Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Botrány a Duran Duran körül

Duran Duran - Botrány a Duran Duran körül

Igazán különleges zenei csemegét szerettek volna kínálni az olimpia szervezői a nyitórendezvényre. Ezért azt találták ki, hogy a gálára egy olyan nagyszabású koncertet szerveznek, ahol maguk a fellépők reprezentálják az Egyesült Királyságot. Így a Duran Durant érte a megtiszteltetés, hogy Angliát, a Snow Patrolt, hogy Írországot képviselje, a Stereophonics lesz Wales küldötte, míg az ifjú Paolo Nutini Skóciát fogja jelképezni a július 27-i mega ceremónián. Az eseményeket pedig városszerte óriáskivetítőn követhetik az érdeklődők. Az angolok pedig keményen kritizálják a választást.

A londoniak ahol csak tehetik, felháborodásuknak adnak hangot a Duran Duran nagy lehetősége kapcsán. Amikor napvilágot látott a hír, elégedetlenkedő bejegyzések tömkelege árasztotta el a közösségi oldalakat. Nem a banda érdemeit vonták kétségbe, inkább abbéli felháborodásuknak adtak hangot, hogy szerintük számos olyan előadó él és dolgozik az országban, aki sokkal inkább megérdemelné ezt a kitüntető figyelmet. Szó se róla, a twitterezők egy része minden tiszteletet megadott a 34 évvel ezelőtt alakult, és az 53 éves Simon Le Bon nevével fémjelzett bandának, de abban még ők is egyetértettek, hogy túl azon, hogy divatikonok voltak a 80-as években, mikor legnagyobb slágereikkel hódítottak, mára igencsak megkopott a fényük. Egyikük azt írja: „ A 80-as években tényleg sztárok voltak, jó kis dalokkal, az elmúlt 20 évben csupán 2 top 10-es slágert produkáltak. Ez elég vékonyka indíték arra, hogy ők testesítsék meg Angliát!” Egy másik vélemény szerint: "Duran Duran haknija az olimpia legnagyobb durranása? Biztos vagyok benne, hogy ezt a munkát még 1988-ban kapta meg a banda menedzsere. Jesszusom, mi lesz a következő? Elektromos lábmelegítők, Rubik kockák?"

Duran Duran - Botrány a Duran Duran körül

A szervezők azon felhívását is több gúnyos megjegyzéssel illették, miszerint javaslatokat várnak a zeneszerető angoloktól: ki helyettesítse a dobos Keith Moont? (Keith Moon 1978-ban meghalt).

A zenekar egyébként azon 8 előadó között van a világon, akik mind az 1985-ös Live Aid-en, mind a 2008-as Live 8 koncerteken felléptek, mind a két esetben közel 1,5 milliárd néző látta előadásukat. A triplázás úgy tűnik 8-uk körül nekik adatik meg legelőször.

Egy másik szabadtéri koncert is lesz a játékok ideje alatt: augusztus 12-én a záró eseményen Blur lép fel. Reméljük vele kapcsolatban nem szabadulnak el az indulatok.

2012. 05. 29. 18:13

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Botrány a Duran Duran körül cikk képei
Duran Duran - Botrány a Duran Duran körül Duran Duran - Botrány a Duran Duran körül