Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lana Del Rey – Born To Die

Lana Del Rey - Lana Del Rey – Born To Die

2011 egyik legnagyobb internetes felfedezettje most jelentkezett debütáló albumával. Számaiban az ötvenes, hatvanas évek filmes világa érezhető, stílusa az indie rock és a pop közt mozog, de számos stílus hatása érvényesül dalaiban.

Lana Del Rey eredeti neve igazából Lizzy Grant, mellyel csupán mérsékelt érdeklődést keltett, így a „jogászok és marketingesek” ötlete volt, hogy egy hangzatosabb nevet ragasztanak az énekesnőre, mely a régi idők filmes hatását idézi. A Lana név a néhai Lana Turner színésznő iránti tiszteletadásból született, de hogy mi köze a Ford Brazíliában gyártott Del Rey típusához, az csak egy magát Nancy Sinatrának nevező agyon hájpolt leányzó tudná megmondani. Kurt Cobain és Elvis Presley mivolta élesen tükröződik zenei ízlésén. A Born To Die listavezető lett többek közt az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Németországban és Franciaországban is. Zenei videóit saját maga vágja és állítja össze, ám az első professzionális nagy költségvetésű videóját a francia Yoann Lemoine rendezte. Albumán akad néhány slágerszerzemény, mint például a Video Games, Born To Die, Blue Jeans, de ha lemosnánk róla a milliomos apuka lakájai által köré épített kommersz mázat, akkor Lana Del Rey – ből és univerzumából talán nem maradna semmi.

lati

2012. 03. 21. 21:14

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2012. 03. 25. 13:19
Ez most tényleg kellett? Írtok a nagy semmiről valamit és a végére odabiggyesztitek a nagy magyar valóság: nem indoklom meg, csak szar ez a lemez. :) Gratulálok a cikk írójának.
Vendég 2012. 04. 05. 17:17
Ezt nem tudom kritikának nevezni, sajnos még néhány vendéghozzászólás is igényesebb ennél a véleménykifejtésnél. Miért nem indokolja meg állítását a cikk írója? Miért a hölgyről értekezik 15 soron keresztül és nem a zenéről? Esetleg hallotta is a lemezt, vagy csak a három kislemezdalt hallgatta meg a YouTube-on?
Csakúgy 2012. 04. 11. 20:36
Nos igen ,eza magyar valóság ...Az gondolom nem érdeklia cikk íróját,hogy az összes külföldi kritikus pozitív kritikákkal illette az albumot... Söt ezta ,,kritikát,,inkább egy rossz hozzászólásnak tekintem valakitöl ,aki egyszerüen enm ekdveli Lana zenei stílusát, csak azért ,mert valami mást is tud,mint tuc-tuc zenét nyomatni ...Ezvan magyarok :P
noname 2012. 06. 18. 10:57
na most utáltam meg mégjobban a magyarokat. idáig is szar volt az ország de hogy már kritikát se tudunk irni? grat b+,és egy zenészt jelenesetben énekesnőt nem a személyisége alapján kell a legjobban elítélni hanem a zenéje alapján. Christina Aguileráról is kiderült a the voice című tehetségkutató műsorban,ahogy mentorként vett részt,hogy egy hisztis hárpia,és mindenhonnan késik,még is a hangja jó.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lana Del Rey – Born To Die cikk képei
Lana Del Rey - Lana Del Rey – Born To Die