Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Élő koncertfelvételek Palya Bea új lemezén

Palya Bea - Élő koncertfelvételek Palya Bea új lemezén

Hamarosan megjelenik az énekesnő szefárd zenei anyagából készült albuma, melyen kizárólag élő koncertfelvételek szólnak. A felvételeken Beát hű barátai és zenésztársai, Bolya Mátyás (koboz, citerák) és Dés András (ütőhangszerek) kísérik. Az album a triózás mesterségéről, a három zenész különleges összhangjáról is szól. Szefárd dalokat és saját kompozíciókat játszanak, a szövegek a női élet csodálatos rítusairól mesélnek.

"A szefárd zene a Spanyolországból menekült zsidóságé, akik a mai bolgár, török, görög, szíriai területeken találtak új hazát. Kavarogtak az ősi rítusokat hordozó szavak és dallamok, kincses birodalom született. Engem beszippantott ez a birodalom, mégis, ez itt az én szefárd zeném, ezek a dalok az én személyes, szeszélyesen szefárd szerelmeim. S bár nyugtalan lelkem távoli tájakra vágyódik, más népek zenéjén s nyelvén szárnyal, a legbelső meséim mégis magyarul szólnak. A szefárd dallamok újabb alkalmat adtak saját dalok írására, és arra, hogy zenészeimmel még mélyebbre ássunk a triózás mesterségében." - mesélte az énekesnő.

Palya Bea Ezeregy szefárd éjszaka című albuma 2012. augusztus 6-án kerül a boltokba CD-n, illetve digitális formátumban is elérhető lesz az iTunes-on (letöltés), illetve a Deezeren és a Muzzián (streaming).

2012. 07. 16. 18:01

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 02. 18. 8:46
JÓ HANGJA VAN!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Élő koncertfelvételek Palya Bea új lemezén cikk képei
Palya Bea - Élő koncertfelvételek Palya Bea új lemezén