Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Közel 15 év után ismét fellép hazánkban az angol Erasure

Erasure - Közel 15 év után ismét fellép hazánkban az angol Erasure

Pályájának egyik csúcsán, 1992. szeptemberében először járt Magyarországon az Erasure. Fergeteges slágerparádéba öntött, operába illő díszletekkel és kosztümökkel, valamint látványos táncbetétekkel megfűszerezett előadásukra a mai napig szívesen emlékszem vissza. November 18-án a STUDIO-ban ismét szinti-pop őrület lesz Budapesten!

Még meg sem melegedett a lemezboltok polcain a Tomorrow's World című, október 3-án megjelent új Erasure album, az együttes már le is tudta az aktuális anyaghoz kapcsolódó turnéját az Egyesült Államokban. Rövid pihenő után az Egyesült Királyságban, majd Európa nagyvárosaiban folytatják a koncertezést. Az eddigi fellépésekről mind a sajtó, mind a rajongók lelkesen nyilatkoztak. Egyöntetűen az a vélemény, hogy az új számok is legalább olyan jól csengenek, mint a 25 évvel ezelőtti slágerek.

Az Erasure tagjai pedig - láthatóan és hallhatóan - köszönik, remekül vannak, s egyelőre eszük ágában sincs sarokba dobni a gitárt és a szintetizátorokat.
Az elmúlt 5 év egyik legfelkapottabb sztár-producere és mixmestere, Frankmusik - aki zenei előképeiként közt említi Vince Clarke és Andy Bell duóját - végezte a végső simításokat az új albumon, amit a When I Start To (Break It All Down) című kislemez harangozott be szeptember 26-án. Vince Clarke elárulta, hogy a dal munkacíme eredetileg Tender volt, Elvis Presley örökzöldjére, a Love Me Tender-re utalva, mely egyben a szám laza alapjául szolgált, később azonban igazi stíluskavalkád lett belőle.

Az Erasure legénysége azonban nem csak Vince Clarke házi-stúdiójában érzi otthon magát, hanem a színpadon is, amiről a magyar rajongók is (újra) meggyőződhetnek november 18-án, egy fergeteges buli keretein belül.

Jegyek a Ticketpro hálózatban kaphatók.

Koncerthelyszín: STUDIO (III. kerület, Hajógyári Sziget, H-híd felőli behajtó)

JJ

2011. 10. 11. 10:02

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Közel 15 év után ismét fellép hazánkban az angol Erasure cikk képei
Erasure - Közel 15 év után ismét fellép hazánkban az angol Erasure