Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/49

Listamustra - Listamustra 2011/49

Az Egyesült Királyságban ugyanazon a napon, november 28-án rukkolt elő nagylemezzel a 2009-es brit The X Factor győztese, Joe McElderry és második helyezettje, Olly Murs. Nyilvánvaló volt, hogy az utóbbi nagyobb sikerrel debütál vele, a tehetségkutatóból kilépve, a zenei életben ugyanis pillanatok alatt legyőzte a műsorbeli legyőzőjét.

Az 1984-es születésű Olly második, In Case You Didn’t Know című stúdióalbumából 148 532 példányt értékesítettek a szigetországban a megjelenés hetében, ezzel az eladási lista élén nyitott. Két szerzeményt már ismertünk róla, a Rizzle Kicks hiphopduóval készült, a dalok listáját augusztus végén és szeptember elején egy hétig vezetett Heart Skips a Beat és a múlt heti rangsor második helyén kezdő Dance with Me Tonight címűt. Az 1991-ben született Joe McElderry karácsonyi, Classic Christmas című CD-je a 15. helyet szerezte meg 34 043 példánnyal. Fél éven belül ez a második nagylemeze, az előző, a Classic augusztus 22-én jelent meg, és az ezüstérmes pozícióba iratkozott fel, eddig 211 ezret adtak el belőle a brit piacon.

Listavezető dalok
Amerikai Egyesült Államok – Rihanna featuring Calvin Harris: We Found Love
Egyesült Királyság – The X Factor Finalists 2011 featuring JLS & One Direction: Wishing on a Star
Németország – Rihanna featuring Calvin Harris: We Found Love
Magyarország – Ákos: Utazó

Tarolnak az új döntősök
Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját ötödik hete Rihanna és Calvin Harris világslágere, a We Found Love uralja. A barbadosi énekesnő és a skót előadó Németországban ismét visszaszerezte a trónt, így két megszakítással negyedik hete tanyáznak az élen. A brit listán a héten lettek újra trónfosztottak, a szigetországban két hét megszakítással hat hétig vezettek. A The X Factor idei, nyolcadik sorozatának döntősei érkeztek meg az első helyre a Wishing on a Star című zeneszám jótékonysági célú átdolgozásával, amelyben a tehetségkutató 2008-as szériájának ezüstérmese, a JLS fiúkvartett és egy másik fiúcsapat, a tavalyi sorozat harmadik helyén végző, öttagú One Direction is szerepel. A dalt többek közt Beyoncé és Seal repertoárjából is ismerhetjük, az eredetijét a Rose Royce kaliforniai együttes készítette 1977-ben.

Listavezető nagylemezek
Amerikai Egyesült Államok – Michael Bublé: Christmas
Egyesült Királyság – Olly Murs: In Case You Didn’t Know
Németország – Udo Lindenberg: MTV Unplugged – Live aus dem Hotel Atlantic
Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Az évtized lemeze

Kanadai uralom az USA-ban
Az amerikai piacon a kanadai Michael Bublé foglalta el az eladási lista csúcsát a Christmas című albummal, amelyből 227 ezer fogyott. A tízes mezőnyben négy újdonság található. A második helyen a Nickelback kanadai zenekar hetedik, Here and Now című stúdiólemeze nyitott valamivel kevesebb mint 227 ezer példánnyal, a harmadik helyet pedig Rihanna hatodik, Talk That Talk című stúdióalbuma szerezte meg 197 ezer példánnyal. Az énekesnő még sosem vezette a nagylemezek amerikai eladási rangsorát, a legmagasabban, a második helyen a 2007-es Good Girl Gone Bad című albummal szerepelt. A New York-i Mary J. Blige tizedik, My Life II… The Journey Continues (Act 1) című stúdiólemeze az ötödik, az American Idol ötödik, 2006-os sorozatában megismert észak-karolinai Chris Daughtry rockzenész Daughtry nevű együttesének Break the Spell című harmadik stúdióalbuma a nyolcadik helyen debütált. Az amerikai élmezőnyben Michael Bublé és a Nickelback mellett további két kanadai előadóra lelünk: Drake a Take Care című koronggal az elsőről a negyedikre hátrált, Justin Bieber karácsonyi nagylemeze, az Under the Mistletoe a hatodik helyen tanyázik. A brit TOP 10-ben Olly Murs albuma mellett még egy új belépő található: az Il Divo korongja, a Wicked Game a hatodik helyen kezdett. Magyarországon a Kowalsky meg a Vega Az évtized lemeze címet viselő dupla CD-je iratkozott fel az eladási lista élére – az egyik karrierösszegző, a másik új szerzeményeket vonultat fel. A Nickelback albuma a 28., Susan Boyle nagylemeze, a Someone to Watch Over Me a 34., Rihannáé a 35. helyre érkezett meg.

Puha József

2011. 12. 06. 8:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/49 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/49