Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Barabonto: Jó étvágyat a gastrockhoz!

Barabonto - Barabonto: Jó étvágyat a gastrockhoz!

A bükkfürdői Gyógybornapok és a Szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál nagyközönsége után a miskolci RocktóberFest egybegyűltjei is zenés aperitifben részesülnek az egyik legújabb hazai banda jóvoltából, mely eszem-iszom témákkal ízesíti a magyar és balkáni népzenével megbolondított ska, punk és rock muzsikát.

Sokféle zene keveredik a sokfelől érkező muzsikusok alkotta Barabonto dalaiban, melyek témái alapvetően a gasztronómia köré épülnek. Utóbbin nem kell meglepődni, hiszen a zenekart a Nem Mind 1 egykori gitárosa, Rácz „Csülök” Krisztián hívta életre (az Unpuzzolised basszistájával, Mezei Balázzsal) 2010-ben, míg a zenekar végleges formáját idén nyerte el a Testi Egyenleg SKA Kollektíva énekesével, Friedrich „Rettegett” Ivánnal és dobosával, Simon „Simi” Andrással, valamint a Firkinből ismert hegedűssel, Sárhidai Zsuzsival.

A Jó ebédhez szól a nóta-poént ugyan nem tudják elsütni a miskolci RocktóberFesten október 14-én, mivel 23.30-kor lépnek színpadra, de kisvárosi disznóvágással, sörrel, borral, pálinkával és lángossütő-menüvel egyaránt szolgálhatnak – legalábbis, ami a dalok tartalmát illeti. A saját kamudalszövegéből kölcsönzött, így lefordíthatatlan és értelmezhetetlen Barabonto névvel illetett formáció egyébként négydalos kislemeze után várhatóan még idén megjelenteti bemutatkozó albumát.

Balajti Péter

2011. 10. 10. 12:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Barabonto: Jó étvágyat a gastrockhoz! cikk képei
Barabonto - Barabonto: Jó étvágyat a gastrockhoz!