Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

BRIT Awards: Ed Sheeran vezeti a jelöltlistát

BRIT Awards - BRIT Awards: Ed Sheeran vezeti a jelöltlistát

Február idén is a legfontosabb zenei díjkiosztók hónapja. Kilenc nappal az 54. Grammy Awards, a zeneipar legrangosabb elismeréseinek átadója után, február 21-én a londoni O2 Arenában rendezik a 32. BRIT Awardsot, ahol a brit zenei élet első számú díjai találnak gazdára. A jelöltek listája már ismert, a műsorvezető – akárcsak tavaly – James Corden lesz.

A legtöbb nominációval, néggyel a 2011-ben befutott Ed Sheeran rendelkezik, a Legjobb brit album, a Legjobb brit kislemez, a Legjobb brit férfi előadó és a Legjobb brit felfedezett kategóriákban méretteti meg magát. A halifaxi énekes a gála előtt négy nappal tölti be a 21. életévét. Első albuma + címmel tavaly szeptemberben jelent meg, s csak az Egyesült Királyságban már több mint 800 ezer fogyott el belőle. A tavalyi év másik nagy felfedezettje, a BBC Sound of 2011 győztese, Jessie J, valamint az elmúlt tizenkét hónapban a brit piacon és világviszonylatban egyaránt a legtöbb nagylemezt értékesítő Adele három-három kategóriában indul. Meglepetés volna, ha a legjobb brit albumnak nem Adele második, 21 című stúdiólemezét kiáltanák ki, amelyből csak a szigetországban eddig kis híján négymillió kelt el.

BRIT Awards - BRIT Awards: Ed Sheeran vezeti a jelöltlistát

Az életműdíjat (Outstanding Contribution to Music) tavaly nem osztották ki, idén viszont újra gazdára talál. Damon Albarn zenekara, a Blur kapja, és az együttes fellépése zárja a gálát.

Puha József

2012. 01. 19. 8:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

BRIT Awards: Ed Sheeran vezeti a jelöltlistát cikk képei
BRIT Awards - BRIT Awards: Ed Sheeran vezeti a jelöltlistátBRIT Awards - BRIT Awards: Ed Sheeran vezeti a jelöltlistát