Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jubileumi koncertre készül a 25 éves PG Csoport!

PG Csoport - Jubileumi koncertre készül a 25 éves PG Csoport!

Idén 25 éves fennállását ünnepli debreceni rock-formáció, a PG Csoport! Az év számos feladatot adott számukra: külföldi koncertek, dokumentumfilm a zenekarról Szomjas György rendezésében és egy színházi darab. November 11-én pedig jubileumi nagykoncertre készülnek a debreceni Kölcsey Központ színpadán.

Idén 25 éves fennállását ünnepli debreceni rock-formáció, a PG Csoport! A jubileumi év számos új feladatot adott a csapatnak: január végén Rómában koncerteztek, ahova velük tartott Szomjas György és csapata is, mivel a zenekar történetéről, az év eseményeiről zenés dokumentumfilm készül riportokkal és koncertfelvételekkel, a legendás rendező, Szomjas György jóvoltából. Februártól színházi próbákon vett részt a csapat: premierre készültek a PG Csoport zenéjéből és gondolataiból merítő zenés darabbal a Csokonai Színház színművészeivel. A 2011. március 11-i bemutató kirobbanó siker! Az eredetileg 18 előadásra tervezett széria, már 2012-es dátumokkal és más városok színházi vendégszerepléseivel is számol. Teltházakkal megy a Világvége-szerelem című “kortárs-keserédes”, köszönhetően a rendező és a nagyszerű színészek, valamint a zenekar közös munkájának és tehetségének. A zenekar egyik "küldetése" minden kritikus és barát szerint célt ért: mindig is volt egy nagyon erős színházi, filmes jellege a PG Csoport produkcióinak, dalaiknak és gondolataiknak. A próbákon és a premieren szintén jelen volt Szomjas György és a filmes stábja. A június elejéig tartó színházi estek után jubileumi turnéra indult a zenekar - Erdélybe is eljutva - több helyszínen filmforgatással egybekötve koncerteztek, meglátogatták a 25 év több fontos helyszínét és PG-s közösségét, koncerthelyeit. Októberben a tervek szerint még Párizsban koncertet adnak, majd 2011. novemberében (2011.11.11!) Debrecenben, a Kölcsey Központ színpadán egy jubileumi, ünnepi koncerttel zárják az évet filmre is rögzítve, ahol a Csokonai Színház színészei és ismert magyar zenészek (Halmos Béla, Lukács László/Tankcsapda/, Németh Lojzi/Bikini/, Tátrai Tibor) közreműködésével ünneplik a 25 éves PG-t. A koncert együttműködő partnere a Csokonai Színház, a koncert-estet Vidnyánszky Attila rendezi. A jubileum tiszteletére dupla CD kiadvány és kiállítás is készül. Ez még csak 25G!

2011. 10. 10. 22:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jubileumi koncertre készül a 25 éves PG Csoport! cikk képei
PG Csoport - Jubileumi koncertre készül a 25 éves PG Csoport!PG Csoport - Jubileumi koncertre készül a 25 éves PG Csoport!