Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!

Sziget - Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!

Idén újra Sziget-feeling! Mínusz egyediken Geszti, minden mennyiségben, a Rapülők, a Jazz+Az és a legújabb formáció a Gringó Sztár, valamint sok-sok vendég. A nulladikon MR2 Szimfonik, a hazai élvonal és a Magyar Rádió Szimfonikusok előadásában, valamint a 7-szeres grammys szupersztár, Prince. S a többi fesztiválnapon, 52 helyszínen napi 200-250 program,: ez az idén 18 éves SZIGET kínálata, röviden.

Nagyobb Nagyszínpad, szuper klotyóval

Méreteiben és küllemében is megváltozik a Sziget legnagyobb helyszíne, a Nagyszínpad. A küllemében idén teljesen megújuló színpad méreteiben is változik. A változásról a szervezők Prince-től függetlenül döntöttek, azonban Prince kérésére egy tízméteres kifutót is építettek a szervezők a színpad elejére. Az eredeti tervek szerint két oldalán oldalkifutóval is bővül a Nagyszínpad. Az építmény súlya így meghaladja a 200 tonnát. További változás, hogy a színpad két oldalán lévő kivetítő falat méretében megduplázzák a szervezők, így már kétszer 60 m2-es képernyőn lehet látni a koncerteket. A világítástechnika is egyedülálló ezen a színpadon, ennyi intelligens lámpából álló rendszert sehol máshol szerte hazánkban nem lehet látni. Prince még ezt is megfejeli: egy 96 lámpából álló led-rácsot is berendelt a háttérbe. A megfelelő hangzásra is nagyon ügyelnek a szervezők. A még jobb lefedettség eléréséért idén, a korábbi kettő helyett, már négy delay torony teríti - célzottan - a hangot a nézőtéren és a még tökéletesebb hangzás érdekében, a világ élvonalát képviselő Meyer Sound legújabb fejlesztésű, digitális jelszóró renszerét alkalmazzák a szervezők. Luxus kivitelezésű Toi Super VIP toalett konténer is kerül a Nagyszínpad back stage-ébe. A szuper konténer a leírása szerint „5 csillagos környezetet teremt a használóknak.”

Sziget - Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!

A nagyszínpadot Geszti és zenésztársai az Első Emelet, a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár dalaival melegíti be a mínusz egyedik napon, majd másnap, azaz augusztus 9-én jön Prince, és a legnagyobb slágerei. És természetesen utána az öt fesztiválnap, ezen a helyszínen naponta öt külföldi fellépővel. Mások mellett a Pulp, a The Chemical Brothers, a The Prodigy, a Thirty Seconds to Mars koncetjét élvezhetjük a szép, új Nagyszínpad előtt, mely terület, a nagy érdeklődésre tekintettel, bővül is az idén.

Az 52 programhelyszín napi 200-250 programja és a változatos műfajok széles tárháza várja a majd’ 50 országból érkező látogatókat. A többszáz hazai produkció mellett 199 külhoni fellépő színesíti a programot, akik 41 különböző ország kultúráját képviseli a Szigeten.

Prince extravagáns igényei

Prince fuvarozására légkondis SUV-ot kértek, a legújabb modellből, a zenekart 2 luxusfurgon és egy csomagszállító furgon szolgálja majd ki. Az öltöző berendezése - a kérés szerint - feleljen meg egy 5 csillagos szálloda szobájának, benne fekete bőr fotelekkel, egy fekete bőr dívánnyal, állólámpákkal, asztali lámpákkal, természetesen asztalokkal, lámpás állótükörrel. (lásd képünkön!) Legyen benne LCD TV, dvd lejátszó, egy kis hűtő és természetesen szemetes. A csúcsminőségű tv és dvd lejátszó, nameg kifejezetten nagyméretű hangfalak a legfontosabbak, hiszen a teljes koncertjét a - zenekarral együtt – visszanézi és kielemzi. Tehát meglehetősen odafigyel a koncertek minőségére, az amúgy 27 hangszeren tökéletesen játszó művész.
Prince az öltözőjébe nem kért alkoholos italt, javarészt teát illetve ásványvíz áll a listán valamint gyümölcslé, citrom és méz, és némi harapnivaló, apróra felvágott zöldségek humusz mártogatóval. Az öltözőbe virágot is be kell készíteni, legyen liliom, orhidea és fehér rózsa. A vázát ők hozzák. A külön a hercegnek kialakítandó "fogadó szobába" azonban már be kell készíteni egy üveg Crystal Champagne-t, egy üveg merlot-t és egy fehér bort valamint egy üveg limoncello-t (citromlikőr), amivel megkínálhatja a vendégeit.

Sziget - Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!

Fotó: Dudás Ernő

2011. 08. 07. 23:09

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megkezdődött a nagykorú Fesztivál! cikk képei
Sziget - Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!Sziget - Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!Sziget - Megkezdődött a nagykorú Fesztivál!