Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Prince vendégként is visszatért

Sziget - Prince vendégként is visszatért

A Sziget első fesztiválnapján, szerdán, Pulp volt a Nagyszínpadon, Motörhead a metálhelyszínen, de sokan a kisebb helyszínek kulturális csemegéit ízlelgették.

Csemege pedig akad bőven. A műfaji színpadok mellett számos kis helyszín remekebbnél remekebb produkciókkal bűvöli el az izgalmas élményekre vágyó kuriózuméhes közönséget. Mindenképpen említésre méltó a csodás és tehetséges portugál fado énekes, Ana Moura koncertje, aki az árnyas fák között megbúvó Európa Színpadon eresztette szélnek gazdag, mély alt hangját. Az ő koncertjét nem kisebb sztár, mint Prince is végighallgatta, hiszen a két énekes magánemberként is jó barátságban van.

Sziget - Prince vendégként is visszatért

Érdemes tehát a nagyszínpadok mellett válogatni az egyéb színpadok és sátrak műsorából is, hiszen túl a zenei élményen, sosem lehet tudni, hogy kivel akadunk össze a nézőtéren. Ugorjunk tehát fejest a Sziget programáradatába. www.sziget.hu/fesztivál - itt kell keresgetni.

Végre Motörhed!

Hála a szigetnek, leszállt közénk, a világ egyik legjobb rockbandája a Motörhead. Az a legenda járja a róluk, hogy hangosabbak mindenki másnál. Nos bebizonyosodott, ez nem puszta városi legenda, vitathatatlanul ők leghangosabbak! Olyan még sosem fordult elő három és fél évtizedes pályafutásuk alatt, hogy bármilyen külső hatásra lejjebb tekerték volna a potmétert, a csendrendeletet pedig nem ismerik. „Hangosak vagyunk, mert a rockzenéhez kell a hang, ez van és kész! Mi vagyunk a Motörhead, rock and rollt játszunk.“ – nyilatkozták. Amióta 1977-ben kijött a zenekar nevét viselő bemutatkozó album, a világ sokat változott, a Motörhead azonban semmit. A szerdai koncerten a 30 év legjobb dalai szóltak, mindenki hallhatta a kedvencét, a banda az új album remekeit is megcsillogtatta. A 66 éves frontember, Ian Lemmy Kilmister mennydörgő hangján sikított az éterbe a rajongók legnagyobb örömére. Több mint húsz album, végtelen turnék, elkötelezettség és hit, ez a Motörhead titka. A zenekar a Szigeten nem csinált mást: mint vérbeli rock and rollt játszott, kegyetlenül.

2011. 08. 12. 13:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Prince vendégként is visszatért cikk képei
Sziget - Prince vendégként is visszatértSziget - Prince vendégként is visszatért