Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/46

Listamustra - Listamustra 2011/46

Kanada jelenlegi két legnépszerűbb énekese is beállt a karácsonyi nagylemezt megjelentetők sorába. Michael Bublé a Christmas című CD-jével a múlt héten az amerikai albumeladási lista harmadik helyére érkezett meg, onnan a nyolcadik pozícióba hátrált. Honfitársa, Justin Bieber az Under the Mistletoe című nagylemezéből 210 ezret értékesített a kiadás hetében, ezzel a rangsor élén nyitott, s egy rekordot is felállított.

Az 1994. március 1-jén született sztár az egyetlen előadó, aki karácsonyi albummal a csúcson debütált. A lista történetében korábban mindössze hat karácsonyi nagylemez szerezte meg a legmagasabb pozíciót, értelemszerűen nem az első héten, Elvis Presley (Elvis’ Christmas Album – 1957), Bing Crosby (Merry Christmas – 1958), Mitch Miller (Christmas Sing Along with Mitch – 1959 és Holiday Sing Along with Mitch – 1962), Kenny G (Miracles: The Holiday Album – 1994), valamint Josh Groban (Noël – 2007) kiadványai. Justin Bieber lemezén szerepel a zenetörténet egyik legsikeresebb karácsonyi dala, az 1994-es All I Want for Christmas Is You átdolgozása, amelyet az eredeti előadóval, Mariah Careyvel énekel duettben All I Want for Christmas Is You (SuperFestive!) címmel.

Listavezető dalok
Amerikai Egyesült Államok – Rihanna featuring Calvin Harris: We Found Love
Egyesült Királyság – Rihanna featuring Calvin Harris: We Found Love
Németország – Rihanna featuring Calvin Harris: We Found Love
Magyarország – Ákos: Utazó

Rihanna tökéletes sikere
Rihanna nagyszerűen felvezette a mifelénk ma (november 18-án) forgalomba kerülő hatodik stúdióalbumát. A barbadosi énekesnő a beharangozó zeneszámmal, a skót Calvin Harrisszel készített We Found Love cíművel az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját második hete vezeti, az Egyesült Királyságban két hét kihagyás után visszatért az élre, és negyedik hete uralja a mezőnyt, ráadásul Németországban is visszajutott a csúcsra, ott egy hét megszakítással második hete trónol. Rihanna Talk That Talk című nagylemezéről a You Da One a második kiemelt szerzemény. Az USA-ban a harmadik helyről a másodikra lépett az LMFAO a Sexy and I Know It című felvétellel – a Los Angeles-i duó előző slágere, a Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem a nyáron hat hétig vezetett. Az amerikai élmezőny egyetlen újdonsága a 12. helyről a nyolcadikra lépő Flo Rida-dal, a Good Feeling, amely a floridai rapper január 1-jén megjelenő Only One Rida (Part 2) című stúdióalbumának az előhírnöke. Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében két új belépő található. Az ezüstérmes pozícióba a 2008-as The X Factor második helyezettje, a JLS iratkozott fel a hétfőn kiadott harmadik, Jukebox című stúdiólemezének Take a Chance on Me című beharangozójával, amelynek semmi köze az ABBA világslágeréhez. A fiúkvartett eddig öt zeneszámmal volt listavezető a szigetországban, a Beat Again, az Everybody in Love, a The Club Is Alive, a Love You More és a Dev kaliforniai énekesnővel készült She Makes Me Wanna címűekkel. A tizedik helyen Pixie Lott újdonsága, a Pusha T New York-i rapperrel készült What Do You Take Me For? kezdett.

Listavezető nagylemezek
Amerikai Egyesült Államok – Justin Bieber: Under the Mistletoe
Egyesült Királyság – Susan Boyle: Someone to Watch Over Me
Németország – Udo Lindenberg: MTV Unplugged – Live aus dem Hotel Atlantic
Magyarország – Ákos: Arénakoncert 2011

Csökken Susan Boyle népszerűsége
A zenei tehetségkutató tévéműsorok legnagyobb felfedezettje, Susan Boyle a második, The Gift című albumával tavaly novemberben az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is az eladási rangsor élén debütált, egy éven belül a második nagylemezével. Ő a zenetörténet első énekesnője, akinek ez sikerült. Korábban csak a The Beatles és a The Monkees tudta egy éven belül két koronggal is bevenni a világ két legfontosabb albumeladási listájának csúcsát. A skót énekesnő a héten a várakozással ellentétben nem tudott felállítani újabb rekordot. A harmadik, Someone to Watch Over Me című nagylemezével a brit lista első helyét ugyan megszerezte – 72 745 példányt adtak el belőle –, az amerikain viszont csak a negyedik helyen nyitott 132 ezer példánnyal. Az USA élmezőnyében Justin Bieber és Susan Boyle albuma mellett még négy új belépőre lelünk. A második helyen Wale washingtoni rapper második stúdiólemeze, az Ambition, a harmadikon Miranda Lambert texasi countryénekesnő negyedik stúdióalbuma, a Four the Record, a hatodikon a Florence + the Machine londoni együttes második stúdiólemeze, a Ceremonials, a kilencediken Tyrese kaliforniai r&b-énekes ötödik stúdióalbuma, az Open Invitation kezdett. A brit TOP 10-ben Susan Boyle CD-je mellett még három újdonság szerepel: a tavalyi The X Factor negyedik helyén végzett Cher Lloyd énekes-rapperlány első stúdiólemeze, a Sticks + Stones a negyedik, a The Wanted fiúcsapat második stúdióalbuma, a Battleground az ötödik, az André Rieu & His Johann Strauss Orchestra nagylemeze, az And the Waltz Goes On a hetedik helyre érkezett meg. A magyar albumeladási rangsor húszas mezőnyében négy új belépő található. A 11. helyre a Csillag születik második sorozatát megnyert Tabáni István Máté Péter-slágerek átdolgozásait felvonultató Érzés című CD-je, a hatodikra Lovasi András zenekara, a Kiscsillag harmadik nagylemeze, a Néniket a bácsiknak!, a negyedikre a Magna Cum Laude albuma, a Belső égés, a másodikra Janicsák Veca nagylemeze, a Veca világa iratkozott fel.

Puha József

2011. 11. 18. 7:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/46 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/46