Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Négy évtized négy oktávban – Bódy Magdi szuperkoncert

Bódy Magdi - Négy évtized négy oktávban – Bódy Magdi szuperkoncert

Itthon a jazz királynőjeként emlegetik, külföldön így: The biggest voice in a little body („a legnagyobb hang egy kis testben”). Bódy Magdi november 27-én az elmúlt negyven évben énekelt dalaiból készített válogatással lép színpadra a Művészetek Palotájában.

Bár Bódy Magdit a jazz királynőjeként emlegetik hazánkban, és világszerte elismert, sikeres előadók között tartják számon, nem csupán ebben a műfajban mozog otthonosan. Négy és fél oktávnyi hangterjedelme mellett egyedülálló hangtechnikájának és improvizációs előadásmódjának köszönhetően a musical és a popzene is közel áll hozzá.

November 27-én páratlanul széles repertoárjából ad ízelítőt a Müpában, koncertje során az elmúlt negyven év legsikeresebb dalaiból válogat, de saját szerzeményeiből is felcsendül jó néhány. A kezdeti slágereket a Four Fathers énekegyüttessel eleveníti fel, természetesen a capella stílusban. Az életút többi örökzöldjét saját zenekarával énekli majd, melyben egykori tanára s későbbi zenésztársa, Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, Jelinek „Emilio” Emil dobol és énekel, Horváth „Plútó” József basszusgitáron játszik. Az életpálya jellegzetes szakaszait Eifert János diapanoráma vetítése teszi még elevenebbé.

Az énekesnő 1981-től kezdve több mint másfél évtizedig a tengerentúlon, először Kanadában, aztán New Yorkban élt. Rendszeresen fellépett amerikai és kanadai jazzklubokban, rádiókban és televíziókban szerepelt. New Yorkban például így dolgozott együtt olyan világhírű művészekkel, mint Michael Bolton, Cindy Lauper, vagy Gerald Veasley. 1994-ben Magyarországra költözött, de továbbra is rendszeresen fellép külföldön az azóta megjelent hatodik lemezének hanganyagával.

2011. 11. 19. 19:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 12. 20. 10:20
Szép!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Négy évtized négy oktávban – Bódy Magdi szuperkoncert cikk képei
Bódy Magdi - Négy évtized négy oktávban – Bódy Magdi szuperkoncert