Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos: Itt az új maxi és klip!

Ákos - Ákos: Itt az új maxi és klip!

Új elektronikus hangzású maxival tért vissza Ákos. Az ELŐKELŐ IDEGEN a régi Bonanzás idők zenéjét idézi fel, mégis mai hangszerelésben. A maxi előfutára az őszre tervezett nagylemeznek. Nyáron pedig turnén mutatja be Ákos ezt az új produkciót: három nagy hazai fellépése lesz: a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a SZIGET Fesztiválon lesz látható.

Egy év koncertszünet után teljesen megújult produkcióval tér vissza a színpadra Ákos. A több mint két évtizede töretlen pályájú dalszerző-előadó igazán izgalmasnak ígérkező elektronikus előadással jelentkezik, amely – vadonatúj dalok mellett – nagy slágereket és áthangszerelt repertoárdarabokat vonultat fel komoly látványtechnika kíséretében. A “2012-es szintirock” koncertprogram az idei nyáron mindössze három alkalommal (!!!) áll színpadra. Először Sopronban, a 20. VOLT fesztiválon találkozhat majd a nagyérdemű az új és “újjá hangszerelt” dalokkal június 29-én, a fesztivál Nagyszínpadán. Idén a Heineken Balaton Sound egy “bemelegítő nappal” bővül. Ezen a napon, július 11-én, - a nyáron második alkalommal - Zamárdiban lép fel Ákos ezzel a programmal. A jubileumi Sziget nulladik napján pedig egy bővebb repertoárral, az év egyik legnagyobb magyar zenei eseményeként, egy egész estés, önálló Ákos-koncert várja a közönséget. A programban a Bonanza Banzai és Ákos legfontosabb dalai és legújabb szerzeményei szólalnak meg, 21. századi hangszereléssel.

Ezzel egyidőben készül a stúdióban a szintipop-hangzású új Ákos-korong, amelynek első kimásolt dala 2012. április 12-én ELŐKELŐ IDEGEN címmel lát napvilágot. A maxikiadvány ezúttal egy CD-t és egy DVD-t tartalmaz.

„Az Előkelő idegen az a furcsa, helyenként édeskés ügy, amit nosztalgiának hívunk. A dal egy programadó nóta, szintipopos hangszerelésével és a szövegével is azt akarja felvezetni, amire most készülünk: egy nosztalgikus, parodisztikus, büszke előadást és lemezt. Kamaszkorunk zenéjében gyökeredzik, de nem akarjuk ugyanazt csinálni, mint akkor: ez a 2012-es változat” – mondta Ákos.

A CD-n hat felvétel hallható: a címadó, vadonatúj ELŐKELŐ IDEGEN című szerzemény albumverziója és remixei. Olyan nevek értelmezték át az új dalt, mint Lepés Gábor, Szakos Krisztián, valamint a Compact Disco. Sőt ezúttal maga Ákos is jegyez egy remixet a kiadványon. A DVD-n az összes verzió megtalálható sztereóban és kétfajta kódolású 5.1-hanggal is (DD5.1 és dts). Ugyanitt kapott helyet a vadonatúj videóklip több verzióban, három új videónapló-bejegyzés az elmúlt időszak munkálatairól és a klipforgatásról. A gazdag tartalmat felvonultató kiadvány különlegesen szép digipack-papírtokban lát napvilágot.

„2010-ben elkészítettük A katona imája című albumot, ami közel négy év munkájának eredménye volt. Ezen volt egy szám, a Főleg régen, amelynek a szövegét okos véleményekből gyúrtam össze. Ha az ember működése publikus, ráadásul sikeres, akkor ki van téve ezer meg ezer ilyen impulzusnak. ”Főleg régen voltál jó / De akkor se mindig / Tulajdonképpen inkább csak ritkán / De nekem akkor se tetszett már.” Ebben a szerzeményben régi hangszíneket használtunk, öröm volt ezeket felidézni. Bizonyos értelemben ezzel a dallal született meg a 2012-es irány. A klip főszerepére Kálloy-Molnár Péter színművészt kértem fel. Nagyon lelkes volt, azt mondta, annyira tetszik neki az ötlet, hogy nem akar belőle kimaradni” – árulta el Ákos.

Ráadásul a nem mindennapi zenekari jelenetek mellett Kálloy-Molnár Péter, Brózik Klári és Sári Évi látható a főbb szerepekben. Az énekes ismét saját forgatókönyve alapján rendezte meg a kisfilmet, amelyben Anna és Kata lánya is megjelenik.

2012. 04. 12. 23:27

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos: Itt az új maxi és klip! cikk képei
Ákos - Ákos: Itt az új maxi és klip!