Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Május közepén jelenik meg Santana 36. lemeze

Santana - Május közepén jelenik meg Santana 36. lemeze

Hihetetlen, hogy a gitár virtuóz már 35 albumot dobott piacra, és ezek az anyagok igen szépen teljesítettek, ami az eladásokat illeti. A Shape Shifter 13 felvételt vonultat fel, mely egy valódi instrumentális utazásnak ígérkezik: a '90-es évek végétől egészen a napjainkig készült dalokat sorakoztat fel. Kettő dalban magyar vonatkozás is van!

Az új lemez főként eredeti kompozíciókat tartalmaz, melyeket Carlos eddig egy ilyen instrumentális projekthez tartogatott - melyet a rajongók már régóta várnak -, és olyan átgondoltan állította sorba a műveket, ahogyan a dalokat is kiválasztotta. A nóták együtt áramlanak, ahogy Carlos hosszan tartó gitárjátékának varázslata - és a lélek minden egyes hangjegy mögött - olyan zenévé áll össze, mely legyőz minden kulturális és nyelvi akadályt.

A Mr. Szabo című dalban Carlos a magyar jazzgitáros- és zeneszerző, Szabó Gábor előtt tiszteleg, akinek "Gipsy Queen" című dalát 1970-ben feldolgozta, és Peter Green "Black Magic Woman" című nótájával vegyítette az "Abraxas" című lemezen.

Santana új anyaga nem fog csalódást okozni ez már most kijelenthető!

2012. 04. 05. 21:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Május közepén jelenik meg Santana 36. lemeze cikk képei
Santana - Május közepén jelenik meg Santana 36. lemeze