Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tehetség, celeb, legenda (Jegyzet)

Amy Winehouse - Tehetség, celeb, legenda (Jegyzet)

Csak napok kérdése, és Amy Winehouse esetében is érvényesül a Halottról jót vagy semmit mondás. A rosszindulatú laikusok most még morgolódnak, azt mondják, a világ egy drogos alkoholistát gyászol. Ők nem ismerik a Back to Black című nagylemezt, vagy nincsenek olyan szinten, hogy megértsék. De napokon belül elhallgatnak.

Mi pedig elfelejtjük, hogy a 2006 októberében megjelent Back to Black óta zenei téren pozitívumot nem nagyon kaptunk Amytől. A tehetség celebbé vált. Folyamatosan címlaphíreket szolgáltatott az önpusztító életvitelével, egészségi problémáival, rendőrségi ügyeivel, válásba torkolló viharos házasságával, botrányos koncertjeivel és kudarcba fulladó visszatérési kísérleteivel. Szóval ezek mind-mind kitörlődnek az emlékezetünkből. Így volt ez Michael Jackson esetében is. Valaki még emlegeti a gyermekmolesztálási ügyeit? Vagy azt, hogy pályafutása utolsó tíz évében csak árnyéka volt önmagának, és a halála előtti években már eladni sem lehetett? Senki! Amy Winehouse szombaton a halálával egy csapásra celebből legendává vált. Megkockáztatom, a zenetörténet legnagyobb legendájává! Jóval nagyobbá, mint Michael, aki teljes karriert futott be. Amy tulajdonképpen egyetlen albummal, az említett Back to Blackkel és a maga mögött hagyott kiaknázatlan lehetőségekkel lépett a legendák közé – a CD sikerének hatására fedeztük csak fel a szintén kiváló, de a másodikkal egy lapon nem említhető, 2003-as Frank című nagylemezét. Valamivel több mint félórányi zenei anyaggal lett legenda. Aki ismeri a korongot, nem csodálkozik ezen. Rám máig olyan leírhatatlan hatást gyakorol, mint az első meghallgatásakor, 2006 karácsonya után. Karrierje a halálával nem ért véget. Már arról beszélnek, mi lesz a harmadik stúdióalbumával – valójában nem tudható, milyen állapotban van –, mikor jelenik meg, és mennyi dalt, dalkezdeményt hagyott maga után. Ez azonban már ráadás. A legendás CD-t, amelyről – annak tudatában, hogy az elmúlt öt év legkelendőbb nagylemeze – azt hinnénk, minden zeneszerető ember beszerezte már, világszerte úgy veszik, mintha újdonság volna. A jövő heti brit albumeladási rangsorban bizonyára listavezető lesz. Hiába, a halál jó üzlet. De ez már egy következő jegyzet témája. (Új Szó)

Puha József

2011. 07. 29. 12:55

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 07. 29. 14:46
egy drogos idióta alkoholista cafkával kevesebb. ennyi. kár így túlreagálni az egészet! röhejes aki bőg emiatt a senki és SEMMI miatt!
Vendég 2011. 07. 29. 15:31
Az előttem hozzászóló szégyellje magát, látszik, h fogalmad sincsen Amy munkásságáról. Nem volt szent, de rossz ember sem. Nagy űrt hagyott maga után.
Vendég 2011. 07. 29. 15:46
amy munkája egy xar, nem ér semmit, csak idióta módon hőbörgött. az nem éneklés amit csinál. az pedig ahogy az utóbbi időben öntudatlanul, bedrogozva kiállt a színpadra... hát UNDORÍTÓ egy lukas fillért nem ért ez a nő, kár a sok rá fecsérelt idióta cikk belehalt a drogozásba, csak saját magának köszönheti és azt kapta amit jogosan érdemelt! drogos alkoholista cafka. megérdemelte ezt a véget! akinek tetszik az kövesse a példáját és kevesebb drogos K lesz a világon. nem nagy kár!
Vendég 2011. 07. 29. 15:49
Aki szerint ez a semmirekellő, senkiházi alkoholista külön mint Michael Jackson, az hü*lye és húzza le magát! ez a drogos pi*csa tényleg csak azt kapta amit megérdemelt és csak saját magának köszönheti csúfos végzetét! NULLA volt a csaj világéletében! BOÁÁÁÁ
Vendég 2011. 07. 29. 17:29
az egyszerűen felháborító, hogy egy ilyen tudatlan gyökér ujságiro v ki a halál egy lapon emlegeti ezt az alja londoni celebet Michael Jacksonnal, akivel kapcsolatban mindent meg lehet cáfolni tényekkel, amit odafent leírt róla.Úgy látszik kötelező szenzációhajhász,bulvárba illő szavakkal dobálózni,holott a pedofildolog is utólag-nekem már akkor-kiderült h mind kamu a pénzért ment,amugy Michael a közönségéért élt és halt.Ez az igazság.Tiszteljük meg annyira legalább hogy nem vesszük egy kalap alá egy albumot véletlenül még józanul összerakó "hatalmas sztár"ral...bocs az igazságért

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tehetség, celeb, legenda (Jegyzet) cikk képei
Amy Winehouse - Tehetség, celeb, legenda (Jegyzet)Amy Winehouse - Tehetség, celeb, legenda (Jegyzet)