Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az ünnepek ünnepe

VIVA - Az ünnepek ünnepe

Nem a Fonogram, hanem az először 2001-ben rendezett VIVA Comet Magyarország legprofibb könnyűzenei díjkiosztója. A zenészek egy csoportja ezt tartja a legfontosabbnak. A gálán ruhakölteményekben bűvölnek el bennünket, sztárként viselkednek. Még azok is, akik erre nem szolgáltak rá.

A VIVA televízió a tinédzsereket célozza meg, így az idei ünnepségen is főleg az ő kedvenceik vettek részt, fellépőként, jelöltként, díjazottként, díjátadóként, meghívott vendégként. És persze az elmaradhatatlan Kiszel Tünde… A nemzetközi sztárvendég az angol Pixie Lott volt. A hat kategória közül négyben a közönség szavazott, kettőben – A legjobb videoklip, A magyar könnyűzenéért-díj – szakmai zsűri döntött. Az olyan díjkiosztót, ahol két kategóriában is SP viszi el a pálmát, szakmailag a helyén kell kezelni. Ráadásul mostantól ő rendelkezik a legtöbb VIVA Comet-gömbbel, szám szerint hattal. A Papp László Budapest Sportarénában tartott esemény inkább zenei ünnep, koncert volt, és a magamutogatásról szólt.

VIVA - Az ünnepek ünnepe

A nagyobb sajtóvisszhang érdekében még Puzsér Róbert is szerepelt a gálán, díjátadóként. Számomra meglepő, hogy vállalta, ettől hiteltelenné válik. Igaz, megmondta a magáét, de pont ezért kérték fel, véleménye reklámértékkel bír, újabb téma, amely kapcsán a díjkiosztó a középpontba került. A vörös szőnyegen megjegyezte, hogy szerinte az eseményen résztvevő hölgyek még arra sem lennének alkalmasak, hogy egy fodrászatban söprögessenek. A színpadon sem fogta vissza magát. „Ez a díj nem azt jelenti, hogy aki kapja, jó úton jár, csakis azt jelenti, hogy a tinik élvezettel klikkelnek rá. Ez nem dicsőség, ez felelősség, és ez az, amire mindig is szart a popszakma. Amit a popüzletág az elmúlt évtizedben az országra zúdított, az igénytelenség, ízléstelenség és újra nem hasznosítható, fröccsöntött műanyagszemét” – mondta, mielőtt átadta a gömböt Tóth Gabinak. Az énekesnő reagált Puzsér szavaira, rögtönzött, a mondandója nehezen értelmezhető… „Ha majd egyszer valaki ezen a színpadon fellép, és élőben énekel, akkor majd megérdemli ezt a díjat, úgyhogy azon kívül mondhat bármit bárki, hogy milyen tehetségtelen, nem jó hangú énekesek vannak, én azt mondom, hogy igenis jó úton haladunk, hogy elérjük a fain dolgokat” – mondta.

A legjobb videoklip kategóriában Karányi Dani lemezlovas és reklámszakember, Lakatos Márk sztájliszt, Szabó Győző színész és Török Ferenc filmrendező döntött. A hangsúlyt nem a zenére, hanem magára a filmre, annak szereplőire helyezték, valamint arra, hogy mennyire illeszkedik a zenéhez. „A pályám kezdetén magam is klipekkel, azok rendezésével foglalkoztam, úgyhogy nem áll tőlem távol ez a világ. A legfontosabb szempontom zsűrizés közben az volt, hogy vizuálisan melyik a legegységesebb. Nem a zenére koncentráltam, inkább a film megvalósítására és arra, hogyan illeszkedik a zeneszámmal” – nyilatkozta Török Ferenc.

A díjkiosztók legfontosabb célja, hogy növelje a díjazottak, jelöltek, fellépők népszerűségét. Az őrjöngő tiniket látva elvileg beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Hogy gyakorlatilag is? Abban már nem vagyok biztos. Kíváncsi volnék, hogy a tömegből hányan vették meg a következő napokban egy-két szereplő hanghordozóját, vagy töltötték le dalaikat legálisan, pénzért, és hányan mennek el a fizetős önálló koncertjeikre.

Fotó: VIVA

VIVA Comet 2012

A legjobb férfi előadó – SP
A legjobb női előadó – Tóth Gabi
A legjobb együttes – Children of Distance
A legjobb új előadó – Young-G
A legjobb videoklip – SP: Maradnék
A magyar könnyűzenéért-díj – Anima Sound System

A VIVA Comet legsikeresebbjei

Előadó – díjak száma
SP – 6
Ákos – 4
Groovehouse – 4
Lola – 3
Anti Fitness Club – 2
Children of Distance – 2
Gáspár Laci – 2
Geszti Péter – 2
Hooligans – 2
Tóth Gabi – 2

Puha József

2012. 06. 21. 8:18

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az ünnepek ünnepe cikk képei
VIVA - Az ünnepek ünnepeVIVA - Az ünnepek ünnepe