Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos is a Hard Rock történelem része lett!

Ákos - Ákos is a Hard Rock történelem része lett!

Ünnepélyesen is megnyitja kapuit az első magyarországi Hard Rock Cafe! 2012. május 18-án, pénteken tartandó eseményen többek között sor kerül a Hard Rock történelmében hagyománnyá vált gitártörésre is, amelyen Ákos és Hamish Dodds, a Hard Rock International elnöke is részt vesz. Sőt, ennek kapcsán Ákos is csatlakozik azon világsztárok sorába, akik személyes tárgyukat a Hard Rock Cafe-nak ajánlották fel. A Kossuth díjas énekes fellépőruhája bekerül a legendás étteremlánc budapesti vitrinébe, de egy dedikált hangszerével jótékonysági árverést is hirdet „pop-ikon”.

A világ legnagyobb rock múzeumaként közel hetvenezer darabos relikvia gyűjteménnyel büszkélkedhet a Hard Rock Cafe. A világsztárok és legendás zenészek személyes tárgyai közé Budapesten először Ákos Hűség-turnéból származó fellépőruháját állítják ki.

„A mintát a Hard Rock Caféban kihelyezett relikviák adták. A 2001-es Hűség turnén az egész zenekar ezekben a névre szóló, méret után készített katonai pufajkákban feszített. Nekem két további verzió is készült, egy fekete és egy ezüst, az utóbbi a grillcsirke becenevet kapta. Iszonyú meleg viselet volt, lázadtunk ellene, de „szenvedtünk a művészetünkért”.” – fűzte hozzá Ákos.

A Grand Opening alkalmából a Hard Rock jótékonysági aukciót is hirdetett. Május 11-től 18-ig Ákos rajongói megszerezhetik a zenész egyik relikviáját. A Katona Imája Aréna-koncerten használt, Ákos kézjegyével ellátott Roland Lucina szintetizátor az árverés ideje alatt megtekinthető a budapesti kávézóban, licitálni rá pedig az ország legnagyobb, 2008 óta eddig több mint 50 jótékonysági aukciót szervező online piacterén, a Vaterán lehet, az alábbi linken: http://zene.vatera.hu/hangszer/billentyus_es_tartozekai/akos_dedikalt_szintetizatora_1590432176.html

Az 1 forintról induló liciten befolyt összeget Ákos és a Hard Rock Café a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlja fel. A szervezet 2002 óta támogatja a ferences rend által működtetett nevelőotthonokat és iskolákat. Árva gyerekek szociális nevelését és intellektuális fejlődését segíti, miközben jogaikat is védi.

„Eddig azt hittem, nem ragaszkodom a tárgyakhoz, számomra csak most derült ki, hogy nagy gyűjtő vagyok. Fél napig álltam a régi cuccok felett, mire kiválasztottam, melyiktől tudok nagy nehezen megválni”– árulta el Ákos. – „Suzanne Vega régóta nagy kedvencem, 1990 novemberében játszott először Budapesten. Máig megvan a koncert után dedikáltatott jegyem és a CD is. Jótékony cél esetén szívesen licitálnék az ő hangszerére” – tette hozzá a dalszerző-énekes.

A Hard Rock Café Budapestben a világhírű Hard Rock-emlékgyűjteményéből a következő relikviák tekinthetők meg: Madonna kézzel írt levele, Michael Jackson Thriller albumának platinalemeze, a Rolling Stones Keith Richards-ának dedikált szürke öltönyzakója, Christina Aguilera, valamint a Bon Jovi gitárosának, Richie Sambora-nak egy-egy ruhadarabja. A négyemeletes, 1097 négyzetméteres kávézó 220 ülőhellyel, pezsgőbárral, élőzenés helyiséggel és Rock Shop-pal rendelkezik.

2012. 05. 11. 17:27

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos is a Hard Rock történelem része lett! cikk képei
Ákos - Ákos is a Hard Rock történelem része lett!