Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Testközelből is megismerhettük Sade arcát

Sade - Testközelből is megismerhettük Sade arcát

Olyan történt, ami eddig soha: Sade Magyarországra látogatott… és egy felejthetetlen estet ajándékozott lelkes rajongóinak az Arénában. Telt ház és zenéjére kiéhezett közönség várta a nigériai származású énekesnőt.

A közel 1 órás késéssel indult koncertre valójában évtizedeket kellett várnunk (elmondása szerint azért nem jöttek eddig el hozzánk, mert régebben még nem voltak elég jók, mi pedig a legjobbat érdemeljük :). A híresen ritkán koncertező énekesnő az utóbbi 10 évben bizony leginkább magával volt elfoglalva, rajongóit nem sok koncerttel lepte meg. Ezt most megpróbálta alaposan bepótolni, ugyanis az elmúlt hetekben Európa majd minden fővárosát érintette koncert-turnéja!

Sade - Testközelből is megismerhettük Sade arcát

De lássuk, mit is kaphattunk tőle mi itt Budapesten. Az indulás bizony nem volt „sima”. A hangfalakból érkező dobozhang, és Sade hangjának felemás hangzása bevallom, egy kicsit elbizonytalanított: talán azért nem adott koncertet már jó ideje, mert bizony ő is öregszik, és csodás hangja már a múlté...? „Soldiers of Love” kezdő dalát a közönség is kevésbé értékelte, de ahogy elutaztunk korábbi, népszerűbb dalai felé, úgy vált egyértelművé, hogy csak be kellett melegedni a „technikáknak”, hogy „Jezebel” lírikus dalára aztán végképp felrobbanjon az Aréna.
Ahogy telt az este, úgy varázsolta el dalról-dalra a közönségét, és tette egyértelművé, hogy még mindig ugyanolyan varázslatos hangja van, mint az hallató bármelyik korábbi stúdióalbumán. Csodás pillanatokat adott, amely valóban képes volt időlegesen feledtetni a közönséggel azon nehézségeket, amelyekkel ezen válságos években küzdünk.

Ha kellett „Kings of Sorrow„ dalára egy komplett bársoly-színpad adta meg zenéjéhez a stílusos hangulatot, míg egyszemélyes, „Pearls” dalára csak ő maga jelent meg, izzó nappal a hátterében, így adva nyomatékot a dal mondandójának (ami egy szomáliai nőről szól). Visszatapsolt számánál, mely a „Cherish the Day” volt, nem volt rest harmadszorra is átöltözni egy tűzpiros estélyibe, így biztosítva utolsó számában is a látvány és hang tökéletes összhangját.

Dicséret illeti 8 tagú zenekarának minden tagját, akik a több mint 2 órás, hibátlan előadással bizonyították tudásukat, és a kiszolgáló csapatot, akik színházi díszletezéssel felérő látványelemekkel készültek minden egyes dalra (sokszor mindent eltüntetve a színpadról, és újraépítve néhány másodperc alatt), így garantálva hogy felejthetetlen maradjon mindannyinkban Sade látogatása.

Sade végleten alázatossága és kedvessége már az első pillanatokban elárulta, hogy bizony messze állnak tőle a sztárallűrök. Néhány magyar szót persze minden előadó képes megtanulni, hogy kicsit „elrabolja” a közönségét, de amikor a koncert végén, a zenekar tagjai elé térdelve, egyenként hajtott fejet, akkor mindennél többet megtudhattunk csodás emberi jelleméről.

Köszönjük Sade.

Pet

2011. 11. 24. 12:34

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 11. 24. 15:54
Valóban fantasztikus volt a koncert. A hangzás tényleg nem volt jól belőve! Jezabel után is voltak még olyan részek, amikor a zenekar (főleg a basszus) bántóan hangos volt. Meg van valakinek a tracklista?
Vendég 2011. 11. 24. 19:17
Elhangzott dalok: Soldier of Love Your Love Is King Skin Kiss of Life Love Is Found In Another Time Smooth Operator Jezebel Bring Me Home Is It a Crime Love Is Stronger Than Pride All About Our Love Paradise Nothing Can Come Between Us Morning Bird King of Sorrow Sweetest Taboo Moon And Sky Pearls No Ordinary Love By Your Side Ráadás: Cherish the Day
Vendég 2011. 11. 25. 12:57
Köszönöm a választ
Vendég 2011. 11. 26. 19:15
"nem-e azért nem adott koncertet már jó ideje" "NEM-E" ??? Hogy lehet ilyet leírni???
Pet 2011. 11. 28. 17:52
Talán tényleg nem a legszerencsésebb. Javítottuk.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Testközelből is megismerhettük Sade arcát cikk képei
Sade - Testközelből is megismerhettük Sade arcátSade - Testközelből is megismerhettük Sade arcát