Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ünnepeljük a zenét!

Anselmo Crew - Ünnepeljük a zenét!

A Zene Ünnepét 1982-ben tartották először Franciaországban. Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék. Ma már a Zene Ünnepe európai, sőt nemzetközi méretűvé vált: több mint 100 országban rendezik meg ugyanazon a napon, június 21-én.

A Zene Ünnepe olyan egész napos, ingyenes, politikamentes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, jazzisták, népdalénekesek, dj-k és rock zenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.

A Zene Ünnepe idei programja

A Sofitel-Francia Intézet Színpad

16.30 Jazzrael
A zenekar közismert izraeli, szefárd, yiddish dalokat értelmez újra, és kever jazz elemekkel. A tradicionális zsidó zenei folklór különleges interpretálása. Az együttest országosan elismert jazz zenészek alkotják. A zenekar híd szerepet kíván betölteni kelet és nyugat között, egyesíteni a népek zenéjét kultúráját, megismertetni a világ fiataljaival a zsidó zene gyöngyszemeit és értékeit.

17:40 Meszecsinka
A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által. A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött. Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és Csodaországba tart. A zene lágy és simulékony, de nem hagy kétséget. Megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe.

19.10 Botom Botom /F/
A francia dub színtér fehér hollója végre Magyarországra is ellátogat.

A jelző már csak ezért is illik a Lyon-i trióra, mert a dub műfajának egyik legklasszikusabb kiadójától /Hammerbass/ eredeztetik magukat, miközben zenéjükben már csak nyomokban fedezhető fel a jamaikai hangzás. A dub-ot csökkentve viszont olyan egyéb elemekkel fűszerezték kombójukat, ami egyedi és bármikor felismerhető delikáttá varázsolta zenéjüket. A közel 15 éves formáció a könnyed szellős dub, és trip-hoptól kezdve a harmincas évek zenei világát felfrissítő elektronikus couple-kig tartó repertoárja tökéletesen illik a leghosszabb nap estéjére, bemutatva a végtelen lehetőségek zenei világát a 21.-század elején.

20.45 Riddim Colony
A hazai reggae-szcéna első számú zenekara, a Zene Ünnepe ideológiájának egyik legvérmesebb támogatója, a Riddim Colony köszönti a naplementét ezen a hosszú napon.

Magyarország első számú jamaikai stílusú és nyelvű reggae zenekara a műfaj széles skáláját játssza a legmélyebb roots-tól a legcsapatósabb dancehallig. 2005-ös indulásuk óta itthon rengeteg település számos klubjában, fesztiválján, rendezvényén játszottak már, és a közönség összetételétől függetlenül óriási buli kerekedik a koncertjeiken. Egyre gyakrabban játszanak külföldön is (Németország, Olaszország, Hollandia, Románia, Szlovákia, Szlovénia stb) Védjegyükké vált a kirobbanó energiájú, mindenkit magával ragadó pozitív koncerthangulat, a komoly mondanivalójú erős üzenet közvetítése, a közönséget intenzíven bevonó, igazi szabad stílusú reggae-dancehall élmény. Kezdetektől fogva saját muzsikát játszanak, azaz egyrészt teljesen saját szerzeményeket, másrészt általuk feldolgozott riddimeket saját verzióban, saját szövegekkel.

Akvárium Klub

14.00 Lemezbörze és DJ Simogató, használt lemezvásár
16.00 Yellow Spots Marching Delux
17.00 Skaballeros
18.00 Puhító
19.00 Kaldera - Tanka Balázs (Turbo) és Kovács Bence

Gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett, valahol az északi vadon és a déli országutak közti vidékről. Útszéli folk- muzsika és introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha Te azt mondod, blues, ők azt mondják: grunge. Ha Te azt mondod: grunge, ők azt mondják folk.

Zene Ünnepe Afterparty az EB negyeddöntők után.

23.30 Anselmo Crew

Az Anselmo Crew-t 2002-ben alapította az épp Új-Zélandon utcazenészként kalandozó énekes, saz-os, tangóharmonikás Sub Anselmo és az oda éppen Ázsiából érkező Tomaso Anselmo basszusgitáros, majd hazatérvén szintén kalandozó kedvű zenészekkel létrehozták az urbánus world music legszélesebb palettáját felvonultató kommandót.

00.30 Ez A Divat
01.30 DJ Tits

Az R33 programja
18:00 Balaton
18:45 Fugu
19:30 Igor Mortis Vodka Klub
20:30 Kettős Tamás és a Vadszamarak
21:30 Apey Akusztik
22:30 Kilián
00:00 R33 Allstars

További budapesti programok

Gozsdu Udvar - Szomszéd Bár

18:30- Tomor Trio
19.30 - Tintás Barnes
IF Kávézó (Ráday utca 19.)
18.00 - Szakál Tamás hegedű, Pagonyi András harmonika, Vázsonyi János saxofon Kardos Dániel gitár sorrend lehet más.

Columbus Hajó

19.00 Shadows Hungary Band
20.30 Zelig

2012. 06. 14. 9:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ünnepeljük a zenét! cikk képei
Anselmo Crew - Ünnepeljük a zenét!