Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Liam gyors pálfordulása

Oasis - Liam gyors pálfordulása

Liam Gallaghernek hirtelen, egyik napról a másikra fontos lett az Oasis újjáalakulása, pedig többször úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem akar egy színpadon állni a bátyjával, Noellel. Minek tudható be a pálfordulás? A válasz a brit albumeladási listáról leolvasható!

A fiatalabbik Gallagher fivér alkalmat is talált a 2009 augusztusában feloszlott Oasis esetleges visszatéréséhez: 2015-ben lesz húsz éve, hogy napvilágot látott a zenekar korszakalkotó, (What’s the Story) Morning Glory? című második stúdiólemeze. „Ennek kapcsán 2015-ben világ körüli turnéra indulhatnánk, amelyen az album összes dala elhangozna. Ehhez azonban konszenzus kell, remélem, addigra túl leszünk a sérelmeinken, és mindketten felnövünk a feladathoz. Az ötlet valójában Noelé, ő állt elő vele néhány héttel ezelőtt. Úgy gondolom, meg kellett valósítania a saját terveit ahhoz, hogy rájöjjön, öccse nélkül csak félkarú óriás. Szeretném, ha az Oasis összeállna erre az alkalomra, de ha nem sikerül, akkor sem történik semmi, hiszen elégedett vagyok együttesem, a Beady Eye dolgainak alakulásával” – mondta Liam.

Oasis - Liam gyors pálfordulása

Vajon miért lett olyan fontos Liamnak az Oasis? Aki figyeli a slágerlistákat, könnyedén összerakhatja a képet. A nyilatkozatával ellentétben nem lehet elégedett a Beady Eye dolgainak alakulásával, a testvérpárharcban Noel könnyedén lepipálta őt. A Beady Eye stúdiólemeze, a Different Gear, Still Speeding február utolsó napján került forgalomba. A megjelenés hetében 66 817 példányt értékesítettek belőle a brit piacon, amellyel az eladási lista harmadik helyét szerezte meg. Noel zenekara, a Noel Gallagher’s High Flying Birds október 17-én rukkolt elő az azonos című stúdióalbumával. Az első héten 122 530 példány fogyott belőle a szigetországban, ezzel az eladási rangsor élére iratkozott fel. A Beady Eye CD-je csak nehezen aranyozódott be, azaz érte el a 150 ezres eladási számot az Egyesült Királyságban, amit a Noel Gallagher’s High Flying Birds már a múlt héten túlszárnyalt. Liam véleményének hirtelen megváltoztatása bizonyára ide vezethető vissza, az esetleges újjáalakulás mögött egyszerű szakmai féltékenység állhat. (Új Szó)

Puha József

2011. 11. 05. 11:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Liam gyors pálfordulása cikk képei
Oasis - Liam gyors pálfordulásaOasis - Liam gyors pálfordulása