Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elvesztek a szavak..

Prince - Elvesztek a szavak..

Elképesztő és zseniális és frenetikus! Ma már kismilliószor kimondtam ezeket a szavakat, de harmadiknál rendre elakadok. Nem azért, mert nem jut eszembe több jelző a nagyszerűre, egyszerűen azért, mert még mindig az élmény hatása alatt vagyok, és úgy érzem: elvesztek a szavak.. Tegnap este minden a hétszeres Grammy-díjas énekesről, Prince-ről szólt. És még ma is.. Akik ott voltak a Sziget Fesztiválon, azoknak még jó darabig.. A Herceg ugyanis elképesztő volt!

Prince kedvéért septében átépítették a nagyszínpadot, amit ő zseniális, felejthetetlen zenéléssel hálált meg. Bár ez még csak a O. nap volt, gyanítom: megvolt az idei Sziget legtutibb koncertje. „A zene talán az egyetlen olyan lehetőség, amellyel ki lehet fejezni az örökösen mozgó káoszt, a színek világát, a folyamatos megújulást, az egymásba olvadó színeket.” – nyilatkozta Prince, a N.E.W.S. albuma (szerk: nagy kedvencem) megjelenésekor, és jutott eszembe számtalanszor az idézet hazafelé a kocsiban.. Bár a pörgős, funky nótái a legismertebbek, a tegnapi 2,5 óra alatt eszméletlen jazz és swing alapok, helyenként a 80-as évekre jellemző diszkó taktusok jelenítették meg a zene Prince által értelmezett színeit. Prince megmutatta Budapestnek élőben is, mennyire szenvedélyesen szereti a jazz-t. Áh, el sem lehet ez mondani! Egyetlen másodperc hakni nem volt! Sokan leírták már, hogy milyen jó formában van az 52 éves sztár, de ugyan! Kit érdekel milyen formában van, amíg így zenél.. Tanítani való az az alázat is, amit a zene, a közönség és a zenészei felé tanúsít. Soha nem öncélú! Vérprofi. A szólókat hagyta kijátszani és csendesen, egy hangszerrel a háttérből lekísérte zenészeit! Ki képes még erre? Mellesleg nem kisebb sztár slappelt, mint a vadító és zseniális Rhonda Smith! Őt hallgatni élőben - egy újabb ajándék Prince-től. Mindamellett, hogy a színpadkép is magával ragadó volt (hiszen dögös csajok pengettek és vokáloztak – kivétel a jó öreg dobos), a hangszeres zenészek énekhangja önmagában is megállta volna a helyét egy koncerten. Felejthetetlen élmény volt. Merészen áthangszerelték a dalokat, bebizonyítva, hogy nem csak 140 bpm fölött lehet felpörgetni egy Szigetnyi embert! Senki, de senki még csak szóvá sem tette, hogy majd' egy órát kellett várni a kezdésre, mert Prince instrumentális belépője után azt megelőző események automatikusan törlődtek.. Hatalmasat hibázott az, aki nem volt ott. Lemaradt, hogy élőben lásson egy zsenit! Lehet, hogy Elvis a király, de én szívem szerint gondolkodás nélkül királlyá koronáznám Prince-t! Köszönjük Sziget Fesztivál!

2011. 08. 10. 18:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 08. 10. 20:13
Ez egy kis mitugrász b*zi, kiherélt senki! Ettől vannak úgy oda? Persze a sziget drogos közönségének mindegy ki nyávog nekik. Azoknak jó a huszonéves sz*r dalokat hallgatni, hiszen a "hercegecske" csak azokból él.
Vendég 2011. 08. 10. 23:26
huszonévest azt a közönségre v az előadóra mondod? Prince bőven elmúlt már 20... nos ha a hangja nem is tetszik neked, annyit azért - már csak emberségből - el kéne fogadnod, h qrvajól gitározik, egyike a legegyedibb előadóknak. jöhetsz aztán itt egy felsorolással, akiket ismersz, párat én is tudok mondani: pl Slash, v Gary Moore, v Santana. talán annyira nem vagyok elveszett, h ne halljam: a pali igenis tud! ahogy te sosem fogsz. már ha célod (lenne) a gitározás. http://www.youtube.com/watch?v=4QKajzKmyhw http://www.youtube.com/watch?v=n5MfZzlHyzs itt próbálj meg elvonatkoztatni a körítéstől, külsőségektől (drukkolok hozzá), és legalább csak zenét, figyeld meg, ahogy gitározik majd. lazulj má'.
Vendég 2011. 08. 11. 7:18
a sz@ros drogos huszonéves közönségnek lehet hogy tetszik egy herélt hangú mitugrász t*kalsó senkiházi vernyogása. Ha neked ez a szép akkor hajrá, hallgasd sokat! soha jobbat az igényetlen embereknek mint ezt a senkiházi igénytelen b*zernyák!
Vendég 2011. 08. 11. 10:13
Sem huszonéves, sem drogos nem vagyok,csak szeretem az igényes zenét! Ha kint lettél volna Te is, hallhattad volna azt a 2,5 órás konceret, amelynek minden apró része maximális profizmusról szólt. Nem kell szeretni egy stílust, vagy egy előadót ahhoz, hogy egy zenéhez valamit is értő felismerje és elismerje a tehetséget! Ha pedig nincs füled az igényes zenéhez -mert igénytelen vackokon szocializálódtál - akkor legalább intelligens kultúrlény módjára hallgass bölcsen!
Vendég 2011. 08. 11. 15:06
A sziget mocsokban, bűzben, sz*rban, h*nyadékban fetrengő drogos, piás semmirekellő senkiházik "szórakozása". Meg is érdemlik ezt a her élt hangú tökalsó tehetségtelen kis senkit. Akinek ez a bu zi tetszik, csak hallgassa sokat, elég igénytelen az ilyen!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Elvesztek a szavak.. cikk képei
Prince - Elvesztek a szavak..Prince - Elvesztek a szavak..Prince - Elvesztek a szavak..