Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rajongók és ellenzők: döntetlen

The X Factor - Rajongók és ellenzők: döntetlen

Ismét hangos a The X Factor ellentábora, az eheti brit dallistát mégis a tehetségkutató tévéműsor új győztese vezeti. A verseny ellenzői azt akarják, hogy ne a nyolcadik sorozat első helyezettje szerepeljen a karácsonyi rangsor csúcsán, amit nyilván el is érnek, csakhogy idén a tévéműsor vége és az ünnepek között van egy köztes lista, a vasárnap este nyilvánosságra hozott, amit a The X Factorban diadalmaskodó ural.

A műsor győztesétől megjelentetnek egy zeneszámot digitálisan (korábban csak maxi CD-n, azon többet) a versenyben előadottak közül, s három évig úgy tűnt, az első helyen végző a karácsonyi slágerlistán is legyőzhetetlen, mellette másnak nincs esélye. Először 2008-ban indult kisebb társadalmi összefogás, de nem sikerült megakadályozni Alexandra Burke trónszerzését. Tavalyelőtt már rengeteg brit akarta azt, hogy ne a The X Factor hatodik sorozatának győztese uralja a dalok listáját az ünnepek alatt. Összefogásuknak, a felvásárlásnak köszönhetően a rapmetált játszó Rage Against the Machine kaliforniai zenekar volt a listavezető az 1992-es Killing in the Name című szerzeménnyel. A következő héten a győztes, Joe McElderry is feljutott a csúcsra a The Climb című felvétellel, de az már jóval kisebb hírértékkel bírt.

The X Factor - Rajongók és ellenzők: döntetlen

Idén fordított lesz a helyzet. A tévéműsor december 11-én a Little Mix lánycsapat győzelmével ért véget. A kvartett a Cannonball című dallal, Damien Rice 2002-es szerzeményének átdolgozásával a brit rangsor élén kezdett. A következő listát karácsony első napján, vasárnap este hozzák nyilvánosságra, amit minden bizonnyal az ellentábor által leginkább favorizált zeneszám, a Nirvana 1991-es Smells Like Teen Spirit című slágere vezeti. Ha az ellentábor aktívabb, megakadályozhatta volna a lányok eheti trónszerzését. Minden feltétel adott volt hozzá.

A Little Mix dalából 210 129 példányt értékesítettek, ami 2011 legjobb debütálása, de köszönőviszonyban sincs az előző győztesek első heti eladásával, csak az első szériát megnyert Steve Brooksteint tudta túlszárnyalni, aki 2005 első listáját vezette, de az énekesnek nem sikerült bekerülnie az élvonalba. (A második sorozatban diadalmaskodó Shayne Ward dala, a That’s My Goal 2005. december 21-én került forgalomba, és az évből hátralévő tizenegy nap alatt 874 444 példány fogyott belőle.)

A The X Factor népszerűsége idén jócskán visszaesett. Az átlagnézettség négymillióval csökkent, a tavalyi 19,5 millióról 15,5 millióra. Simon Cowell, a műsor atyja emiatt állítólag komoly változásokat tervez: lecseréli a zsűrit, megújítja a versenyt. A győztes csapat tagjai szólóban indultak, de a mentorok formációt gyúrtak belőlük. (Új Szó)

Puha József

2011. 12. 22. 8:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rajongók és ellenzők: döntetlen cikk képei
The X Factor - Rajongók és ellenzők: döntetlenThe X Factor - Rajongók és ellenzők: döntetlen