Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Snow Patrol új vizekre evez

Snow Patrol - A Snow Patrol új vizekre evez

Az Snow Patrol gőzerővel dolgozik az új, Fallen Empires munkacímet viselő nagylemezén Jacknife Lee producer vezetésével. Tom Simpson billentyűs még 2010-ben nyilatkozta, hogy az album markáns, elektronikus irányváltást hoz a korábbi gitárpopos, rockos stílushoz képest.

A CD beharangozóját, a Called Out in the Dark című dalt július 21-én mutatta be a BBC Radio 1, már világszerte játsszák a rádiók, holnaptól szerezhető be, a videoklipje is elkészült.

Az észak-ír és skót zenészek alkotta, 1994-ben alakult Snow Patrol csak 2006-ban tört be az élmezőnybe. Az Egyesült Királyságban abban az évben az együttes értékesítette a legtöbb nagylemezt a 2006. május 1-jén kiadott Eyes Open címűből. A zenekar Chasing Cars című zeneszáma az új évezred első évtizedének legtöbbet játszott dala a szigetországban (a rádiós, televíziós, online és egyéb nyilvános helyek játszási listáinak összesítése alapján), pedig a brit listán csak a hatodik helyig jutott.

Snow Patrol - A Snow Patrol új vizekre evez

A Snow Patrol legutóbbi stúdióalbuma, az A Hundred Million Suns 2008 októberében, a legutóbbi kiadványa, az Up to Now című válogatáslemez 2009 novemberében jelent meg. Ugyanabban az évben Gary Lightbody énekes-gitáros Tired Pony néven alapított együttest többek közt Jacknife Lee-vel és Peter Buckkal, az R.E.M. gitárosával. Első albumuk The Place We Ran From címmel 2010 szeptemberében került forgalomba.

Puha József

2011. 09. 03. 9:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Snow Patrol új vizekre evez cikk képei
Snow Patrol - A Snow Patrol új vizekre evezSnow Patrol - A Snow Patrol új vizekre evez