Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Adele és Ed Sheeran duplája

BRIT Awards - Adele és Ed Sheeran duplája

A londoni O2 Arenában kiosztották a brit könnyűzene legfontosabb díjait. A 32. BRIT Awardson mindössze egy meglepetés született, a Legjobb brit kislemez kategóriában a One Direction fiúcsapat legyőzte Adele-t. Az énekesnő a további két jelölését díjra váltotta. Ed Sheeran is két szobrocskát vitt haza.

A gálát a Coldplay nyitotta a tavaly októberben kiadott Mylo Xyloto című ötödik stúdiólemezének Charlie Brown című szerzeményével. Chris Martin együttesét díjazták is, a legjobb brit zenekarnak kiáltották ki. A show-t az Életműdíjjal (Outstanding Contribution to Music) kitüntetett, Damon Albarn vezette Blur zárta a Girls & Boys, a Song 2, a Parklife, a Tender és a This Is a Low című dalaiból álló minikoncerttel.

BRIT Awards - Adele és Ed Sheeran duplája

A legtöbb, négy jelölést begyűjtő Ed Sheeran a Legjobb brit férfi előadó és a Legjobb brit új előadó kategóriákban győzött. A halifaxi énekesnek bizonyára ez a legszebb születésnapi ajándék, pénteken töltötte be a 21. életévét. Adele a február 12-i Grammy Awardson mind a hat jelölését díjra váltotta. Odahaza a legjobb brit női előadónak választották, a 21 című második stúdiólemeze pedig a legjobb brit album.

A Grammyről a hat jelölése ellenére üres kézzel távozó Bruno Mars hawaii énekes a legjobb nemzetközi férfi előadó lett. A nemzetközi énekesnőknél – akárcsak tavaly – a barbadosi Rihanna vitte el a pálmát. A nemzetközi zenekaroknál Dave Grohl a Grammyn öt szobrocskát begyűjtő Foo Fighters együttesét jutalmazták. A legjobb nemzetközi új előadó a Video Games című slágerrel világhírnévre szert tett New York-i Lana Del Rey.

A legjobb brit kislemez a One Directioné. A fiúcsapat a brit The X Factor hetedik, 2010-es sorozatában vált ismertté, a mentorok alapították, a tehetségkutató tévéműsor harmadik helyén végzett. Az öt fiatalember díjazott What Makes You Beautiful című dala tavaly szeptemberben jelent meg, az első, Up All Night című nagylemezüket harangozta be.

A Kritikusok díját Emeli Sandé kapta. A skót énekesnőt mifelénk leginkább Professor Green tavalyi, Read All About It című slágerének közreműködőjeként ismerhetjük. Emeli a héten a brit albumeladási lista csúcsán debütált az első, Our Version of Events című stúdiólemezével. (Új Szó)

BRIT Awards 2012
Legjobb brit férfi előadó – Ed Sheeran
Legjobb brit női előadó – Adele
Legjobb brit zenekar – Coldplay
Legjobb brit új előadó – Ed Sheeran
Legjobb brit kislemez – One Direction: What Makes You Beautiful
Legjobb brit album – Adele: 21
Legjobb nemzetközi férfi előadó – Bruno Mars
Legjobb nemzetközi női előadó – Rihanna
Legjobb nemzetközi zenekar – Foo Fighters
Legjobb nemzetközi új előadó – Lana Del Rey
Legjobb brit producer – Ethan Johns
Kritikusok díja – Emeli Sandé
Életműdíj – Blur

Puha József

2012. 02. 22. 1:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Adele és Ed Sheeran duplája cikk képei
BRIT Awards - Adele és Ed Sheeran duplájaBRIT Awards - Adele és Ed Sheeran duplája