, hét dalt felvonultató, nagy bukást hozó The Unquestionable Truth (Part 1) minilemez fogadtatását a 2001-ben távozó gitáros hiányával magyarázták. Most bebizonyosodott, a Limp Bizkit Borlanddel sem tud visszatérni oda, ahol az ezredforduló környékén volt, a zenei élet élmezőnyébe.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock: Party Rock Anthem
Egyesült Királyság – The Wanted: Glad You Came
Németország – Alexandra Stan: Mr. Saxobeat
Magyarország – Ákos: Utazó

Fiúcsapat debütált a brit csúcson
Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának élén: harmadik hete a nyár vezető slágere, a Redfoo és SkyBlu alkotta Los Angeles-i LMFAO Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem című felvétele vezet. A tízes mezőnyben egy új belépő is szerepel, a tizedik helyre érkezett meg Demi Lovato zeneszáma, a Skyscraper, amellyel a dallasi énekes-színésznő a készülő, harmadik stúdióalbumát harangozza be. Korábban csak egyszer járta meg az élmezőnyt, a Camp Rock című film betétdalával, a Joe Jonasszal készült This Is Me cíművel a kilencedik helyig jutott. Az Egyesült Királyságban megőrizte vezető helyét a The Wanted felvétele, a Glad You Came, amely a múlt héten rajt–cél-győzelmet aratott. Ez az angol és ír fiúk alkotta öttagú csapat novemberre tervezett második stúdiólemezének második beharangozója – az első, a Gold Forever márciusban a harmadik helyig jutott. A The Wanted egyszer már megjárta a brit lista csúcsát, az első, All Time Low című dalával tavaly augusztusban egy hétig vezetett. Németországban harmadik hete a román Alexandra Stan slágere, a Mr. Saxobeat, Magyarországon 15. hete Ákos kiadványa, az Utazó uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Blake Shelton: Red River Blue
Egyesült Királyság – Adele: 21
Németország – Casper: XOXO
Magyarország – Budapest Bár: Volume 4 – Hoppá!

Countryzenészek hazai sikere
A Billboard-albumlista tízes mezőnye nem azt mutatja, hogy a nyár közepén járunk, hat új belépőt találunk benne. A harmincöt éves Blake Shelton oklahomai countryzenész pályafutása során először szerepel a legmagasabb pozícióban – a hatodik, Red River Blue című stúdiólemezéből a megjelenés hetében 116 ezret értékesítettek az amerikai piacon. A második helyen az Incubus kaliforniai rockzenekar hetedik stúdióalbuma, az If Not Now, When?, a negyediken egy újabb countryzenész, a Tennessee államból származó Chris Young harmadik stúdiólemeze, a Neon, a hatodikon a kaliforniai Colbie Caillat harmadik stúdióalbuma, az All of You nyitott. A nyolcadik pozícióban a Theory of a Deadman kanadai rockegyüttes negyedik stúdiólemeze, a The Truth Is…, a kilencedikben a kaliforniai Sublime with Rome első, Yours Truly című korongja kezdett. Az Egyesült Királyságban második hete ismét Adele albuma, a 21 a legkelendőbb – ezúttal 46 649 példányt vásároltak belőle. A londoni énekesnő összességében 18. hete uralja az eladási rangsort. A legmagasabban kezdő újdonságra, az LMFAO második, Sorry for Party Rocking című stúdiólemezére a nyolcadik helyen lelünk. Németországban Casper hazai rapper XOXO című albuma érkezett meg a lista csúcsára. Az élmezőny másik újdonsága, az Incubus albuma az ötödik helyen található – a korong a brit piacon a múlt héten a huszadik helyre iratkozott fel, s már el is hagyta a hetvenötös mezőnyt. (Új Szó)

Puha József

2011. 07. 27. 8:23

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/30 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/30