Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Már Bakuban hasít a Compact Disco

Compact Disco - Már Bakuban hasít a Compact Disco

Vasárnap elutazott 57. Eurovíziós Dalfesztiválra a hazánkat képviselő Compact Disco zenekar. Mivel tavaly Azerbajdzsán előadója nyerte a fesztivált, így idén övék a rendezés joga, ezért Bakuban lesz a megmérettetés.A srácok először május 22-én, az első elődöntőn lépnek a reflektorfénybe, hogy Sound of Our Hearts című dalukat bemutassák a kontinensnek.

"Az Eurovíziós Dalfesztivál jó lehetőség arra, hogy az ember megmutassa magát Európában, sőt azon túl, hiszen több millióan nézik a kontinensen kívül is. Másrészt Magyarországra akarjuk irányítani a figyelmet, arra, hogy itt is készülnek jó dalok" - mondta Lotfi Begi, a Compact Disco tagja elutazásuk előtt az MTI-nek.

A srácok azt is elárulták, hogy elég szigorú időbeosztásuk lesz majd Bakuban, így május 14-án és 18-án fognak majd a 25 ezer nézőt befogadni képes bakui Crystal Hall aréna színpadán próbálni fellépőruhában, kamerák előtt. A Compact Disco a 15-ös rajtszámot kapta, az orosz induló után és az osztrák előtt lép színpadra. A többi napokon sajtótájékoztatóról sajtótájékoztatóra fognak menni, és ígéretet kaptak arra, hogy egy koncertet is adhatnak.

A csapat tavaly Fonogram-díjat kapott, mint az év hazai elektronikus zenei produkciója. A Sound of Our Hearts és remixei már tizenöt országban jelennek meg, köztük Skandináviában, a balti államokban, Ausztriában, Olaszországban, Oroszországban, Bulgáriában és Németországban. Reméljük ez a szám lesz még jóval több is a bakui produkció után. A fiúk nagyon számítanak a hazai és határainkon túli magyarok szavazataira.

Jó lenne már egyszer bebizonyítani Európának, hogy zenében is kiemelkedő tehetségek élnek Magyarországon.

2012. 05. 15. 15:58

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Már Bakuban hasít a Compact Disco cikk képei
Compact Disco - Már Bakuban hasít a Compact Disco