Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik

Tony Bennett - Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik

Az album, amelyet most a figyelmetekbe ajánlunk, nem a legfrissebb példány, hiszen tavaly szeptember 20-án jelent meg. Az apropója csupán annyi, hogy, előbb vagy utóbb minden igényes zenét kedvelőnek hallania kell. A szóban forgó CD debütálását követő héten már a Bilboard lemezeladási lista első helyére került, 179.000 eladott példánnyal, ami kissé meglepő, hiszen egy jazz lemezről van szó: a tizenhétszeres Grammy-díjas Tony Bennett második, duetteket tartalmazó nagylemezéről.

A Duets II. album, melyet a zseniális művész a 85. születésnapjára készített el, két újabb Grammy-vel gyarapította gyűjteményét.

A lemezen a veterán művész együtt dolgozott a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Amy Winehouse-al is. A Billie Holiday, Ella Fitzgerald és Frank Sinatra által is sikerre vitt klasszikus, a Body And Soul feldolgozását Amy-vel még 2011. márciusában rögzítették. Ez az az utolsó felvétel, amelyről az énekesnő halálakor már lehetett tudni, hogy teljesen elkészült és megjelenésre vár. "Ez a standard volt Amy kedvence, aki nagyon elégedett volt az elkészült duettel." – nyilatkozta Mr. Bennett, majd hozzátette: "A legtehetségesebb volt, akit valaha énekelni hallottam!" A szakma a legjobbaknak járó elismeréssel, egy Grammy-vel értékelte a dalt.

Tony Bennett - Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik

Az albumon a legendás énekes Winehouse mellett többek között olyan híres és elismert zenészekkel duettezik, mint Mariah Carey, Carrie Underwood, Andrea Bocelli, Natalie Cole, Norah Jones, Queen Latifah, Willie Nelson, Sheryl Crow, Aretha Franklin, John Mayer, Michael Bublé. Egy igazi kellemes meglepetés is helyet kapott, hiszen az 1937-es sláger, a The Lady Is a Tramp című szám legújabb verzióját Tony Bennett napjaink legnépszerűbb előadójával, Lady Gagával énekli.

Az albumon 19 jazz dal található, többhöz már hivatalos klipp is készült, amelyek megtekinthetők a YouTube videómegosztón.

2012. 07. 16. 14:31

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik cikk képei
Tony Bennett - Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik Tony Bennett - Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik Tony Bennett - Amy Winehouse Tony Bennettel duettezik