Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Underworld – Anthology: 1992- 2012

Underworld - Underworld – Anthology: 1992- 2012

Az Underworld alapításának az ötlete már a ‘80-as évek közepén felmerült a két egyetemi barát, Karl Hyde és Rick Smith fejében. Annak, hogy a 90’- es évek második felének, és a 2000 – es évek elejének egyik legjelentősebb elektronikus zenei formációja kiadott egy válogatáslemezt első tíz évéről – annak már kilenc éve. Az, hogy már újabb 10 év telt el, az ő szempontjukból szinte észre sem vehető, hiszen ez idő alatt nem sikerült eget rengető produkcióval előrukkolniuk.

Számos alkalommal léptek fel magyarországi fesztiválokon, de Darren Emerson távozása (2002) óta kiadott albumaik megosztják a közönséget. A most megjelent antológia három lemezt és 25 dalt tartalmaz, az említett vitás időszakból mindösszesen hatot. Inkább a 90’ –es évek elejéről származó szerzemények kapták meg az őket megillető helyet, amelyek az első válogatáson nem voltak jelen.
Karl Hyde a Balaton Soundon való fellépésüket megelőzően adott interjúban így vall a filmes zenék születéséről:
„Én igazából úgy nőttem fel, hogy imádtam a filmeket, mindig is. Életem egyik legmeghatározóbb zenei élménye az volt, amikor tizenegy évesen láttam Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című filmjét, benne többek között Ligeti György zenéjével, azokkal a gyönyörű, atonális kórusokkal. Ez megváltoztatta az életemet, és onnantól kezdve a filmek nagyon fontosak lettek számomra, és amikor Rickkel találkoztam, ő is ugyanígy volt ezzel. Ott volt két srác, nagyon kicsi városokból, zéró jövőképpel, és a film jelentette az egyetlen menekülést. Számunkra ez egy varázslatos terület volt - a zene és a hangok ekkor váltak életünk meghatározó részévé.”

lati

2012. 03. 26. 21:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Underworld – Anthology: 1992- 2012 cikk képei
Underworld - Underworld – Anthology: 1992- 2012