Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bajok a Kings of Leonnál

Kings of Leon - Bajok a Kings of Leonnál

Caleb Followill júniusban azt nyilatkozta, hogy ő és zenésztársai a közeljövőben szólólemezeket is kiadnak, felhasználva a közös próbákon elvetett egyéni dalkezdeményeket. Ebből messzemenő következtetéseket nem kellett levonni. Ma már viszont tudjuk, hogy baj van a három Followill fivér és egy unokatestvérük alkotta Kings of Leon háza táján.

„A munkánkat sokszor nehezíti az eltérő zenei ízlésünk, olyannyira, hogy már sok értékes ötletet kellett elvetnünk emiatt. Amikor bevonulunk a próbaterembe, gyakran előfordul, hogy minden saját ötletet félreteszünk, és közösen, elölről kezdünk komponálni. A szólóban készült dalkezdemények jelentős része a fiókba kerül. Egyszer ezeknek is eljön az idejük, a szólóalbumainkon fognak testet ölteni” – fogalmazott Caleb.

Kings of Leon - Bajok a Kings of Leonnál

A nashville-i együttes kapcsán a legutóbbi pozitív hír a Talihina Sky – The Story of Kings of Leon című dokumentumfilm elkészülte volt, amelynek európai bemutatóját június 25-én az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartották.

A Kings of Leon az utóbbi három hétben negatív hírekkel szerepel a zenei híradások élén. A kvartett nem tudta befejezni a július 29-i dallasi koncertjét. A hivatalos információ úgy szólt, hogy Calebnek elment a hangja, ezt azonban fő okként nehéz volt elhitetni a közönséggel, a zenész ugyanis részegen lépett fel. „Nem tudom, mit mondjak. Nem a mi hibánk, hanem Calebé, az ő hangja ment el” – mondta Jared basszusgitáros a jelenlévőknek. A zenekar lemondta a másnapi houstoni koncertjét. A turné augusztus 2-án kedden a floridai Tampában folytatódott volna, de hétfő éjjel az összes további fellépést törölték. Az indoklás szerint Caleb a teljes kimerülés határára került, és nem képes eleget tenni frontemberi teendőinek. „Nagyon szeretem a rajongóinkat. Tudom, hogy nem vagytok hülyék. Igen, komoly problémák vannak az együttesben” – írta Jared a Twitteren a lemondott turné után. Már a dallasi koncertet követően is elismerte, hogy betegségek és problémák gyengítik a Kings of Leont. A frontember valójában alkoholelvonó kúrára ment, mert függősége miatt már orvosi segítségre szorul.

Az amerikai Star magazin értesülése szerint a zenekar a napokban megvált az énekestől. A lap úgy tudja, Calebet a zenésztársai rúgták ki a tolerálhatatlan magatartása miatt – az utóbbi időben nem ment el fontos találkozókra, késett a próbákról, és úgy viselkedett, mint egy nyafogós díva. A lap információi szerint az énekesi teendőket Jared és Matthew veszi át. A dobos, Nathan a Twitteren egy szűkszavú közleményben cáfolta a kirúgást.

A Kings of Leon pályafutásának eddigi legsikeresebb nagylemeze a 2008 szeptemberében megjelent Only by the Night, amit több zenekritikus is a U2 kezdeti albumaihoz hasonlított. (Új Szó)

Puha József

2011. 08. 18. 11:40

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bajok a Kings of Leonnál cikk képei
Kings of Leon - Bajok a Kings of LeonnálKings of Leon - Bajok a Kings of Leonnál