Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/33

Listamustra - Listamustra 2011/33

Az Amerikai Egyesült Államokban ismét Adele második, 21 című stúdiólemezéből értékesítették a legtöbbet. A korong hat megszakítással a 12. hetét tölti az eladási lista csúcsán, ezzel az új évezredben kiadott leghosszabban vezető album.

Legutóbb a Santana 1999 júniusában boltokba került Supernatural című nagylemeze uralta tizenkét hétig a rangsort, a megjelenés évében három, 2000-ben kilenc hétig. Az angol Adele albumából már 2,9 millió példány kelt el az amerikai piacon, és az év legkelendőbb hanghordozója. A jövő héten azonban ismét trónfosztott lesz, a két hiphopsztár, Jay-Z és Kanye West közös, Watch the Throne című nagylemeze érkezik meg az első helyre, amelyből akár félmilliót is eladhatnak.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock: Party Rock Anthem
Egyesült Királyság – Nero: Promises
Németország – Alexandra Stan: Mr. Saxobeat
Magyarország – Ákos: Utazó

Legyőzték az ifjú angol tehetséget
Az Egyesült Királyságban a Nero szerzeménye, a Promises iratkozott fel az élre, amely 2011 eddigi legkisebb példányszámú listavezetője, 46 700 fogyott belőle. A Daniel Stephens és Joe Ray alkotta, elektronikus zenét játszó londoni duó első albuma Welcome Reality címmel hétfőn jelent meg, korábban beharangozóként három felvételt már megismertünk róla, az Innocence, a Me and You és a Guilt címűeket – közülük az utóbbi szerepelt a legmagasabban a brit rangsorban, a nyolcadik helyig jutott. A múlt heti listavezető, a worcestershire-i Cher Lloyd énekes-rapperlány Swagger Jagger című dala a harmadik helyre hátrált, a két héttel ezelőtti első helyezett, a JLS és Dev zeneszáma, a She Makes Me Wanna is megelőzi. Az amerikai tízes mezőnyben is található egy jaggeres felvétel: hat hete az internetes letöltéseknek köszönhetően a rangsor nyolcadik helyére érkezett meg a Maroon 5 és Christina Aguilera dala, a Moves Like Jagger, amelyet egyre nagyobb rotációban játszanak a rádiók, és ismét elfoglalta a kezdő pozícióját, a 25. helyről jött fel. Újdonság a brit élmezőnyben Christina Perri dala, a Jar of Hearts, a 17. helyét az ötödikre cserélte – a 25. születésnapját pénteken ünneplő philadelphiai énekesnőnek ez a bemutatkozó felvétele, odahaza még tavaly júliusban adták ki, csúcspozíciója a 17. hely volt. Az Amerikai Egyesült Államokban hatodik hete a Los Angeles-i LMFAO világslágere, a Party Rock Anthem, Németországban szintén hatodik hete a román Alexandra Stan dala, a Mr. Saxobeat áll a lista élén.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Adele: 21
Egyesült Királyság – Amy Winehouse: Back to Black
Németország – Samy Deluxe: SchwarzWeiss
Magyarország – Budapest Bár: Volume 4 – Hoppá!

Továbbra is Amy CD-je a legnépszerűbb
Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében négy újdonság szerepel. A harmadik helyen az ötvenedik életévében járó louisianai Trace Adkins countryzenész nagylemeze, a Proud to Be Here, a negyediken Mat Kearney oregoni folkrockzenész albuma, a Young Love, az ötödiken a Nickelodeon tévécsatornán látható Victorious című komédiasorozat zenei lemeze, a kilencediken a Slow Grind című válogatásalbum kezdett. A brit piacon harmadik hete a július 23-án elhunyt Amy Winehouse második, 2006-os Back to Black című stúdiólemeze a legkelendőbb. A TOP 10-ben két új belépő található: a harmadik helyen Jay-Z és Kanye West albuma, a Watch the Throne, a hetediken a hatvanadik életévében járó, georgiai Randy Crawford slágerválogatás-lemeze debütált. Németországban Samy Deluxe hamburgi rapper albuma, a SchwarzWeiss nyitott a csúcson. Magyarországon a legmagasabban kezdő újdonságot, a Megasztár ötödik sorozatát megnyert Tolvai Renáta első, Ékszer című stúdiólemezét a 25. helyen találjuk. (Új Szó)

Puha József

2011. 08. 17. 10:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/33 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/33