Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A huszadik egy duplázó

Mercury Music Prize - A huszadik egy duplázó

A tizedik Mercury Prize-t 2001. szeptember 11-én adták át – PJ Harveyt díjazták a Stories from the City, Stories from the Sea című nagylemezéért. Tíz évvel később, a tegnap rendezett huszadik díjkiosztón ismét a dorseti születésű énekesnő diadalmaskodott.

A februárban megjelent Let England Shake című nyolcadik stúdióalbumát kiáltották ki az elmúlt egy év legjobb brit és ír nagylemezének.

A díjat 1992-ben alapította a Brit Hanglemezipari Szövetség (BPI) az irodalmi Booker Prize és a képzőművészeti Turner Prize zenei megfelelőjeként. A jelöltlistáról és a győztesről zenei szakemberekből álló zsűri dönt. Odaítélése piaci sikertől független. A hatalmas szakmai presztízst jelentő győzelem mellé húszezer font is jár.

Mercury Music Prize - A huszadik egy duplázó

„Tíz éve, amikor először nyertem, éppen Washingtonban tartózkodtam, és hotelszobám ablakából figyeltem a lángoló Pentagont. Annyi minden történt azóta. Ezt az albumot sokáig írtam, pályafutásom egyik mérföldköve. Azt akartam, hogy ne csak számomra legyen fontos, hanem mások számára is, az elmúlt időt akartam megfogni. A háborúkról, harcokról szól” – nyilatkozta PJ Harvey.

Puha József

2011. 09. 07. 5:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A huszadik egy duplázó cikk képei
Mercury Music Prize - A huszadik egy duplázóMercury Music Prize - A huszadik egy duplázó