Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tankcsapda: új dal és klip, no meg turné

Tankcsapda - Tankcsapda: új dal és klip, no meg turné

Sajtótájékoztató keretén belül mutatkozott be a mai nap során az új felállású Tankcsapda. A zenekar a héten egy új dallal rukkolt elő, jövő héttől újra turnéznak, sőt ők nyitják meg április 19-én az újranyitó Zöld Pardont.

Meglepő hírrel indította a 2012-es évet a Tankcsapda: január elején elváltak útjaik gitárosukkal, Cseresznyével. A hír meglepte nem csak a rajongókat, hanem az egész országot is, rögtön találgatások indultak az új tag személyét illetően.

Az intenzív gitáros keresés, és próbák mellett, a stúdiómunkát is megkezdte Lukács László és Fejes Tamás, egy hónap után pedig úgy döntöttek, hogy a Zanzibar és a Mafia zenekarokból ismertté vált Sidlovics Gáborral folytatják tovább.

Tankcsapda - Tankcsapda: új dal és klip, no meg turné

„Régóta ismerjük egymást, nagyon jóban voltunk korábban is, sokat játszott együtt a két csapat, emberileg mindig egy hullámhosszon voltunk. Az összeesküvés elmélet gyártóknak elárulom, egyáltalán nem volt biztos, hogy én leszek a gitáros. Mikor Laci felhívott, hogy nincs-e kedvem velük próbálni, már nem voltam a Zanzibar tagja, és abból sem csináltak tikot, hogy másokat is kipróbálnak. Nem érzem nagy váltásnak a Zanzibárhoz képest, hiszen hasonlóak a zenei gyökerek, a Mafiában is kemény rockzenét játszottam.” –nyilatkozta a zenekar új tagja.

Sidi csatlakozásával felpörögtek az események, március elején már az épülő miskolci Rockmúzeum területén forgatták új daluk videoklipjét. A klip rendezője a tavalyi „Új nap várt” készítő, pécsi orvos Százados Miklós volt, aki ezúttal is a dal mondanivalójához jól illeszkedő képi világot álmodott meg.

Az új Tankcsapda dal egy nyers, szókimondó, kemény rock dal. A szöveget, és a zene súlyosságát a hazai kritikusok máris a klasszikus Tankcsapdához sorolják.
„Stílusában ez egy szöveg centrikus, kemény szám, a klasszikus rockos vonal mentén, a címe
is tökéletesen passzol az üzenetéhez. A klipje hasonlóan sallangmentes, fekete-fehér, masszív képi világgal.”–jellemezte Lukács Laci az új szerzeményt.

A M.A.F.V. az ősszel megjelenő új nagylemez első dala, különlegessége, hogy ezen a felvételen hallható először a megújult felállású zenekar. A Tankcsapda április elejétől indul országos turnéra, élőben április 5-én látható először a gödöllői Trafóban, a turné budapesti fellépése pedig az új helyre költözött Zöld Pardon nyitásának nulladik napi rendezvényeként, április 19-én lesz.

Tele a Tankot 2012
04.05. Gödöllő – Trafó
04.06. Komárom – Csokonai
04.07. Szolnok – Metalliget
04.12. Veszprém – Expresszó
04.13. Pécs – Uránia mozi
04.14. Kaposvár – Mtesz
04.19. Budapest - ZP
04.20. Szentes – MH
04.21. Kecskemét – Teka
04.27. Győr – Bridge
04.28. Balassagyarmat – Mozi
04.29. Zalaegerszeg – Sportcsarnok
04.30. Sopron – Hangár

További infok:
www.tankcsapda.com, www.facebook.com/Tankcsapda

2012. 03. 27. 20:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tankcsapda: új dal és klip, no meg turné cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda: új dal és klip, no meg turnéTankcsapda - Tankcsapda: új dal és klip, no meg turné