Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Taylor Hawkins, alias Iggy Pop

Foo Fighters - Taylor Hawkins, alias Iggy Pop

A soron következő rock 'n' roll film, a CBGB producerei bejelentették, a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins fogja alakítani a legendás rock ikont, Iggy Popot a mozivásznon.

A mozi a New York-i punkrock-zenei életbe és a CBGB klub (Country, BlueGrass and Blues) mindennapjaiba enged betekintést. A klub, melyet Hilly Kristal 1973-ban alapított Manhattanben, hamar az amerikai punk bandák törzshelyévé vált. A film bemutatja a tulajdonos Kristal mindennapos erőfeszítéseit, hogy hogyan alakít ki a kis zenei szórakozóhelyből egy valódi, meghatározó rock szentélyt. Egy helyet, ahol olyan emblematikus sztárok tüzelik fel estéről estére a hangulatot, mint Bruce Springsteen, a Red Hot Chili Peppers, Tom Petty és a The Heartbreakers.

Foo Fighters - Taylor Hawkins, alias Iggy Pop

Olyan nevek is, mint akár a Ramones, a Patti Smith Group, Mink DeVille, a Dead Boys, a Dictators Blondie és a Talking Heads is innen indult színpadokat rázó sikerútjára. A 80-as évektől Kristal figyelme egyre inkább a helyi hardcore bandák felé fordult és fellépési lehetőséget biztosított többek között az Agnostic Front, a Murphy's Law, Warzone, Gorilla Biscuits legénységének.

Korábban számos közreműködő nevét közre adták már, így tudni lehet, hogy Johnny Galecki (The Big Bang Theory) Terry Ork zenei menedzser szerepét kapta, Mickey Sumner lesz Patti Smith, míg Alan Rickman alakítja majd Kristalt. A filmet az a Randall Miller jegyzi, akinek nevéhez kötődik a „Bottle Shock”, a „Míg az apám el nem választ”, a „Szabad egy táncra?” és „A szépség ára” filmek rendezése. A forgatás június 25-én kezdődik a Georgia állambeli Savannah-ban, majd a stáb átteszi székhelyét New Yorkba, és itt fejezik be a film munkálatait.

Foto: Getty Images

2012. 06. 06. 10:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Taylor Hawkins, alias Iggy Pop cikk képei
Foo Fighters - Taylor Hawkins, alias Iggy Pop Foo Fighters - Taylor Hawkins, alias Iggy Pop