Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Dave Grohlra büszke szülővárosa

Foo Fighters - Dave Grohlra büszke szülővárosa

Dave Grohl nem kisebb elismerésben részesült, minthogy szülővárosában, az ohiói Warrenben két dobverőt állítottak ki tiszteletére. Az egyenként több mint 400 kilogrammot nyomó dobverők a település amfiteátrumában kaptak helyet.

Grohl 1969-ben született Warrenben, de szüleivel hamar Washingtonba költöztek. Annak ellenére, hogy csak pár ifjúkori évet töltött itt a dobos, a település elöljárói büszkék híres szülöttükre, és nem elégedtek meg azzal, hogy csupán egy utcácskát nevezzenek el róla. (Nevét ugyanis 2008-óta egy kisebb út, a Dave Grohl Alley viseli a városban.) A Youngstown Vindicator folyóirat szerint a két ütőt nyárfa rönkökből faragták ki, melyeket a Guinness-rekordok Könyve is hitelesít, így, mint a világ legnagyobb dobverőjét aposztrofálták az emlékműnek szánt eszközt. David Eric "Dave" Grohl– aki leginkább a Foo Fighters énekes-gitárosaként, valamint a Nirvana dobosaként ismert – az alábbiakban reagált a kicsinek éppen nem mondható elismerésre:

Foo Fighters - Dave Grohlra büszke szülővárosa

„A szívem mélyéből köszönök mindent Warren csodálatos városának. Köszönet a gyerekkori emlékekért, a családomért, a saját utcámért és a világ legnagyobb dobverőiért, a támogatásért és mindenek előtt azért, hogy ilyen kiváló közösség él itt. Büszke vagyok rá, hogy Warrenből származom.”

 Az elképesztő munkabírásáról híres zenész továbbra sem fér a bőrébe. Nem elégszik meg a számtalan futó projektjével, jelenleg még egy dokumentumfilmet is forgat a legendás kaliforniai Sound City stúdióról. Így a városka lakói továbbra is kitartóan várakoznak, és bizakodnak, hogy híres egykori lakosukat hamarosan személyesen is köszönthetik.

2012. 07. 16. 14:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dave Grohlra büszke szülővárosa cikk képei
Foo Fighters - Dave Grohlra büszke szülővárosa Foo Fighters - Dave Grohlra büszke szülővárosa