Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miatt

Lil Wayne - 15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miatt

A rapper BedRock című dala szépen teljesített a listákon: első lett a Billboard Rap Charton és második a Hot 100-on. Csakhogy a track szerzői joggal védett, emiatt pedig 15 millió dolláros pert akasztanak Lil Wayne nyakába.

Lil Wayne még 2009-ben állt össze a Young Money Entertainment művészeivel: Drakke-kel, Nicki Minaj-zsal és Lloyd-dal, akikkel közösen elkészítette a BedRock című dalt. A 2010 tavaszán megjelent kislemez a 36. helyen mutatkozott be a Billboard Hot 100-as listáján, ahol végül a második helyig jutott, Nagy-Britanniában pedig ez volt a rapper első Top 10-es dala.A sláger viszont szerzői joggal védett, emiatt a jogtulajdonosok Lil Wayne-t lopással vádolják és 15 millió dollárt követelnek tőle.

Lil Wayne - 15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miatt

Nem ez az első ilyen eset az énekes karrierjében: T-Painnek sem fizetett jogdíjat, amikor 2008-ban együtt dolgozott vele, de David Kirkwood producer is beperelte a rappert a Tha Carter III című album miatt, amiért Wayne szintén nem fizetett jogdíjat.

2011. 08. 04. 14:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miatt cikk képei
Lil Wayne - 15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miattLil Wayne - 15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miattLil Wayne - 15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miattLil Wayne - 15 milliós per vár Lil Wayne-re a BedRock miatt