Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Magyarországon debütál a nemzetközi sikereket elért különleges latin formáció

Latin Varázs - Magyarországon debütál a nemzetközi sikereket elért különleges latin formáció

A Latin Varázs nevű magyar-latin produkció Kaliforniában már az egész spanyol ajkú latin közönséget meghódította. A különleges formáció Szűcs Antal Gábor gitárművész és Gál Péter hegedűművész egymásra találása eredményeképpen jött létre. A már most népszerű formáció szinte az egész nyarat a Balatonon tölti koncertezéssel.

Szűcs Antal Gábornak szinte mindegy, hogy latin zenét vagy kemény rockot játszik-e – a fő, hogy élvezze a közönség. Számos ismert zenekar és csapat tagjaként ismerhetjük őt: Hungária, Skorpió, Dinamit, ős-Bikini, Bojtorján és Latin Duó. Gál Péter, a csapat „látványembere” – sokak szerint az „ördög hegedűse” – komolyzenei pályán kezdte. Az ex-Kormorán együttes legsikeresebb periódusának alkotó tagja volt egészen 1990-ig, producerként és lemezkiadó igazgatóként pedig már több élvonalbeli együttest állított pályára.

A Latin Varázs már megalakulásakor népszerű volt. Amerikai és kanadai turnén vettek részt (Los Angeles, Las Vegas, Chicago, New York, Buffalo, Cleveland; Ontario: Toronto). A bemutatkozó koncert Los Angelesben, nemzetközi közönség előtt zajlott, ahonnan szintén többszöri ráadás után engedték el a két latin ritmusokat játszó rockert. Ebből is láthatjuk, milyen különleges duett ez: a repertoárban saját szerzeményeiken kívül a Hotel California, a Macska-jaj zenéje vagy a népszerű Monti-csárdás is megtalálható.

A formáció hazai debütálását a Fonyód melletti Béla-telepi Fesztiválon élvezhetjük július 12-től augusztus végéig, ahol az ismert dalok mellett saját szerzeményeket is hallhatunk majd. A magyar tenger és a latin zene jól megfér egymással.

2012. 07. 09. 17:16

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyarországon debütál a nemzetközi sikereket elért különleges latin formáció cikk képei
Latin Varázs - Magyarországon debütál a nemzetközi sikereket elért különleges latin formáció