Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

MTV EMA – világra szóló újítás

MTV Europe Music Awards - MTV EMA – világra szóló újítás

Idén november 6-án tartják az összeurópai zenei ünnepet. Az MTV Europe Music Awardsot, kontinensünk legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját ezúttal Belfastban rendezik, a műsorvezető Selena Gomez amerikai színész-énekesnő lesz. Öt magyar jelöltje is van a gálának, ők idővel lemorzsolódnak.

Magyarország 2007-ben kapcsolódott be először a közönségszavazásra épülő díjkiosztóba. A Legjobb magyar előadó díjat abban az évben Ákos, 2008-ban a Gonzo, tavalyelőtt és tavaly a The Kolin nyerte el. A regionális kategóriák győzteseinek kihirdetése után a Legjobb európai előadó címért folyt a versengés, abban az egyes országok győzteseire lehetett voksolni. Néhány nappal a gála előtt bejelentették, melyik öt előadó, zenekar kapta a legtöbb szavazatot, és a díjkiosztón derült fény arra, kire voksoltak a legtöbben, bezsebelve ezzel a Best European Act díjat. Az ötös mezőnybe a várakozásnak megfelelően eddig egy magyar díjazott sem tudta beverekedni magát, a kis országok nemzetközi viszonylatban ismeretlen indulóinak erre nincs sok esélyük. Idén a World Wide Act címért folyik a küzdelem, amelyben az európai győztesek mellett négy kategória, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ázsia és a csendes-óceániai térség, valamint Afrika, Közel-Kelet és India legnépszerűbbje is megméretteti magát.

MTV Europe Music Awards - MTV EMA – világra szóló újítás

Kicsit sem meglepő, hogy az idei MTV Europe Music Awardson is a New York-i Lady Gaga kapta a legtöbb jelölést. A nemzetközi kategóriák indulóinak bejelentésével egy időben a regionális jelöltekre, így a Legjobb magyar előadó díjra pályázók névsorára is fény derült. Az utóbbiban a Bin-Jip, a The Carbonfools, a Compact Disco, a Fish! és a Punnany Massif száll harcba – rájuk az EMA 2011 magyar honlapján lehet szavazni. Október 17-től már a World Wide Act címért folyik a verseny, abban az egyes országok és vidékek győztesei vesznek részt. (Új Szó)

Puha József

2011. 10. 06. 0:02

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

MTV EMA – világra szóló újítás cikk képei
MTV Europe Music Awards - MTV EMA – világra szóló újításMTV Europe Music Awards - MTV EMA – világra szóló újítás