Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Beindult a RHCP gépezet

Red Hot Chili Peppers - Beindult a RHCP gépezet

Számos zenei csemegével – 18 új dallal és rengeteg élő koncerttel – fog kedveskedni a Red Hot legénysége a rajongóknak. A következő hónapokban 9 kislemezt jelentetnek meg, mindegyiket digitálisan és 7 inches bakeliten egyaránt. A korongokon 2-2 vadiúj dal kap helyet, a kilenc lemezborító végül pedig egy nagy képlet fog kiadni.

Az első kislemez a Strange Man/Long Progression augusztus 14-én debütál, ezt a Magpies/Victorian Machinery követi szeptember 11-én, míg a Never Is a Long Time/Love of Your Life október 2-án érkezik. Egyelőre ennyi infót közöltek a srácok, a többi, mindezidáig cím nélküli kislemez megjelenési dátuma még nem ismert, feltételezhetően még az idén újabbak folytatják a sort, többségük pedig 2013 első felében várható. A hírek arról még nem szólnak, hogy valaha a lemezboltok polcaira kerül-e a 9 lemez egyszerre, egy jubileumi csomagolásban, vagy csak külön-külön lehet majd megvásárolni a kollekció tagjait.

Red Hot Chili Peppers - Beindult a RHCP gépezet

„Igazából, mi csak ki akartuk adni ezeket a dalokat, mert nagyon szeretjük mindet. Nem akartunk, hogy akár csak egy is elkallódjon közülük, legfőképp a rajongók miatt nem.” - mondta a dobos, Chad Smith a Billboard riporterének. „Azt semmi esetre sem akartuk, hogy a kiadó széfjében porosodjanak úgy 2020-ig. Mindannyian nagyon örülünk, hogy találtunk megoldást, és megmutathatjuk az új szerzeményeinket a közönségnek is. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert mindegyik szám pontosan érzékelteti, hogy mik foglalkoztatnak minket mostanság.” - foglalta össze röviden Smith, aki nemrégiben egy koncert albummal jelentkezett Live Meat and Potatoes címmel és augusztusra várja feleségével, Nancy-vel első közös kisfiukat (Chadnak amúgy már van 3 gyereke, 3 különböző kapcsolatból).

Az RHCP jelenleg egy kis szünetet tart, mielőtt július 20-tól ismét Európában folytatná világ körüli turnéját. Majd a banda visszarepül az államokba, ahol a Flea-ék a chichagói Lollapalooza közönségét tüzelik fel augusztus 4-én, illetve lenyomnak pár show-t Los Angeles-ben, augusztus 11-12. között. Utána beiktatnak még pár európai és közel-keleti állomást, mielőtt visszatérnének Amerikába.

A Red Hot Chili Peppers idei turnéja sem érinti Magyarországot, hozzánk a legközelebbi állomásuk Zágráb lesz, ahol augusztus 28-án lépnek színpadra.

2012. 07. 13. 14:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Beindult a RHCP gépezet cikk képei
Red Hot Chili Peppers - Beindult a RHCP gépezetRed Hot Chili Peppers - Beindult a RHCP gépezet