Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mariah Carey padlón

Mariah Carey - Mariah Carey padlón

Az énekesnő magánéleti problémái után pályafutásának eddigi legnagyobb szakmai kudarcával is szembe kell néznie. Mariah lemezcége, a Virgin ugyanis fel akarja bontani a sztár öt lemezre szóló szerződését.


A Virgin lemezkiadó úgy döntött, hogy tárgyalásba kezd Mariah Carey-vel az énekesnő szerződésének felbontásáról. A cég 2001-ben öt lemez elkészítéséről állapodott meg a sztárral, ám Carey legutóbbi albuma csúfosan megbukott, így most szabadulni akarnak az énekesnőtől.

A rekordösszegű szerződésről annak idején sokat cikkezett a sajtó, hiszen a megállapodás értelmében 100 millió dollár ütötte volna a popsztár markát. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban Carey búcsút mondhat a pénznek. Az énekesnő Glitter című albumának fogadtatása ugyanis még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta. A lemez világszerte mindössze 2 millió példányban kelt el, amely a 20 millió példányban megvásárolt 1993-as nagylemezével összehasonlítva hatalmas visszaesés.

Az album bukásában minden bizonnyal szerepet játszott Carey magánéleti válsága is. Az énekesnő botrányos szakításai, és az azt követő idegösszeroppanása ártottak hírnevének. A Virgin épp ezekre a botrányokra hivatkozva szeretné megszakítani a kontaktust. Carey ugyan azóta újra randevúzgat ex-barátjával, egy mexikói énekessel, ám azt még nem tudni mennyire bizonyul tartósnak a felmelegített románc.

Carey színészi szárnypróbálgatása is mélyrepüléssel végződött. A nagylemezével azonos címen készült filmjének, a Glitter-nek a premierjét idegösszeroppanása miatt el kellett halasztania a forgalmazónak. Ám a késve megrendezett bemutatóban sem volt sok köszönet, hiszen a kritikusok mind a filmet, mind Mariah színészi alakítását alaposan lehúzták.

Pedig Carey a kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárjaként ontotta magából a slágereket. Lemezeladási statisztikái alapján az elmúlt évtized legsikeresebb előadójaként vonult be a popzene történetébe. Mariah az 1999-es Heartbreaker című kislemezével a tizennegyedszer került fel az amerikai slágerlista élére, és ezzel minden idők legnépszerűbb énekesnője lett. Az összetett versenyben is dobogós helyen áll, hiszen csak a Beatles (20 number one felvétel) és Elvis Presley (17 number one felvétel) előzi meg a popénekesnőt - írja a BBC.

2001. 12. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mariah Carey padlón cikk képei
Mariah Carey - Mariah Carey padlón