Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Damon Albarn furcsa játéka

Blur - Damon Albarn furcsa játéka

Nyilván már csak a fanatikus rajongók figyelik a Blur körüli történéseket. A többiek megunták Damon Albarn énekes-frontember játékát, kétértelmű nyilatkozatait. Az utóbbi időben a megszűnésről beszél, de kiskaput mindig hagy.

A napokban William Orbit emelte ismét a zenei híradások élére az együttest. A producer – aki korábban már dolgozott a Blurrel, az 1999-es 13 című stúdiólemezén – nemrég egy Twitter-üzenetben arról számolt be, hogy új dalokat, dalkezdeményeket rögzített a zenekarral, ám Damon váratlanul leállította a felvételeket. „Az új anyag zseniális, de Damon, aki tehetséges és briliáns, le se fütyüli zenésztársait” – írta a napokban a producer ugyancsak a Twitteren.

Blur - Damon Albarn furcsa játéka

A legutolsó, Think Tank című stúdióalbumát 2003-ban kiadott Blur két tagja, Damon és Graham Coxon gitáros (a zenésztársak, Alex James basszusgitáros és Dave Rowntree dobos nélkül) február 19-én a War Child alapítvány jótékonysági estjén tartott minikoncertjén egy új szerzeményt is előadott, az Under the Westway címűt. A kilencvenes évek meghatározó angol együttesét két nappal később a BRIT Awardson, a legrangosabb brit könnyűzenei díjak átadógáláján Életműdíjjal tüntették ki. Ezek kapcsán ismét téma lett Damonék jövője. Graham akkortájt azt mondta, hogy rendszeresen találkoznak, zenélnek, és valószínűleg új nagylemez is születik. Alex viszont pesszimista nyilatkozatot tett. „Minden egyes alkalommal úgy érezzük, talán ez a Blur utolsó közös zenélése, ami még izgalmasabbá teszi az egészet” – mondta.

A Blur augusztus 12-én a londoni olimpia záróünnepségén a Hyde Parkban lép fel két legendás zenekar, a New Order és a The Specials társaságában. Jó volna, ha végre új album is készülne! Ha már feloszlani képtelen az együttes. (Új Szó)

Puha József

2012. 06. 01. 8:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Damon Albarn furcsa játéka cikk képei
Blur - Damon Albarn furcsa játékaBlur - Damon Albarn furcsa játéka