Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A harmadikra várva

Amy Winehouse - A harmadikra várva

Még el sem temették Amy Winehouse-t, a sajtóban máris elkezdődött a találgatás arról, mi lesz a harmadik stúdiólemezével. Amikor az énekesnő május végén, nem sokkal tervezett kilencállomásos európai koncertsorozata előtt ismét elvonókúrán kötött ki, a Universal Music alá tartozó Island Records egyik, nevét nem vállaló munkatársa a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a várva várt album már elkészült.

„A kiadó éppen véglegesítette volna a megjelenési időpontot, amikor megtörtént az újabb baj. Amyre hosszabb kezelés vár, annak végeztéig semmiképpen sem jelentik be a kiadás dátumát” – mondta. Korábban felröppentek olyan hírek, hogy Amy készülő CD-jén a soulzene helyett a reggae került a középpontba, de a váltás nem nyerte el lemezcégének tetszését, és a vezetőség utasította őt az eredeti irányvonal megtartására. Ezeket az információkat azonban a kiadó részéről hivatalosan senki sem erősítette meg. Tavasszal a botrányhős keresztlánya, a szintén énekesnő Dionne Bromfield beszélt arról, hogy már hallotta az új szerzeményeket, amik szerinte nagyon jók.

Amy Winehouse - A harmadikra várva

A brit sajtó a múlt hét elején arról számolt be, hogy rengeteg dal és dalkezdemény maradt hátra az énekesnőtől. Aztán végre illetékes is megszólalt! Az Island Records egyik szóvivője elmondta: Amy Winehouse a harmadik stúdiólemezére tizenkét szerzeményt tervezett. Az énekesnő az elmúlt két-három évben többször is dolgozott stúdióban, ám a szóvivő szerint a dalok nem nyerték el végső formájukat, a legtöbbnek csak az alapja készült el. Amy szülei, menedzsmentje és a kiadó közösen dönt arról, hogy ezek a nyilvánosság elé kerülnek-e.

Abban biztosak lehetünk, ha valóban vannak félkész dalok, azok előbb-utóbb napvilágot látnak, hiszen ezek hatalmas bevételt hoznának a zeneipar résztvevőinek, valamint az örökösöknek, és erről senki sem akar lemondani. Amy halálával jelentősen megnőtt a kereslet az eddigi két stúdióalbuma iránt. A második, a Back to Black az iTunes internetes zeneáruház eladási listáján több országban is az első helyre került, az Egyesült Királyságban jelenleg ez a legkelendőbb hanghordozó.

Az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse kábítószerfüggő fiatalokat támogató alapítvány indítását tervezi. A búcsúztató szertartáson jelentette be, hogy szeretné létrehozni az Amy Winehouse Alapítványt, hogy segítsen azokon a drogfüggő fiatalokon, akik saját zsebből nem tudják finanszírozni a kezelésüket. Állítása szerint nekik jelenleg két évet kell várniuk az államilag támogatott rehabilitációra. Az NHS brit egészségbiztosító ezt cáfolta, mondván, a hozzájuk forduló betegek kilencvennégy százaléka már három héten belül segítséget kap. Az édesapát nem kell komolyan venni, eddig is szeretett „nagyokat mondani”, és a középpontban lenni, profitálni lánya sikereiből, még saját nagylemez megjelenését is tervezte.

Puha József

2011. 08. 06. 7:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 08. 09. 18:20
ki kiváncsi már erre a redvás drogos pi*ára???

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A harmadikra várva cikk képei
Amy Winehouse - A harmadikra várvaAmy Winehouse - A harmadikra várva