Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rihanna és Bublé újabb sikere, a brit katonafeleségek tarolása

Listamustra - Rihanna és Bublé újabb sikere, a brit katonafeleségek tarolása

A nyolcadik brit The X Factort jóval kisebb érdeklődés övezte, mint az előzőeket, a műsor stábja mégis elégedett lehet az év végi slágerlistás szerepléssel. Az első helyen végző Little Mix lánycsapat a múlt héten a brit rangsor csúcsára iratkozott fel, s a héten ugyan visszacsúszott a második helyre, de nem a tehetségkutató tévéműsor ellentábora által hetek óta favorizált sláger az új listavezető.

Az ellentábor időközben belátta, hogy a Nirvana 1991-es örökzöldjének nincs esélye egy másik zeneszám mellett, így inkább azt vásárolta, azzal a céllal, hogy a Little Mix mindenképpen trónfosztott legyen. A Smells Like Teen Spirit a lista 11. helyén tanyázik. A Military Wives és Gareth Malone felvétele, a Wherever You Are ugrott az első helyre a 144. pozícióból.
Összefoglaljuk, mi történt az eheti slágerlisták élén, élvonalában.

Listamustra - Rihanna és Bublé újabb sikere, a brit katonafeleségek tarolása

Amerikai Egyesült Államok
Nincs változás az élmezőnyben. A barbadosi Rihanna és a skót Calvin Harris a We Found Love című slágerrel nyolcadik hete listavezető a Billboard magazin Hot 100 rangsorában – ez 2011 leghosszabban trónoló dala. Az LMFAO hetedik hete ezüstérmes a Sexy and I Know It című szerzeménnyel, Bruno Mars pedig negyedik hete bronzérmes az It Will Rain cíművel.

Az albumok mezőnyét negyedik hete Michael Bublé karácsonyi nagylemeze, a Christmas uralja. December 12. és december 18. között 448 ezret értékesítettek belőle az amerikai piacon, ezzel 2011 legnépszerűbb albumainak amerikai listáján a harmadik helyre lépett – 1,96 millió példányt adtak el belőle. Biztosra vezető, hogy a kanadai előadó az év végéig a második helyen álló New York-i Lady Gagát is megelőzi, akinek májusban kiadott Born This Way című második stúdiólemezéből eddig 2,03 millió fogyott az USA-ban. A legkelendőbb album az angol Adele az észak-amerikai kontinensen februárban megjelent 21 című második korongja, amelynek amerikai példányszáma már ötmillió felett jár. Ez a legjobb eredmény 2004 óta, amikor Usher a Confessions című stúdiólemezéből nyolcmilliót értékesített. A 21 jelenleg a második helyen található, eddig negyvenkét hetet töltött az ötös mezőnyben.

Egyesült Királyság
A The X Factor nyolcadik sorozata december 11-én a Little Mix győzelmével ért véget. A lánycsapat tagjai szólóban indultak, de a mentorok formációt gyúrtak belőlük. A kvartett a Cannonball című dallal, Damien Rice 2002-es szerzeményének átdolgozásával a múlt héten a brit rangsor csúcsán kezdett. Ha az ellentábor aktívabb, megakadályozhatta volna a lányok trónszerzését. Minden feltétel adott volt hozzá. A Little Mix felvételéből 210 129 példányt adtak el, ami ugyan 2011 legjobb debütálása volt, de köszönőviszonyban sincs az előző győztesek első heti eladásával. A lányok csak az első szériát megnyert Steve Brooksteint tudták túlszárnyalni, aki 2005 első listáját vezette, de az énekesnek nem sikerült bekerülnie az élvonalba. Az ellentábor ehelyett várt egy hetet, azzal a céllal, hogy a Nirvana slágere a karácsonyi listát uralja, és semmiképpen se a Little Mix legyen az első, de időközben kiderült, egy másik zeneszám jóval esélyesebb a listavezetésre, így az utolsó napokban már inkább azt támogatta. A brit katonafeleségek kórusa által, Gareth Malone karnagy vezetésével előadott Wherever You Are című felvételből hatalmas mennyiség, 555 622 példány fogyott a múlt héten a szigetországban.

Michael Bublé albuma az Egyesült Királyságban november második felében egy hétig már vezetett 85 787 példánnyal. A múlt héten visszatért az élre, 269 665 példányt vásároltak belőle, és a héten is vezet 317 114 példánnyal – idén ez az eddigi legtöbb, egy hét alatt értékesített hanghordozó a brit piacon.

Németország
A dalok német listáját harmadik hete Lana Del Rey New York-i énekesnő uralja a bemutatkozó, Video Games című zeneszámával. A nagylemezek közül Udo Lindenberg albuma, az MTV Unplugged – Live aus dem Hotel Atlantic a legkelendőbb, amely harmadik alkalommal tért vissza a csúcsra, és hatodik hete vezet.

Magyarország
Michael Bublé nagylemeze a magyar piacon is a legnépszerűbb CD, a napokban elérte a platinastátust. Az énekest az eladási rangsorban Rúzsa Magdi színházi estjének dalait felvonultató albuma követi. A Single (track) listát 37. hete Ákos uralja az Utazó című kiadványával. (Új Szó)

Puha József

2011. 12. 28. 12:58

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rihanna és Bublé újabb sikere, a brit katonafeleségek tarolása cikk képei
Listamustra - Rihanna és Bublé újabb sikere, a brit katonafeleségek tarolásaListamustra - Rihanna és Bublé újabb sikere, a brit katonafeleségek tarolása